31 Μαΐου 2023

Το σημάδι του One-Eye (Ενός Ματιού): Η προέλευση και η απόκρυφη σημασία του

Μετάφραση: Απολλόδωρος
7 Ιουνίου 2019 | Vigilant Citizen | Διάβαστε το εδώ.
 
Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές φωτογραφίες διασημοτήτων που κρύβουν το ένα μάτι; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Στην πραγματικότητα, το σημάδι του One-Eye έχει ένα βαθύ νόημα και αποδεικνύει ένα σημαντικό γεγονός σχετικά με τις δυνάμεις που υπάρχουν. Αυτό το άρθρο εξετάζει την προέλευση και το νόημα του αναπόφευκτου σημείου One-Eye.
 
Το σήμα One-Eye είναι ένα από τα πιο επαναλαμβανόμενα θέματα στο The Vigilant Citizen, επειδή είναι επίσης ένα από τα πιο επαναλαμβανόμενα θέματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια των ετών, αυτή η ιστοσελίδα έχει αναδείξει εκατοντάδες και εκατοντάδες ξεκάθαρες περιπτώσεις όπου μεγάλοι καλλιτέχνες, μοντέλα, διασημότητες, πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα πόζαραν με το ένα μάτι κρυμμένο.
 
Το σημάδι είναι παντού: Σε μουσικά βίντεο, σε εξώφυλλα περιοδικών, σε αφίσες ταινιών, σε διαφημίσεις κ.ο.κ. Ο τεράστιος αριθμός αυτών των φωτογραφιών είναι απλώς συγκλονιστικός. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του σημείου One-Eye απλά δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης. Πράγματι, υπάρχει μια σαφής προσπάθεια να εμφανίζεται παντού αυτό το σήμα.
 
Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτό το σημάδι παντού και τι σημαίνει; Ακολουθεί μια ματιά στο διαχρονικό και υπερβατικό σύμβολο του Ματιού.
 
Ένα Αρχετυπικό Σύμβολο
 
 
Το ανθρώπινο μάτι έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο από την αυγή του πολιτισμού. Μπορεί να βρεθεί σε όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς. Ο Καρλ Γιουνγκ αναγνώρισε το μάτι ως ένα κλασικό "αρχετυπικό σύμβολο" - μια εικόνα που είναι ενσωματωμένη στο "συλλογικό ασυνείδητο" της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι άνθρωποι ενστικτωδώς ανταποκρίνονται στα αρχετυπικά σύμβολα και ασυνείδητα τους αποδίδουν ένα συγκεκριμένο νόημα.
 
"Τα μάτια είναι ίσως το πιο σημαντικό συμβολικό αισθητήριο όργανο. Μπορούν να αντιπροσωπεύουν τη διορατικότητα, την παντογνωσία ή/και την πύλη προς την ψυχή. Άλλες ιδιότητες με τις οποίες συνδέονται συνήθως τα μάτια είναι: η νοημοσύνη, το φως, η επαγρύπνηση, η ηθική συνείδηση και η αλήθεια. Το να κοιτάς κάποιον στα μάτια είναι ένα δυτικό έθιμο της ειλικρίνειας. Με αυτόν τον τρόπο η κάλυψη των ματιών, με τη χρήση κράνους, γυαλιών ηλίου κ.λπ. μπορεί να σημαίνει μυστήριο, να μη βλέπεις την πλήρη αλήθεια ή εξαπάτηση. Το μάτι συχνά σημαίνει κρίση και εξουσία".
- Λεξικό Συμβολισμού, Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
 
Σε όλους σχεδόν τους πολιτισμούς, το σύμβολο του ματιού συνδέεται με πνευματικές έννοιες όπως η θεότητα (το μάτι της Πρόνοιας), ο πνευματικός φωτισμός (το τρίτο μάτι) ή η μαγεία (το κακό μάτι).
 
"Το μάτι συμβολίζει την όραση και το φως, και επομένως την ίδια τη συνείδηση. Το μάτι είναι το μέρος του εαυτού μας που βλέπει το σύμπαν και βλέπει τη θέση μας σε αυτό. Είναι η γνώση, η επίγνωση και η σοφία. Το μάτι προσλαμβάνει το φως, την καθαρή ενέργεια του σύμπαντος, και το παρουσιάζει στο εσωτερικό πνεύμα. Είναι η πύλη, στην πραγματικότητα η ίδια η ένωση, μεταξύ του εαυτού και του σύμπαντος".
- Peter Patrick Barreda, Αρχέτυπο της ολότητας - Jung and the Mandala
 
Στη Βίβλο, ο Ιησούς αναφέρεται στο μάτι ως "λυχνία του σώματος".
 
"Το μάτι είναι η λυχνία του σώματος- έτσι λοιπόν, αν το μάτι σας είναι καθαρό, ολόκληρο το σώμα σας θα είναι γεμάτο φως. Αν όμως το μάτι σας είναι κακό, ολόκληρο το σώμα σας θα είναι γεμάτο σκοτάδι. Αν λοιπόν το φως που υπάρχει μέσα σας είναι σκοτάδι, πόσο μεγάλο είναι το σκοτάδι!"
- Ματθαίος 6:22-23
 
Το σύμβολο του ματιού είχε πάντα μια μυστικιστική και πνευματική διάσταση που του αποδίδονταν. Όπως λέει και η λαϊκή ρήση: "Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής”. Για τον λόγο αυτό, το σύμβολο του ματιού είναι ιδιαίτερα σημαντικό στους αποκρυφιστικούς κύκλους και στις σχολές Μυστηρίου.
 
Θεός Ήλιος
 
Από την αυγή του πολιτισμού, το σύμβολο του ματιού και ο ήλιος (ή αλλιώς το "μάτι στον ουρανό") συνδέονται με τη θεότητα. Στην Αρχαία Αίγυπτο, τα σύμβολα του Wadjet, το μάτι του Ώρου και το μάτι του Ρα συνδέονται με τον ηλιακό θεό.
 
 
"Ο πρώιμος θεός του ήλιου ονομαζόταν Ώρος. Όταν ο Ρα ανέλαβε τον τίτλο του θεού του ήλιου, ήταν επίσης γνωστός ως "Ρα-Χοράκτι ή Ρα, ο οποίος είναι ο Ώρος των 2 οριζόντων".
 
Ήταν σε μια μάχη με τον Σετ που ο Ώρος έχασε τη χρήση του ενός ματιού. Ο Θωθ αποκατέστησε το μάτι, και τότε ήταν που ο Ώρος ονομάστηκε επίσης Γουατζέτ".
 
- Αρχαίες σελίδες, Μάτι του Ώρου - Ισχυρό, αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο με βαθύ νόημα
 
Επειδή το σύμβολο του ματιού σχετίζεται με τον ήλιο - ένα υποκατάστατο της θεότητας - το εσωτερικό μάτι έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα: Είναι "παντογνώστης".
 
Το αρχέτυπο του μονόφθαλμου θεού του ήλιου που βλέπει τα πάντα μπορεί να βρεθεί και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Στην Περσία, ο Ahura Mazda θεωρούνταν ο δημιουργός της Γης, των ουρανών και της ανθρωπότητας, καθώς και η πηγή κάθε καλοσύνης και ευτυχίας.
 
"Ο υπέρτατος θεός Ahura Mazda έχει επίσης ένα Μάτι, ή αλλιώς λέγεται ότι "με τα μάτια του, τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, βλέπει τα πάντα".
- Manly P. Hall, Οι μυστικές διδασκαλίες όλων των εποχών
 
Στη σκανδιναβική μυθολογία, ο Odin ήταν γνωστός ως ο "Πατέρας όλων" (ή πατέρας των θεών). Αναπαρίστατο ως ένας γέρος άνδρας με ένα μάτι.
 
Το έπος του Gestumblindi και οι γρίφοι του Οντίν e1559765266328 Το σημάδι του ενός ματιού: η προέλευσή του και η απόκρυφη σημασία του
 
Ο Odin είναι μια ακόμη αναπαράσταση ενός μονόφθαλμου δημιουργού θεού του ήλιου.
 
"Ο Υπέρτατος, αόρατος Δημιουργός όλων των πραγμάτων ονομαζόταν Πατέρας Παντοκράτορας. Αντιπρόσωπός του στη Φύση ήταν ο Odin, ο μονόφθαλμος θεός. Οι Νορβηγοί θεωρούσαν τον Balder τον Όμορφο ως ηλιακή θεότητα και ο Odin συνδέεται συχνά με την ουράνια σφαίρα, ιδίως λόγω του ενός ματιού του".
- Ibid.
 
Δυτικός Αποκρυφισμός
 
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο δυτικός αποκρυφισμός επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εσωτερικές διδασκαλίες των παραπάνω πολιτισμών, το σύμβολο του Παντοδύναμου Ματιού βρήκε το δρόμο του σε τάγματα όπως οι Ροδόσταυροι, οι Ιλλουμινάτι και οι Μασόνοι.
 
"Ο Albert Mackey γράφει ότι το Οφθαλμός του Παντογνώστη είναι "ένα σημαντικό σύμβολο του Υπέρτατου Όντος, που δανείστηκαν οι Μασόνοι από τα έθνη της αρχαιότητας". Το Μάτι που βλέπει τα πάντα είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει το άγρυπνο βλέμμα του Θεού. Μας υπενθυμίζει ότι κάθε σκέψη και πράξη πρέπει να καταγράφεται από τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος και ότι είμαστε δεμένοι με τις υποχρεώσεις μας τόσο στο πνεύμα όσο και στο αίμα".
- James E. Frey, 32°, Midnight Freemasons
 
Λόγω της μεγάλης επιρροής του Τεκτονισμού στα ιστορικά γεγονότα των περασμένων αιώνων, το σύμβολο του Παντογνώστη συμπεριλήφθηκε σε εξέχοντα έγγραφα, όπως η πίσω όψη της Μεγάλης Σφραγίδας των Ηνωμένων Πολιτειών και η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
 
"Αν κάποιος αμφιβάλλει για την παρουσία μασονικών και αποκρυφιστικών επιρροών την εποχή που σχεδιάστηκε η Μεγάλη Σφραγίδα, θα πρέπει να λάβει δεόντως υπόψη του τα σχόλια του καθηγητή του Χάρβαρντ Τσαρλς Έλιοτ Νόρτον, ο οποίος έγραψε σχετικά με την ημιτελή πυραμίδα και το Παντοδύναμο Μάτι που κοσμούσε την οπίσθια όψη της σφραγίδας, τα εξής "Η διάταξη που υιοθετήθηκε από το Κογκρέσο είναι πρακτικά ανίκανη για αποτελεσματική επεξεργασία- δύσκολα (όσο καλλιτεχνικά και αν την έχει επεξεργαστεί ο σχεδιαστής) μπορεί να φανεί διαφορετικά παρά ως ένα θαμπό έμβλημα μιας μασονικής αδελφότητας".
- Hall, ό.π.
 
Το σύμβολο του ματιού υιοθετήθηκε επίσης από διάφορες ισχυρές μυστικές εταιρείες, όπως η O.T.O.
 
 
Τούτου λεχθέντος, αντιπροσωπεύει το σύμβολο του Πανταχού Οφθαλμού στην πραγματικότητα τον Θεό - όπως τον ιουδαιοχριστιανικό Θεό; Λοιπόν, εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ... απόκρυφα (απόκρυφο σημαίνει κρυμμένο). Ο επιφανής Αμερικανός μασόνος Άλμπερτ Πάικ έγραψε ότι το πραγματικό νόημα των αποκρυφιστικών συμβόλων αποκαλύπτεται μόνο σε μυημένους υψηλού επιπέδου.
 
"Τα αληθινά μυστικά του Τεκτονισμού συνίστανται στα αρχαία του σύμβολα και στην απόκρυφη σημασία τους. Αλλά αυτά δεν έχουν καμία αξία αν δεν βλέπουμε τίποτα στα σύμβολα της γαλάζιας στοάς πέρα από τις ανόητες προσποιήσεις ερμηνειών τους που περιέχονται στις οθόνες μας. Οι άνθρωποι έχουν παραβλέψει την αλήθεια ότι τα σύμβολα της αρχαιότητας δεν χρησιμοποιούνταν για να αποκαλύψουν αλλά για να αποκρύψουν. Κάθε σύμβολο είναι ένα αίνιγμα που πρέπει να λυθεί και όχι ένα μάθημα που πρέπει να διαβαστεί. Πώς μπορεί ο ευφυής τέκτονας να μη βλέπει ότι οι μπλε βαθμοί δεν είναι παρά προπαρασκευαστικοί, για να στρατολογήσουν και να συσπειρώσουν τον τεκτονικό στρατό της τάξης για σκοπούς που δεν τους αποκαλύπτονται, ότι είναι τα μικρότερα μυστήρια στα οποία τα σύμβολα χρησιμοποιούνται για να αποκρύψουν την αλήθεια;".
- Albert Pike, Legenda and Readings of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry
 
Ο Manly P. Hall, ένας άλλος επιφανής τέκτονας, έγραψε ότι το Πάντοτε Βλέπον Μάτι αντιπροσωπεύει εσωτεριστικά τον τελικό στόχο του αποκρυφισμού: Την επίτευξη της θεότητας με τα δικά του μέσα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενεργοποίησης της επίφυσης - του Τρίτου Ματιού.
 
"Ο Λειτουργικός Τεκτονισμός, με την πληρέστερη έννοια του όρου αυτού, σημαίνει τη διαδικασία με την οποία ανοίγει το Μάτι του Ώρου. Στον ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχει ένας μικροσκοπικός αδένας που ονομάζεται επίφυση, ο οποίος είναι το ιερό μάτι των αρχαίων και αντιστοιχεί στο τρίτο μάτι του Κύκλωπα".
- Hall, Op. Cit.
 
Στο Ισλάμ
 
Στην ισλαμική εσχατολογία, η μορφή των έσχατων καιρών που ονομάζεται Al-Masīḥ ad-Dajjal ("ο ψεύτικος Μεσσίας, ο ψεύτης, ο απατεώνας") λέγεται ότι είναι τυφλός στο δεξί του μάτι. Προσποιούμενος ότι είναι ο Μεσσίας, ο Dajjal θα εξαπατήσει και θα καταλάβει τον κόσμο. Για τους λόγους αυτούς, ο Dajjal παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με τον Αντίχριστο στον Χριστιανισμό.
 
Του ερχομού του Dajjal θα προηγηθούν διάφορα σημάδια όπως: Η τοκογλυφία και η δωροδοκία θα γίνουν νόμιμες, θα υπάρξει οξύς λιμός εκείνη την εποχή, δεν θα υπάρχει καμία ντροπή μεταξύ των ανθρώπων, πολλοί άνθρωποι θα λατρεύουν τον Σατανά, δεν θα υπάρχει σεβασμός για τους ηλικιωμένους και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκοτώνονται μεταξύ τους χωρίς λόγο.
 
Το Σύγχρονο Σημάδι του Ενός Ματιού 
 
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κόσμος σήμερα κυβερνάται από αυτό που αποκαλούμε "αποκρυφιστική ελίτ" (λόγω των δεσμών της με αποκρυφιστικά τάγματα), δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κύριο σύμβολό της βρίσκεται παντού. Ωστόσο, όλα αυτά γίνονται με δόλιο τρόπο. Η σημερινή βιομηχανία ψυχαγωγίας ευδοκιμεί πάνω στον έλεγχο, τη χειραγώγηση και τη διαστρέβλωση. Επίσης, το ζητούμενο είναι η απαξίωση των μαζών από κάθε τι αληθινό, αγνό και υγιές. Σήμερα, το σύμβολο του Πανταχού Οφθαλμού αφορά πλέον μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων που καταπιέζει, παρακολουθεί και ελέγχει τον παγκόσμιο πληθυσμό.
 
 
Ενώ το All-Seeing Eye συνδέεται εσωτεριστικά με το άνοιγμα του Τρίτου Ματιού για την επίτευξη πνευματικού φωτισμού, το σημάδι One-Eye που κάνουν οι διασημότητες αφορά το ακριβώς αντίθετο: Την απόκρυψη και την αδρανοποίηση ενός ματιού. Ο συμβολισμός αυτής της χειρονομίας είναι ισχυρός.
 
Η Katy Perry κρύβει το ένα μάτι με το μάτι του Ώρου στο βίντεό της Dark Horse.
 
Όταν κρύβετε το ένα μάτι, ουσιαστικά μπλοκάρετε τη μισή σας όραση. Με συμβολικούς όρους, γίνεστε μισότυφλοι στην αλήθεια. Κρύβοντας το ένα μάτι, οι διασημότητες "θυσιάζουν" συμβολικά ένα ζωτικό μέρος της ύπαρξής τους για προσωρινό υλικό κέρδος. Και, δεδομένου ότι τα μάτια είναι τα "παράθυρα της ψυχής", αυτή η χειρονομία συμβολίζει τη μερική ή ολική απώλεια της ψυχής κάποιου.
 
Στον Έλεγχο της Νόησης (Mind Control)
 
Το σημάδι του ενός ματιού είναι επίσης ένα σημαντικό σύμβολο στη μυστική εμμονή της αποκρυφιστικής ελίτ: Monarch mind control. Γνωστό από πολλούς ως πρόγραμμα MKULTRA, ο έλεγχος του νου έχει ως στόχο να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους μέσω της κακοποίησης, του τραύματος και του προγραμματισμού. Υπάρχει μια πραγματική κουλτούρα που περιστρέφεται γύρω από τον έλεγχο του μυαλού των Monarch, με το δικό της σύμπαν συμβόλων. Και το σύμβολο του Μονόφθαλμου είναι μέρος αυτού.
 
 
 
 
Απόδειξη του Απόλυτου Ελέγχου από την Απόκρυφη Ελίτ
 
Η πανταχού παρούσα παρουσία του σημείου του Ενός-Ματιού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό: Αποδεικνύει ότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανήκουν σε μια πολύ μικρή ομάδα ελίτ. Πράγματι, για να εμφανίζεται το ίδιο ακριβώς σημάδι με συνέπεια και επανάληψη σε όλες τις πλατφόρμες των μέσων ενημέρωσης και σε ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να υπάρχει μια κεντρική πηγή εξουσίας που να το κάνει βίαια να συμβαίνει.
 
Σκεφτείτε το ποσό των χρημάτων, της δύναμης και της επιρροής που απαιτείται για να κάνουν όλες αυτές οι διασημότητες τη συγκεκριμένη χειρονομία σε βίντεο και φωτογραφήσεις. Τώρα, αναλογιστείτε το ποσό των χρημάτων, της δύναμης και της επιρροής που απαιτείται για να έχουν αυτό το συγκεκριμένο σημάδι κολλημένο σε εξώφυλλα περιοδικών, αφίσες ταινιών, μουσικά βίντεο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φτάσει στα μάτια των μαζών.
 
Εν ολίγοις, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει την παγκόσμια ελίτ και όλη την ατζέντα της: Την απαξίωση της ανθρώπινης ψυχής, την προώθηση του σατανισμού, την κανονικοποίηση του ελέγχου του νου, την κανονικοποίηση του τρανσουμανισμού, τη θόλωση των φύλων και πολλά άλλα. Ο απώτερος στόχος: Να απομακρυνθούν οι μάζες όσο το δυνατόν περισσότερο από την Αλήθεια, την υγεία και την ισορροπία.
 
Συμπερασματικά
 
Το σύμβολο του ματιού είναι ένα αρχέτυπο που υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο. Ίσως επειδή οι άνθρωποι ανταποκρίνονται ενστικτωδώς στα μάτια που κοιτάζουν, υπάρχει κάτι σε αυτό το σύμβολο που είναι ενοχλητικό αλλά και συναρπαστικό. Ενώ, στην αρχαιότητα, το σύμβολο του πανοπτικού ματιού συχνά ταυτιζόταν με τον θεό ήλιο, σταδιακά έγινε σύμβολο της δύναμης των μυστικών εταιρειών που διαμόρφωσαν την ιστορία τους τελευταίους αιώνες.
 
Στις μέρες μας, η βιομηχανία του θεάματος απολαμβάνει τη διαστρέβλωση και τη διαφθορά ισχυρών συμβόλων στην επιδίωξη της εξευτελιστικής της ατζέντας. Η πανταχού παρουσία του σημείου του Μονόφθαλμου συμβολίζει πλέον την πανταχού παρουσία της αποκρυφιστικής ελίτ. Είναι αυτοί που λένε: "Κοιτάξτε ποιον ελέγχουμε".
 
Τούτου λεχθέντος, υπάρχει και κάτι καλό εδώ. Το σημάδι του Ενός Ματιού είναι ένας βολικός τρόπος για να εντοπίζονται τα μέσα ενημέρωσης που πρέπει να αποφεύγονται, επειδή είναι πιθανότατα ποτισμένα με την ατζέντα εξευτελισμού της αποκρυφιστικής ελίτ.
 
***
Δικτυογραφία:
The One-Eye Sign: Its Origins and Occult Meaning | The Vigilant Citizen



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.