25 Μαΐου 2023

Δημήτρης Νατσιός: Τα μόνα του «όπλα» Πατρίδα και Ορθοδοξία

Ξεγέλασε όλα τα ραντάρ των δημοσκόπων και των ΜΜΕ και έφερε το κόμμα του στο κατώφλι της Βουλής με παρουσία μόνο σε σταθμούς της Εκκλησίας
 
Για όποιον θέλει να αποκρυπτογραφήσει τα ενδιαφέροντα των ψηφοφόρων προεκλογικά, το εργαλείο που αποδεικνύεται πιο ακριβές κι από τις δημοσκοπήσεις είναι οι αναζητήσεις στην Google.
 
Από τον Βασίλη Γαλούπη
 
Κάνοντας χθες τη σχετική έρευνα, διαπιστώσαμε κάτι πραγματικά παράδοξο. Την περασμένη Πέμπτη οι αναζητήσεις στην Google για το κόμμα ΝΙΚΗ ήταν μηδαμινές και μη ανιχνεύσιμες. Την Παρασκευή, όμως, έγιναν περισσότερες από 2.000 αναζητήσεις για το «κόμμα ΝΙΚΗ».
 
Το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, εκτινάχθηκαν σε πάνω από 100.000 οι αναζητήσεις για τις λέξεις «ΝΙΚΗ κόμμα» και περισσότερες από 50.000 για το «κόμμα ΝΙΚΗ». Σύμφωνα με τα στατιστικά της Google, βρέθηκαν στην 4η και την 6η θέση της κατάταξης αναζητήσεων που έγιναν εκείνη την ημέρα στη χώρα μας. Οι ίδιοι οι δημοσκόποι παραδέχονται ότι δεν «έβλεπαν» τη ΝΙΚΗ στις μετρήσεις τους μέχρι τις παραμονές των εκλογών.
 
Στα γκάλοπ εμφανίστηκε πρώτη φορά δύο εβδομάδες πριν από την κάλπη, στις 5 Μαΐου, σε δημοσκόπηση της Pulse. Με ποσοστό μόλις στο 1%. Ξαφνικά, περισσότεροι από 170.000 πολίτες ψήφισαν έναν συνδυασμό «κάτω από τη μύτη» ΜΜΕ και κομμάτων.
 
Μ’ αυτή την έννοια, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των εκλογών μεταπολιτευτικά. Ακόμα και ο υπερτιμημένος ρόλος των socialmedia δεν αξιοποιήθηκε ως πρωτεύον «εργαλείο» από τη ΝΙΚΗ.
 
Στη σελίδα του στο facebook ο επικεφαλής του κόμματος Δημήτρης Νατσιός δεν έχει πάνω από 2.000 ακολούθους. Στο twitter το κόμμα μετράει 1.460 και στο facebook 26.400. Στο YouTube η ΝΙΚΗ διαθέτει κάτω από 3.000 εγγεγραμμένους στη σελίδα της. Ομως -άλλο ένα παράδοξο για τις «φυλές» των socialmedia- το προεκλογικό της βίντεο ενδιαφέρθηκαν να το δουν πάνω από 250.000 χρήστες! Μια καλά «θωρακισμένη» και καθόλου θορυβώδες ισχυρή δυναμική διαμορφωνόταν μέχρι την Κυριακή, για να εκδηλωθεί τη μέρα της κάλπης.
 
Μόνο τότε άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται τι είναι αυτό το κόμμα και ποιος το εκπροσωπεί. Το σίγουρο που κατάφερε ο Δημήτρης Νατσιός είναι, εν έτει 2023, να απομυθοποιήσει τα «συμβατικά» και «νέα» μίντια. Δεν τα χρειάστηκε. Ούτε και τις ορδές επικοινωνιολόγων με τα υποτιθέμενα «υπερόπλα» των στρατηγικών τους.
 
Αρκούσαν, ως φαίνεται, ο ανοιχτός δίαυλος με εκκλησιαστικές οργανώσεις ή μοναστήρια, μερικά «παραδοσιακά» SMS και η διάδοση των θέσεων του κόμματος «στόμα με στόμα». Οσο τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα δεν είχαν ιδέα τι συμβαίνει σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, η ΝΙΚΗ έβλεπε τη δημοφιλία της να αυξάνεται κάθε μέρα μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που εκκλησιάζονται. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν προσωπικά τον Δημήτρη Νατσιό, δεν είχε δείξει στο παρελθόν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμπλοκή στην πολιτική.
 
Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό θεολόγο που επί τρεις δεκαετίες διδάσκει στα σχολεία. Διατηρούσε πάντα χαμηλό, συντηρητικό προφίλ και είχε δημόσια παρουσία μόνο μέσω θρησκευτικών εκπομπών σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Εκκλησίας. Οπως αναφέρει στο βιογραφικό του, «αγωνίζεται με σθένος κατά των επικίνδυνων σχολικών βιβλίων Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών, όπως και της σεξουαλικής δήθεν διαπαιδαγώγησης», ενώ «το 2006 έγραψε το πρώτο κείμενο πανελλαδικώς, με το οποίο αποκάλυπτε τις αθλιότητες του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού της Ρεπούση». Σε παλαιότερη συνέντευξή του, τον Μάιο του 2022 σε τοπικό μέσο της Εδεσσας, δήλωνε: «Είμαι δάσκαλος μάχιμος που υπηρετώ με ζήλο και φιλότιμο την ελληνική παιδεία και όχι τα άθεα και ανθελληνικά γράμματα της σήμερον. Κατάγομαι από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Το μόνο που μου έχει απομείνει είναι η Πίστη στον Χριστό και η αγάπη στην Πατρίδα».
 
Στην πολιτική της διακήρυξη η ΝΙΚΗ δίνει το στίγμα της: «Ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, αλλά μπροστά. Σεβόμαστε τις ρίζες μας και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ριζοσπαστικοί. Αρνούμαστε να συντηρήσουμε τον παλαιό άνθρωπο -τον βολεμένο, τον ασελγή, τον πονηρό- και γι’ αυτό νιώθουμε αληθινά προοδευτικοί και βαθιά επαναστατικοί». Εχει διατυπώσει τις επίσημες θέσεις της για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Εξωτερική Πολιτική, το Δημογραφικό, για την Ε.Ε. και την Εθνική Αυτάρκεια στην Οικονομία κ.ά.
 
Για τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο αναφέρει: «Δεν είμαστε ούτε δυτικολάγνοι ούτε δυτικοφοβικοί. Διαγράφουμε το αποτυχημένο δόγμα του κοιμισμένου κατευνασμού και δομούμε το νέο δόγμα της προληπτικής αποτροπής». Χαρακτηρίζει τον Covid «ιό του διχασμού», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «άφησε αθωράκιστη την υγεία των πολιτών κι ευτέλισε την επιστήμη», ενώ το κόμμα του έχει ανακοινώσει ότι «δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας ούτε φυσικά ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ θα μπορούσε να είναι κουμπάρος της κυρίας Μπακογιάννη». 
 
«Μόνο η Παιδεία μπορεί να μας σώσει και να μας ανορθώσει. Η Παιδεία είναι το λίπασμα για να δυναμώσει η αφυδατωμένη ρίζα. Μια Παιδεία επιστροφής στην ορθόδοξη ταυτότητά μας, στο ελληνικό ήθος, στη δωρική απλότητα» έχει πει παλαιότερα ο Δημήτρης Νατσιός.
 
Κάπως έτσι, ησύχως, το κόμμα ΝΙΚΗ κατέγραψε εντυπωσιακά ποσοστά, ειδικά στη Β. Ελλάδα: 7,5% στην Πιερία, 6,1% στην Πέλλα, 5,6% στη Β΄ Θεσσαλονίκης και πάνω από 5% σε Χαλκιδική, Δράμα και Κιλκίς. Αρκετά σπάνιο για ένα νέο κόμμα να καταγράφει τέτοιες επιδόσεις, όταν δεν προτάσσει τους κλασικούς ιδεολογικούς διαχωρισμούς Αριστεράς – Δεξιάς.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ
Πρόεδρος και ιδρυτής κόμματος ΝΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Πιερίας το 1965. Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζεται 30 χρόνια ως εκπαιδευτικός και θεολόγος στο Κιλκίς και σε σχολεία των Κυκλάδων. Εχει εκδώσει 12 βιβλία που αφορούν την Παιδεία, ενώ επί 12 χρόνια ήταν παρουσιαστής και επιμελητής εκπομπών στον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε και στη «Δίον Τηλεόραση. Στις 17 Ιουνίου 2019 ίδρυσε το κόμμα ΝΙΚΗ, του οποίου είναι πρόεδρος. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατέλαβε την έκτη θέση με ποσοστό 2,92% και 172.195 ψήφους.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ.
Α.Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.