27 Μαΐου 2023

Πόσες είναι τελικά οι επιπλοκές των εμβολίων;

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος
 
 
Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού. Οι ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ.
 
…δυστυχισμένη πολιτεία!
που εσύ κοιμόσουνα βαριά
κι ήρθαν την νύχτας τα παιδιά
με την κατάμαυρη καρδιά
και ξεπεζέψαν στην πλατεία!… 
Γ. Βερίτης 
 
(άρθρο: Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού)  
 
Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε στον Τύπο τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων στη χώρα μας. Είδαμε λοιπόν ότι από τις 63 αναφορές θανάτων μόνο οι 2 αξιολογήθηκαν ως σχετιζόμενες με τα εμβόλια ενώ οι υπόλοιπες διερευνώνται ή αμφισβητούνται. Και φυσικά οι λοιπές επιπλοκές είναι πολύ περισσότερες αλλά μικρές ποσοστιαία σε σχέση με τον αριθμό των εμβολιασμών. Για μια ακόμη φορά το Ελληνικό δαιμόνιο θριάμβευσε. 
 
Οι Ελληνικές στατιστικές έχουν γίνει διάσημες ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον διεθνή όρο αναξιοπιστίας ο όρος Greek statistics. Και όπως στην οικονομία, έτσι και στην περίπτωση των εμβολίων οι στατιστική παίζει το ρόλο της. Όσα θα αναφέρω στη συνέχεια είναι η προσωπική μου εμπειρία από την περίοδο του κορονοϊού. 
 
Η υπόθεση των εμβολίων απέκτησε εκτός από την αμιγή ιατρική και πολιτική χροιά. 
 
Μια λοιπόν πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι στον τόπο μας η υπόθεση των εμβολίων απέκτησε εκτός από την αμιγή ιατρική και πολιτική και ιδεολογική χροιά. Η λυσσαλέα και με κάθε τρόπο επιβολή της μίας και μοναδικής γνώμης οδήγησε σε ακρότητες και τρομοκράτησε μια πολύ σημαντική μερίδα των υγειονομικών. Άκουσα από πολλούς ιατρούς που διαπίστωναν επιπλοκές εμβολίων να λένε ότι δε θα τις δηλώσουν γιατί φοβόντουσαν μήπως τα στοιχεία από τον ΕΟΦ δοθούν σε άλλες υπηρεσίες και θεωρηθούν οι ίδιοι αντιεμβολιαστές. Και το να θεωρηθείς αντιεμβολιαστής ήταν συνώνυμο με τον κίνδυνο να χάσεις τη δουλειά σου και να κατηγορηθείς για διασπορά ψευδών ειδήσεων.  
 
Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού. Πως μπορούσε να δηλωθεί μια επιπλοκή; 
 
Όταν εγώ τους έλεγα ότι προσπαθώ να δηλώσω όσες επιπλοκές συναντούσα – κρατήστε αυτό το «προσπαθώ»- μου έλεγαν με φόβο ότι είναι πολύ επικίνδυνο. 
 
Συνάδελφος παθολόγος μου εκμυστηρεύτηκε ότι στο μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο που εργαζόταν, τη ρώτησε ασθενής που ήρθε με θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό, αν αυτές σχετιζόταν με τα εμβόλια. Αυτή απάντησε ότι πιθανόν να ίσχυε αυτό. Την άλλη ημέρα τη συνάντησε στο διάδρομο ο προσωπάρχης του νοσοκομείου, απόφοιτος λυκείου και άσχετος με την ιατρική και της είπε κατά λέξη: «Τις απόψεις σου για τα εμβόλια στο σπίτι σου. Εδώ μόνο θετικά πράγματα λέμε για τους εμβολιασμούς». Και η ιατρός φοβούμενη ότι θα χάσει τη μισθωτή εργασία της δεν είπε ξανά τίποτε, ακόμη και σε οφθαλμοφανείς επιπλοκές. 
 
Ασθενής μου μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της ASTRA παρουσίασε θρομβωτικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Επικοινώνησα με πολύ κόπο τελικά με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ που μου είπε πριν να το αποδώσουμε στον εμβολιασμό να κάνουμε πλήρη έλεγχο θρομβοφιλίας. Πραγματικά ο έλεγχος έγινε με έξοδα της ασθενούς και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για θρομβοφιλία. Όταν επικοινώνησα ξανά μου έκλεισαν το τηλέφωνο.  
 
Περιστατικά παρενεργειών των εμβολίων που δηλώνονταν στον ΕΟΦ δεν γίνονταν δεκτά.
 
Τα περιστατικά παρενεργειών των εμβολίων που δηλώνονταν στον ΕΟΦ δεν γίνονταν δεκτά παρά αφού περνούσαν από αυστηρή επεξεργασία και ποτέ δεν ενημερωνόμασταν για το τελικό αποτέλεσμα των παρενεργειών που δηλώναμε. Δεν αποκλείεται τα όσα δηλώναμε να πετάγονταν στον κάλαθο των αχρήστων και να μην προσμετρήθηκαν ποτέ. Στο χέρι τους ήταν η διαμόρφωση των στοιχείων. 
 
Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού: Στην Ελλάδα παρουσιάζονται σημαντικά λιγότερες επιπλοκές των εμβολίων. 
 
Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν όπως αναφέραμε και σε παλιότερο άρθρο μας, στην Ελλάδα να παρουσιάζονται σημαντικά λιγότερες επιπλοκές των εμβολίων από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εγώ απλά έχω μια απορία. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα εμβόλια της ASTRA. Γιατί; Τι συνέβη; Θα το επέτρεπε αυτό η εταιρεία αν δεν υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος; Δε θα έκανε νομικές και επικοινωνιακές κινήσεις για να προστατέψει το προϊόν της; Το προφανές λοιπόν είναι ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που ποτέ δε μάθαμε και που ανάγκασαν την εταιρεία να αποσυρθεί από τη χρυσοφόρα αγορά των εμβολίων. Μια παρόμοια πορεία είχαν και τα εμβόλια της Johnson. 
 
Η… βία ενός γιαουρτιού και η βία που ασκήθηκε στα σώματα εκατομμυρίων σκεπτόμενων ανθρώπων.
 
Πόσα στοιχεία άραγε δε θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και πόσο θα πρέπει να επιμείνουμε για να αποκτήσουμε κάποιες ελάχιστες πληροφορίες για κάτι που μας απείλησαν και μας ανάγκασαν να κάνουμε επί ποινή κοινωνικού, οικονομικού και επαγγελματικού αφανισμού; Είναι αλήθεια ότι η βία ενός γιαουρτιού είναι καταδικαστέα και αξίζει να ελεγχθεί σε ένα νοσοκομείο από το διοικητή, τον υποδιοικητή και τη διευθύντρια του οφθαλμολογικού τμήματος. 
 
Η βία που ασκήθηκε στα σώματα εκατομμυρίων σκεπτόμενων και αμφισβητούντων τα εμβόλια ανθρώπων πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κύριε υπουργέ; Η βία της απώλειας της εργασίας για περισσότερο από ένα χρόνο πως αποτιμάται; Η βία των παιδιών που έβλεπαν τους γονείς τους να διασύρονται, να αναγκάζονται να κάνουν δουλείες του ποδαριού άσχετες με το ιερό λειτούργημά τους, και να μην μπορούν να φέρουν στο σπίτι ένα πιάτο φαγητό, πόσο υπολείπεται από τη βία των παιδιών που βλέπουν τον περιβαλλόμενο από φρουρούς πατέρα τους να γιαουρτώνεται από κάποιον άγνωστο; Δυστυχώς η κοινωνία μας αδιαφορεί για όσα συνέβησαν και αυτό όπως πολλές φορές γράψαμε πληρώνεται με ανθρώπινες ζωές. 
 
Πηγή: Cardiodoctor



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.