19 Μαΐου 2023

Συνέντευξη του κ.Πιλάτη Άγγελου, Υποψήφιου Βουλευτή με τη ΝΙΚΗ, στον Γιώργο Θαλάσση

Άγγελος Πιλάτης.
Υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΙΚΗ (Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα)
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Καλησπέρα σας κύριε Πιλάτη, θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Καλησπέρα σας κύριε Θαλάσση, καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σας, για συνέντευξη σχετικά με το πολιτικό κίνημα ΝΙΚΗ. 
 
Εργάζομαι από το 1990 στον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και την τελευταία δεκαπενταετία, ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας ένα τεχνικό ναυπηγικό γραφείο.
 
Είμαι Ναυπηγός Μηχανικός, απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις Προηγμένες Τεχνολογίες στη Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανολογία και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τρίτο έτος του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών της σχολής Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Στα πλαίσια του Διδακτορικού μου είμαι μέλος στο εργαστήριο μικροαισθητήρων (MicroSenses Lab) του τμήματος ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών της σχολής Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Επίσης, εξειδικεύομαι σε ερευνητικά προγράμματα με την χρήση νανο- υλικών και την εφαρμογή τους στην ναυπηγική βιομηχανία και γενικότερα στην μηχανολογία. 
 
Από το 2012 είμαι μέλος στο ΔΣ του ΙΝΚΑ Πειραιά (Ινστιτούτου Καταναλωτών) και από το 2014 είμαι πρόεδρος στο σωματείο και μέλος στο ΔΣ της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ – ΓΟΚΕ). 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Θα μας πείτε για την ενασχόληση σας στο ΙΝΚΑ και για τις δράσεις σας σε αυτό; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Το ΙΝΚΑ είναι η πρώτη ένωση καταναλωτών στη χώρα, από το 1970, δηλαδή μετράμε 53 χρόνια ζωής, με μακρά ιστορία, και μεγάλη προσφορά στο καταναλωτικό κίνημα. 
 
Θα επιθυμούσα να σας διευκρινίσω ότι όλα τα μέλη των ενώσεων καταναλωτών είμαστε εθελοντές και μέσα στην κρίση, συμμετείχαμε οικονομικά, επιβαρύνοντας τις δικές μας τσέπες, για την διατήρηση των σωματείων μας. Έτσι σε αυτά τα 11 χρόνια, συμμετείχα ενεργά στο καταναλωτικό κίνημα και οι δράσεις μου ήταν πολλές. Ξεκινώντας από την επίλυση των καταγγελιών που μας εξέφραζαν οι καταναλωτές, μέχρι και την συμμετοχή μου σε επιτροπές τόσο της Ελλάδας όσο και της Ε.Ε. 
 
Κάποιες από τις δράσεις μου ήταν η συμμετοχή μου (εκπροσωπώντας τους καταναλωτές) στον σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής Ιδιωτικού Χρέους με την ΕΓΔΙΧ (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους) του Υπουργείου Οικονομίας. 
 
Είμαι υπεύθυνος στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την Ενημέρωση Υπερχρεωμένων Καταναλωτών (ΙΝΚΑ +), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Με σκοπό την προσφορά χωρίς κόστος συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε όλους τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την επίλυση των χρεών τους, από δάνεια, κάρτες, εφορία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. 
 
Είμαι μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγορών (ΕΣΚΑ).
Συμμετέχω σε επιτροπές στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κλπ. 
 
Επιπρόσθετα συμμετείχα ως ομιλητής και διοργανωτής σε αρκετές εκδηλώσεις όπως σε συλλαλητήρια, σε ημερίδες ενάντια των Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων (κάρτα πολίτη), της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της αριθμοποίησης του προσώπου, της αχρήματης κοινωνίας, του ηλεκτρονικού χρήματος / νομίσματος κλπ. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Με την πολιτική και ιδιαίτερα με τη ΝΙΚΗ πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Το 2012 τα στελέχη του ΔΣ του ΙΝΚΑ Πειραιά ετοιμάζαμε ένα πολιτικό κίνημα που το ονομάσαμε Ελεύθερη Ελλάδα, δυστυχώς ο αείμνηστος πρόεδρος του συλλόγους μας, Χαράλαμπος Δεληνταδάκης έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά σε μια ομιλία του. Δεν σας κρύβω ότι ήταν ο άνθρωπος που με έμαθε πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, το πως δημιουργεί χρήματα χωρίς να τα διαθέτει και πως υπήρχαν λύσεις για την λεγόμενη οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008. Οι εναπομένοντες δεν προχωρήσαμε σε πολιτικό σχήμα, μια που δεν ήταν το όνειρο μας η πολιτική, ούτε είχαμε την κατάλληλη εμπειρία να την στηρίξουμε. 
 
Το 2019 γνώρισα από κοντά τον Δημήτρη Νατσιό, τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, στην πρώτη συνάντηση που είχε στην Αθήνα. Βέβαια τον Δημήτρη τον γνώριζα από πολλά χρόνια, τουλάχιστον μια δεκαετία, με τα κείμενα του και τις εκπομπές του. Επίσης διατηρώντας ένα BlogSpot, πάντα έψαχνα να βρω κείμενα του κ. Νατσιού για να τα αναδημοσιεύσω, πάντα ο λόγος του μου έδινε κουράγιο και δύναμή, την εποχή που η Ελλάδα μας χανόταν και μαζί με αυτή και οι αξίες της. Έτσι πριν ένα χρόνο ένας φίλος που είναι μέλος στη ΝΙΚΗ μου πρότεινε να συμμετέχω ως υποψήφιος στις Βουλευτικές εκλογές και έτσι το αποφάσισα. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ενταχθείτε στην ΝΙΚΗ; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Πρώτα από όλα ο Δημήτρης Νατσιός, με τον πατριωτικό και ορθόδοξο λόγο του, που πάντα με αγγίζει. Με την ακεραιότητα του, το ήθος και την αγνότητα του, όλα αυτά που τον διακρίνουν ως μία εξαιρετική προσωπικότητα. 
 
Δεύτερον οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ΝΙΚΗ, είναι εκλεκτοί άνθρωποι με βαθιά θρησκευτική συνείδηση, άνθρωποι του λαού, βιοπαλαιστές, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν στην πατρίδα το μέγιστο. Κάποιους από αυτούς τους γνώριζα από τον κοινό αγώνα που κάναμε ενάντια των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων «κάρτα πολίτη», την αχρήματη κοινωνία κλπ., για τους υπόλοιπους είμαι ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από το κίνημα να τους γνωρίσω. 
 
Τρίτον οι θέσεις της ΝΙΚΗΣ ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα με τις δικές μου απόψεις. Συμμετέχω σε δύο θεματικές ομάδες, «Πρωτογενής Τομέας, Περιβάλλον & Ενέργεια» και «Μετανθρωπισμός - Αχρήματη κοινωνία» παίρνοντας θέσεις με επιστημονικές αναλύσεις για τα τόσα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, δίνοντας έτσι τις καλύτερες λύσεις για τον Ελληνικό λαό και γενικότερα για την πατρίδα μας. 
 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι από την εμπειρία μου στο ΙΝΚΑ και από την επαφή μου με τους πολίτες, διαπίστωσα ότι ανάλωσα τεράστιο χρόνο, για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μας, αλλά σε μερικά ζητήματα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στην πολιτική γραμμή που έχει δώσει η ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έτσι κύριος σκοπός μου είναι να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα και μέσα στην Βουλή, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και επηρεάζουν το μέλλον μας. 
 
Στο ΙΝΚΑ έχουμε δώσει μεγάλες μάχες για να αποδοθεί η δικαιοσύνη στους πολίτες-καταναλωτές, από συλλογικές αγωγές, με μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες, με καταγγελίες, με ημερίδες για ενημέρωση, Δελτία Τύπου κλπ. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Τι διαφορετικό έχει η ΝΙΚΗ από άλλα κόμματα; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Απαρτίζεται από ανθρώπους που εργάζονται, που είναι μέσα από το λαό και διακρίνονται από την αγνότητα τους και το ήθος τους. Δηλαδή το ξεχωριστό της ΝΙΚΗΣ είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της, αυτοί κάνουν την διαφορά. 
 
Κανείς μας δεν είναι πρώην πολιτικός, δεν έχει περάσει κανένας μας από την Βουλή των Ελλήνων. Βέβαια προσωπικά έχω μπει αρκετές φορές, περαστικός μέσα στο Κοινοβούλιο, μετά από κάλεσμα πολιτικών κομμάτων στο ΙΝΚΑ. 
 
Η ΝΙΚΗ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα νιάτα και γενικότερα στην παιδεία. Έχουμε την νεολαία της ΝΙΚΗΣ που είναι μοναδικά παιδιά, με μεγάλη πίστη και πατριωτισμό, έχοντας βοηθήσει την ΝΙΚΗ στην οργάνωση της. Στοχεύομε στους μαθητές να γνωρίσουν την αλήθεια, αναδεικνύοντας την Ρωμιοσύνη και τις αρχές της, καταργώντας τα διεστραμμένα και διαστρεβλωμένα βιβλία που διδάσκονται στις σχολικές τάξεις. 
 
Είμαστε ενάντια της κομματοκρατίας, αυτή η γάγγραινα που καταβροχθίζει την χώρα μας. Είναι αυτό που σας ανάφερα, η επίδραση της κυβέρνησης σε κάθε δημόσιο φορέα, στις ανεξάρτητες αρχές στην δικαιοσύνη κλπ, κάνοντας ένα κράτος αναξιόπιστο, άδικό και χωρίς σεβασμό στον πολίτη, εξαϋλώνοντας την έννοια του κράτους δικαίου και πρόνοιας. 
 
Σημαντικό είναι να σας αναφέρω ότι η χώρα δεν θα αντέξει άλλη μια τετραετία με αυτή την πολιτική, θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του. Ας μην ξεχνάμε μετά τις εκλογές θα έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας στον δρόμο, που θα τους έχουν αρπάξει την πρώτη κατοικία. Φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε θύματα. 
 
Δεν είναι όμως μόνο η πρώτη κατοικία, οι αυξήσεις στους τόκους των δανείων από την Ε.Ε., στα σούπερμαρκετ, στα καύσιμα, στην ενέργεια, δεν πάει άλλο και αυτά που έδωσε η ΝΔ ήταν ψίχουλα σε σχέση με τις υπόλοιπες αυξήσεις. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι μας φτωχοποίησαν και μας μετάτρεψαν σε ζητιάνους, να ψάχνουμε στη σελίδα της κυβέρνησης να βρούμε επιδόματα … 
 
Έχω εκφράσει την άποψη δημόσια ότι ο Ελληνικός λαός, δεν θέλει επιδόματα, αλλά εργασία, να βγάζει τίμια τα προς το ζήν και να διαμορφώνει ο ίδιος την ζωή του, να έχει το αυτεξούσιο και όχι να είναι έρμαιο και εξαρτώμενος της κάθε κυβέρνησης. 
 
Επίσης η ΝΙΚΗ δεν είναι αρχηγοκεντρική, δεν διοικείται από τον πρόεδρο, ούτε από τους υποψηφίους Βουλευτές. Δεν είναι ο Νατσιός που χαράζει την πολιτική της ΝΙΚΗΣ αλλά οι θεματικές ομάδες και οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Βουλετήριο. Αυτό ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κόμματα και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κινήματος. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Πως βλέπετε την ΝΙΚΗ στις εκλογές, ποια είναι η πρόβλεψη σας; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Στην ΝΙΚΗ για εμένα έχει γίνει μεγάλο θαύμα, αναπτυχθήκαμε ραγδαία και μας έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, είμαστε στα 6 κόμματα που έχουμε υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Θεωρώ ότι η ΝΙΚΗ παρουσιάστηκε την κατάλληλη στιγμή, τώρα που ο ελληνικός λαός είναι θυμωμένος, δίνοντας μια νέα ελπίδα, που τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί. 
 
Πριν μερικές εβδομάδες μας εμφάνισαν στις δημοσκοπήσεις στο 1 %, μετά στο 1,2%, τελευταία στο 1,5-2,2% και στην επαρχία πάνω από 7 %. Με αυτή την ανοδική πορεία φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε το 5%. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Εάν θα μπείτε στην Βουλή τι θα κάνετε; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Θα επιθυμούσα να σας αναφέρω ότι η ΝΙΚΗ δεν αρκείται να μπει στην Βουλή, αλλά στοχεύει να κυβερνήσει την χώρα, μαζί με τον λαό, για τον λαό. 
 
Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ την πολιτική ως κοινωνικό λειτούργημα (το ίδιο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ) και αν θα γίνω Βουλευτής, θα υπηρετήσω τον Ελληνικό λαό στο μέγιστο. Θα το έχω χρέος στους ψηφοφόρους μου, αλλά και στην συνείδηση μου, να συνεχίσω τον αγώνα που κάνω στον ΙΝΚΑ, πλέον μέσα στο Κοινοβούλιο. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Τι έχετε να μας πείτε για τους επικριτές του Δημήτρη Νατσιού και της ΝΙΚΗΣ; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Ήταν αναμενόμενο να μας κατηγορήσουν όταν η ΝΙΚΗ ακούστηκε ότι αγγίζει το 1%, τότε ξαφνικά ο Δημήτρης Νατσιός έγινε σκάρτος; Πιστεύω ότι όσοι είναι ψαγμένοι γνωρίζουν την ποιότητα του Νατσιού και δεν υπάρχει λόγος να σας το αναπτύξω, άλλωστε είναι ο άνθρωπος που μας προσέλκυσε στην ΝΙΚΗ. 
 
Έφτασαν στο σημείο να μας ρωτάνε εάν ο Νατσίος έχει κάνει δύο εμβόλια, έτσι κάποιοι διαδίδουν. Προσωπικά δεν τολμώ να ρωτήσω κανέναν εάν εμβολιάστηκε ή όχι, επειδή είναι προσωπική του επιλογή, επίσης είναι μια ιατρική πράξη που προστατεύεται από το Ιατρικό απόρρητο. Στην ΝΙΚΗ αναφερόμαστε στο COVID 19 ως ιος της διχόνοιας επειδή αυτό πρόβαλε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, τους ήταν πολύ εύκολο να μας χωρίσουν σε δύο στρατόπεδα. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, το ίδιο έγινε και την εποχή της κρίσης, λέγανε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και οι ένστολοι είναι αντιπαραγωγικοί και από την άλλη πλευρά οι μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν. Όλα αυτά είναι τεχνικές διαχείρισης της μάζας και απροσανατολισμού, για την δημιουργία διχόνοιας με στόχο την αποφυγή πολιτικών ευθυνών. 
 
Η ΝΙΚΗ έχει σταθεί και υποστήριξε τους υγειονομικούς που ήταν σε αναστολή, έχουμε αρκετούς υποψήφιους Βουλευτές από τους υγειονομικούς που πάλεψαν για τα δικαιώματα τους. Επίσης έχουμε πάρει επίσημη θέση ενάντια της υποχρεωτικότητας, θεωρούμε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να εισχωρήσει και να επηρεάσει την σχέση του γιατρού με τον ασθενή, καμία κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να υποχρεώσει μια ιατρική πράξη, ούτε να επιβάλλει πρόστιμα. 
 
Μας κατηγόρησαν, επειδή κάποιοι από την πολύ χαρά τους, διέδωσαν ότι μαζί μας είναι η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου και, ότι έχουμε λάβει ευλογία από γέροντες του Αγίου Όρους κλπ. Εγώ θα απαντήσω ότι δεν είπε κανείς μας ψέματα, συνεπώς η πραγματικότητα δεν πρέπει να κρυφθεί και δεν είναι λόγος για να μας κατηγορήσουν, φανταστείτε να ήταν ψέματα, τι λάσπη θα τρώγαμε. 
 
Ότι αφορά τα οικονομικά της ΝΙΚΗΣ και ποιοι μας υποστηρίζουν, όλα αυτά διέπονται από κανόνες και νόμους που έχει θεσπίσει η πολιτεία, και που σίγουρα όταν θα βρεθούμε στην Βουλή θα μας ελέγξουν όπως οφείλουν, αλλά ακόμα περισσότερο για να μας αποκλείσουν. Τα υπόλοιπα που αναφέρονται από όσους μας κατηγορούν είναι για να δημιουργήσουν μια ψεύτικη αρνητική εικόνα της ΝΙΚΗΣ. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Κε Πιλάτη δεν μας είπατε, σε ποια περιφέρεια έχετε δηλώσει υποψηφιότητα; 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Στην Β1′ Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών, η οποία περιλαμβάνει τους δήμους: 
Κηφισιάς, Πεντέλης, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Παπάγου-Χολαργού. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 
Κε Πιλάτη σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.. 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. 
 
Να ξέρετε αυτός ο δρόμος την πολιτικής που αποφάσισα να ακολουθήσω, είναι μια μεγάλη ανηφόρα, με μεγάλη ευθύνη προς τον λαό, που τον σέβομαι ιδιαίτερα. Πονάω την πατρίδα μας που την διαλύσαν, που την ξεπούλησαν, που χάρισαν της ιστορία μας (Μακεδονία) και αυτόν τον λαό που υποφέρει, που τον σκότωσαν (χιλιάδες αυτόχειρες αλλά και με το δυστύχημα στα Τέμπη, τις φωτιές στο Μάτι κλπ), που μας έκλεισαν στα σπίτια μας και κατέστρεψαν τις εργασίες μας, λέγοντας ότι είμασταν άρρωστοι (ασυμπτωματικοί) ενώ είμασταν υγιείς. 
 
Για αυτά και άλλα πολλά, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αναγνώστες του ιστολογίου σας, ότι η αποχή, το λευκό και το άκυρο ενισχύουν το πρώτο κόμμα. Ψηφίστε μικρά κόμματα, μαυρίστε τους βιαστές μας. Μην ξεχνάτε ότι η ΝΙΚΗ δεν είναι δικιά μας, αλλά του λαού, του κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και πιστεύει στις πραγματικές αξίες, του έθνους μας, της πίστης μας και της ιστορίας μας. 
 
Άγγελος Πιλάτης. 
Υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΙΚΗ (Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα) 
Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών. 
Οδός: Σταδίου 10, Athens, Greece 
Τηλ. +30 694 566 4820 
e-mail: aggelos.pilatis@nikh.gr 
twitter: https://twitter.com/PilatisNikh 
Youtube: https://www.youtube.com/@A.PilatisNIKH 
Web: pilatis-nikh.gr
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ξέρετε ότι το ιστολόγιό μας είναι ακομμάτιστο και δεν επιθυμεί να προτείνει υποψηφίους...
Ωστόσο όπως οι παλιότεροι αναγνώστες ξέρετε, πάντα στηρίζουμε τα μικρά εξωκοινοβουλευτικά πατριωτικά κόμματα, αναρτώντας δελτία τύπου και ενημερώσεις που μας στέλνουν.
Ο φίλος Αγγελος είναι χρόνια συνάδερφος ιστολόγος και έχει δώσει αγώνες σαν μέλος του ΙΝΚΑ, γι αυτό δεχθήκαμε να αναρτήσουμε την συνέντευξή του.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.