8 Φεβρουαρίου 2023

Σύνδεσμοι Αγωνιστών EOKA: Ουδεμία ψήφο στο ΑΚΕΛ και στον υποψήφιό τους.

Το 55-59 η Κυπριακή νεολαία ήταν πρωτοπόρος στον απελευθερωτικό αγώνα. 
 
Το 2023 με λάβαρο και πάλι την Ελληνική σημαία ας μας οδηγήσει σε αγώνα δόξας και τιμής και όχι ενδοτισμού.
 
Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών EOKA 1955-1959 καλούν τους αγωνιστές και τις οικογένειές τους, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να μην δώσουν ούτε μία ψήφο στο ΑΚΕΛ και στον υποψήφιο που στηρίζει.
 
Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή έκτακτη συνεδρία που είχαν, ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αρμόδιοι Σύνδεσμοι καλούν τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-1959, τα παιδιά και εγγόνια τους που έχουν δικαίωμα ψήφου, «όπως γνωρίζοντες τη μέχρι σήμερα στάση του ΑΚΕΛ έναντι του Αγώνα και του Αρχηγού του Αγώνος Διγενή, ουδεμία ψήφο δώσουν στο ΑΚΕΛ διά του υποψηφίου του». 
 
«Άλλωστε, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών εξήγγειλαν ευθύς εξαρχής ότι οι Αγωνιστές είναι ελεύθεροι άνθρωποι, επιλέγουν και υποστηρίζουν τον ηγέτη που τους εκφράζει σε θέματα Ελευθερίας και Ελληνισμού», αναφέρουν». 
 
Οι εναπομείναντες γνήσιοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να σώσουν την τιμή αυτής της πολύπαθης πατρίδας τους, για την οποία έχυσαν τιμημένο αίμα υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ. Δυστυχώς τα όνειρα τους ενταφιάσθηκαν μετά τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, που προσυπέγραψαν ο επίορκος Μακάριος και ο «αντικύπριος» Καραμανλής ο οποίος ποτέ το πόδι του δεν πάτησε στα Ελληνικά αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου και θεωρούσε γάγγραινα το Κυπριακό, που έπρεπε να εξαλειφθεί σε συνεννόηση με Τούρκους και Άγγλους. 
 
Μετά τις επαίσχυντες αυτές υπογραφές οι αγωνιστές ΕΟΚΑ και διώχθηκαν και λοιδωρήθηκαν τόσον από το Μακαριακό καθεστώς, όσον και από τους συνοδοιπόρους ανθέλληνες άκαπνους και προδότες του ΑΚΕΛ, που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να εξυβρίζουν τον Αρχηγό Διγενή, τους αγωνιστές του, την Ελληνική Σημαία, τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και ότι ιερό και όσιο, που χάριν της θυσίας και τους αγώνες της ΕΟΚΑ απέκτησε η Ελληνική Κύπρος. 
 
Στο δια ταύτα ο Κυπριακός Ελληνισμός σήμερα μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης προβληματισμένος πρέπει να επιλέξει το μη χείρον βέλτιστο. Δυστυχώς πλέον έντιμοι ΕΥΤΟΛΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες έχουν εκτοπισθεί από τις «προοδευτικές» δυνάμεις, που όλα αυτά τα χρόνια ποδηγετούσαν τους Κυπρίους. 
 
Ας ξεκινήσουμε από το δήθεν βέλτιστο. Ο κ. Χριστοδουλίδης στέλεχος και τ. Υπουργός του ΔΗ.ΣΥ ολίσθημα μέγα έπραξε όταν οι φιλοδοξίες του τον οδήγησαν να υποβάλει υποψηφιότητα χωρίς την έγκριση του κόμματος, που τον ανέδειξε και του χάραξε την πολιτική του καριέρα. Αυτονόητο είναι ότι προκάλεσε και μερική διάσπαση με επακόλουθο ο υποψήφιος του κόμματος να είναι αυτή την στιγμή εκτός Β΄γύρου, αλλά να είναι και ο ρυθμιστής του τελικού αποτελέσματος …  
 
Ταυτόχρονα και ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωνε πρόσφατα ….. 
Στο ερώτημα κατά πόσο θα παρευρεθεί στο μνημόσυνο του Γρίβα κλήθηκε να απαντήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της συνέντευξη του στην εκπομπή Snipers. 
 
Όπως ανέφερε πότε δεν παρευρέθηκε στο μνημόσυνο του Γρίβα και ούτε τον έχει απασχολήσει ποτέ το συγκεκριμένο θέμα ενώ στο μνημόσυνο του Μακαρίου παρευρέθηκε μια φορά ως υπουργός Εξωτερικών όταν καλέστηκε για να εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. 
 
Την ίδια ώρα απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο συμφωνεί με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ ότι ο Γρίβας είναι ανάξιος τιμών ανέφερε ότι ο ίδιος συμφωνεί με την προσφορά του Γρίβα στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-1959 αναφέροντας ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον ρόλο του Γρίβα. 
 
Φυσικά όπως είπε μετά έγιναν κινήσεις και πράξεις που θα τις κρίνει η ιστορία και λανθασμένες πολιτικές όπως είπε που ο ίδιος δεν τις επικροτεί.  
 
Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο ο ίδιος αν εκλεγεί Πρόεδρος θα αποκόψει τα κονδύλια για τον ΔΙΓΕΝΗ σημείωσε ότι ανοίγουν ιστορίες στη Βουλή και είναι ένα δείγμα ότι απαξιώνουν την κοινωνία προσπαθώντας να πετύχουν πόλωση ανοίγοντας θέμα Γρίβα και Μακαριου. Το μόνο όπως είπε που πετυχαίνουμε είναι να μας απαξιώνει όλους η κοινωνία σημειώνοντας ότι το 2022 έγινε μείζων θέμα στη Βουλή γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι παίρνοντας στην Βουλή θα πόλωναν ακροατήρια και θα κέρδιζαν τις Εκλογές. (Οι του ΑΚΕΛ.) 
 
Δελφικές απαντήσεις ο Κυπριακός Ελληνισμός πλέον δεν αποδέχεται κ. Χριστοδουλίδη. Δύο τινά λογικά πρέπει να πράξεις για να σε «εμπιστευθεί» ο λαός. Πρώτον να δηλώσεις ένα MEA CULPA για την ζημιά, που προξένησες στον ΔΗ.ΣΥ και δεύτερον να δηλώσεις ξεκάθαρα ότι τιμάς τον αγώνα της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού της Διγενή και ότι θα αγωνισθείς για την Ελευθερία της Ελληνικής Κύπρου πατριωτικά και εθνικά χωρίς το αλατοπίπερο περί Δ.Δ.Ο. και άλλες επαίσχυντες λύσεις παρόμοιες με τις συμφωνίες Ζ.Λ., που οδήγησαν στην άλωση της πατρίδας μας. ΙΔΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ. ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Ξεκάθαρες κουβέντες και σταράτες αν πρόκειται να αντέξεις, διότι η ανοχή του λαού μας, έχει και ημερομηνία λήξης. ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ. ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. Από αναγκαία κακά πλέον ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει «βαρυστομαχιάσει». 
 
Ας πάμε και στο χείριστο τώρα … 
Ο έτερος υποψήφιος κ. Μαυρογιάννης ο δήθεν κεντροδεξιός αριστερόστροφος, ανεξάρτητος «εξαρτημένος» και φερέφωνο του ανθελληνικού και ανθενωτικού ΑΚΕΛ, το οποίο δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να εξυβρίζει ότι Ελληνικό και Ορθόδοξο. 
 
Γνωστές και καταγραμμένες στην αδέκαστο ιστορία είναι οι μέρες και πράξεις του κόμματος αυτού. Δεν θα επεκταθούμε. Μόνο κάποια δημοσιευθέντα αποσπάσματα θα καταχωρήσουμε, διότι τόμοι χρειάζονται για να καταγραφούν οι προδοσίες του ΑΚΕΛ…. 
 
Ολίγα λοιπόν ενδεικτικά από τα μύρια…. Τυχαία σειρά …. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο προδοτικός ρόλος του ΑΚΕΛ κατά του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ και η ωμή παραδοχή του εκ των ιδίων …..
 
Γνωστή διαχρονικά η στάση των κομμουνιστών απέναντι στα μεγάλα ιστορικά εθνικά γεγονότα… 
 
Κάθε χρόνο ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά την Επέτειο της Εποποιίας της 1ης Απριλίου, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου. Και εκ του πολιτικού κόσμου, πάντα συμμετέχουν όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (ας μην το σχολιάσουμε περαιτέρω, δεν είναι επί του παρόντος) πλην του ΑΚΕΛ. Πάντα απών… Γιατί άραγε αυτή η σιωπή από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου; Να γιατί: Την 1ην Απριλίου 1955 ήρχισε ο ηρωικός αγών της ΕΟΚΑ δια την ΕΝΩΣΙΝ της Κύπρου μας με την Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες ευρίσκονται στο πλευρό των μαχόμενων πατριωτών της ΕΟΚΑ, …όλοι; Το επίσημον ΚΚΕ καταδίδει στους Άγγλους ότι ο αρχηγός της ΕΟΚΑ, ο Διγενής, είναι ο Στρατηγός Γρίβας (από το ραδιοσταθμό «Φωνή της αλήθειας» στις 26-4-1955). Επί πλέον ο ραδιοσταθμός του ΚΚΕ την 26ην Απριλίου 1955 χαρακτηρίζει τον αγώνα της ΕΟΚΑ επί λέξει: «τυχοδιωκτισμό με πασχαλιάτικα βαρελότα»! Και το υποκατάστατον του ΚΚΕ, η ΕΔΑ, αποκαλεί τους γενναίους μαχητές της ΕΟΚΑ «νταήδες με τυχοδιωκτικές ενέργειες» («Αυγή» 5-5-1955) και «αεροβομβιστές που προβοκάρουν τον αγώνα του Κυπριακού λαού»! 
 
Η 2η Ολομέλεια του ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικόν Κόμμα Κύπρου) κατά την σύνοδόν της (13 Ιανουαρίου 1955) εψήφισε και ανεκοίνωσε εις προκήρυξίν της προς τον Κυπριακόν λαόν («Ν. Δημοκράτης» 15 Ιανουαρίου 1955) ότι κατακρίνει την «ανταρτικήν δράση» και «καλεί τον λαόν να εντείνη στο έπακρον την επαγρύπνηση τον και να φυλαχθή από οποιαδήποτε μορφής τυχοδιωκτικές περιπέτειες…». Η ΕΟΚΑ κατηγορεί δριμύτατα το ΚΚΕ το οποίον επρόδωσε στους Άγγλους το όνομα του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Συνταγματάρχου Γ. Γρίβα: «Και ενώ αι Κυπριακαί Αρχαί ζαλισμένες από τον αιφνιδιασμόν της 1ης Απριλίου προσπαθούν ματαίως να βρουν ποίοι οι πρωτεργάται και αρχηγοί του κινήματος, ο αρχηγός του ΚΚΕ Ζαχαριάδης εις την ραδιοφωνικήν εκείνην ομιλίαν του, αποκαλύπτει δια πρώτην φοράν εις τους Άγγλους την ταυτότητα του Διγενή. Και το ακελικόν όργανον «Ν. Δημοκράτης» έσπευσε να δημοσίευση την ομιλίαν εκείνην δια να μεταδοθή και εν Κύπρω παντού η προδοσία». Τον Μάιον του 1956 με απόφασιν της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κατήγγειλε τον ένοπλον αγώνα της ΕΟΚΑ «ως λανθασμένη τακτικήν της τρομοκρατίας της ΕΟΚΑ… δίνει εις τους Άγγλους πατήματα… εξ αιτίας της ΕΟΚΑ υφίστανται τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως… εκείνοι που πιάσανε όπλο και κτύπησαν τον δυνάστην έφεραν καταστροφήν στον τόπον». 
 
Αποτέλεσμα της στάσεως των κομμουνιστών ήταν το αγγλικόν ΒΒC (εκπομπή 29 Αυγούστου 1956) να επαινή το ΑΚΕΛ, διότι: «μέ φυλλάδια του αντιτίθεται εις την ΕΟΚΑ και ζητεί συνέχισιν της εκεχειρίας και την ειρήνευσιν πράγμα που δεικνύει ότι το ΑΚΕΛ έχει συναίσθησιν των επιθυμιών του λαού». Οι Άγγλοι επροστάτευαν τους κομμουνιστάς όπως η περίπτωσις του Ζιαρτίδη που ήλθε «στο Λονδίνον όπου παραμένει ανενόχλητος υπό την σκέπην του αγγλικού νόμου». («Ελευθερία» 27 Οκτωβρίου 1956). Επίσης οι κομμουνιστές με έγγραφο της Κεντρικής Γραμματείας του ΑΚΕΛ (Σεπτέμβρης 1955) εκάλεσαν τους Κυπρίους «να σαμποτάρουν τον έρανον υπέρ των πολιτικών κρατουμένων» και στη συνέχειαν κατεδίκασε: «την εισφοράν, διότι τα χρήματα, προωρίζοντο δια την αγοράν όπλων της εγκληματικής ΕΟΚΑ». Επιπλέον, οι κομμουνιστές σε Κύπρο και Ελλάδα κατηγόρησαν τον Μακάριο και την ΕΟΚΑ, ότι: «Έρριξαν τον Κυπριακό λαό στην περιπέτεια των ανατινάξεων και των βομβών» («Αυγή» 14-4-1955) «Από την προδοτική θέσι των κομμουνιστών πιάστηκε και κρεμάσθηκε ο Καραολής. Γιατί το ΑΚΕΛ έστειλε τον Καραολή στην Κρεμάλα. Αν οι κομμουνισταί δεν του πετούσαν στα πόδια ένα ποδήλατο καθώς πήγαινε να φύγη δεν θα τον έπιαναν» (από την κατάθεσιν του Κυπρίου ήρωος της ΕΟΚΑ Ν. Σαμψών εις δίκην ΑΣΠΙΔΑ την 23-11-1966). 
 
Από την εποχή των πρώτων αγώνων οι κομμουνιστές ήσαν εναντίον της Ενώσεως της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Αδιαντρόπως ισχυρίζοντο ότι: «Οι Κύπριοι πρέπει να αγωνισθούν κατά των ενωτικών, των ντόπιων Κυπρίων εκμεταλλευτών τους, που τους καταπιέζουν και τους ληστεύουν και που αγωνίζονται για την παράδοση τους ως υποχειρίων στον Ελληνικό ιμπεριαλισμό. Αγώνας ενάντια στην Ένωση που είναι ιμπεριαλιστικός ζυγός». («Ριζοσπάστης» 18 Νοεμβρίου 1929). 
 
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟ ΑΚΕΛ 
 
Τον Μάρτιον του 1957 το ΑΚΕΛ συνεδρίασε εν Ολομελεία και κατεδίκασε τας προηγουμένας αποφάσεις του κατά της ΕΟΚΑ. Συγκεκριμένως απεφάσισε ότι: «Ταυτόχρονα η Κ.Ε. υπογραμμίζει ανοικτά ότι στη στάση μας έναντι της ΕΟΚΑ διεπράξαμε μια σειρά λάθη, μερικά από τα οποία αρκετά σοβαρά. Πρώτα – πρώτα από την αρχήν υποτιμήσαμε σοβαρά το κίνημα της ΕΟΚΑ, θεωρώντας το σαν κίνημα μερικών δεκάδων φανατικών της δεξιάς, προωρισμένο να σβήση σε μερικούς μήνες και δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τις προετοιμασίες που γίνουνταν πάνω από τρία χρόνια. Δεύτερο, η ανακοίνωση του Π.Γ. του Απρίλη του 1955 ήταν μια πολύ βιαστική και αψυχολόγητη ενέργεια που πρόδιδε σύγχισι και έλλειψι ψυχραιμίας και με τον τρόπο που έπιανε το ζήτημα θεωρητικολογώντας για ατομική τρομοκρατία με αποσπάσματα από τον Λένιν, δεν βοηθούσε καθόλου τες μάζες να δουν σωστά για ποιους λόγους το κόμμα μας διαφωνούσε με την τακτική του ένοπλου αγώνα. 
 
Τρίτο, οι χαρακτηρισμοί που σε ανακοινώσεις και σε άρθρα μας δώσαμε στην ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές της, αποκαλώντας τους «ψευτοδιγενήδες», «τραμπούκους», «βαρελόττους», «τρακατρούκες» κ.λπ. ήσαν προκλητικοί και σεχταριστικοί και ενώ δεν εξυπηρετούσαν καθόλου την εθνικήν μας υπόθεση και την ενότητα του λαού, οπλίζαμε την ΕΟΚΑ και το μοναρχοφασισμό στην επίθεση τους ενάντια στο κόμμα και το Λαϊκό κίνημα και έρριχναν νερό στον μύλο της διάσπασης και του κινδύνου εμφυλίου σπαραγμού…». 
 
Φυσικά ας μην παρασυρόμαστε από την παραπάνω καθυστερημένη κατά δύο χρόνια δήθεν συγνώμη των υποκριτών κομμουνιστών. Ο αγώνας δόθηκε με τα όπλα και όταν οι Άγγλοι εκτελούσαν με κρεμάλα ή έκαιγαν ζωντανούς τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι… “επαναστάτες” που πάντα πρώτοι τρέχουν από ότι μας λένε για την πατρίδα και είναι με το όπλο παρά πόδας, ήταν απασχολημένοι με το να γράφουν ανακοινώσεις με αποσπάσματα του Λένιν! Ένας καλός ψυχίατρος στην ιδιάζουσα περίπτωσή τους σίγουρα θα βοηθούσε.. 
 
«Η Κύπρος δεν είναι ελληνική» λέει ο τ. αρχηγός του κυπριακού ΑΚΕΛ
Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ την Πέμπτη το βράδυ (19/1) σε συζήτηση για το Κυπριακό δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «εμείς δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική».  
 
«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…». 
 
«Η #Κύπρος δεν είναι ελληνική» λέει ο αρχηγός του κυπριακού ΑΚΕΛ Όπως λένε οι ζαίοι «η #Μακεδονία δεν ειναι ελληνική». Για να μην μείνει καμμιά αμφιβολία σε οιονδήποτε, πως οι νεο-αριστεροί ειναι οι θέσει πράκτορες της Τουρκίας στον ελληνόφωνο χώρο. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αδελφός του ΑΚΕΛ Τ/Κ ψευδοπρωθυπουργός των κατεχόμενων, Ερσάν Σανέρ με αφορμή την επερχόμενη επέτειο κατάληψης της Κύπρου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 
 
Η Κύπρος δεν είναι ελληνική. […] Μαζί με την Πατρίδα Τουρκία, θα περπατήσουμε σε ένα ασφαλές, λαμπρό μέλλον όπου η ποιότητα ζωής μας θα είναι ακόμη υψηλότερη.” πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Τουρκοκύπριος ψευδοπρωθυπουργός. 
 
Και τέλος αν υπάρχει τέλος …. 
 
Και ΑΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ & ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ “ΨΗΦΙΣΜΑ” ΤΟΥ ΑΚΕΛ …. 
 
Με πρόταση του διαχρονικά ανθελληνικού ΑΚΕΛ υπερψηφίστηκε από την Κυπριακή Βουλή ότι ο Γεώργιος Γρίβας είναι «ανάξιος κάθε είδους τιμής από την πατρίδα»! 
 
Και όχι μόνο αυτό.
Το Ψήφισμα με θράσος καλεί την «πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα». 
 
Απόσπασμα άρθρου του Μάνου Ν. Χατζηδάκη, Προέδρου Δ.Σ τοῦ ΕΠΟΚ με πρόσθετα σχόλια μας. 
 
ΕΠΕΙΔΗ το Ψήφισμα αυτό αγνοεί παντελώς την ηρωική εθνική δράση του Γεωργίου Γρίβα (Μικρασιατική Εκστρατεία, Έπος του 1940-41) και κυρίως την ίδρυση της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» η οποία διεξήγαγε τριμέτωπο αγώνα εναντίον Γερμανών, Ελασιτών και κατοχικής Κυβερνήσεως και τελικά με την θρυλική Μάχη του Θησείου συνέβαλε στην διάσωση της Αθήνας και κατά συνέπεια όλης της Ελλάδος από την σοβιετική υποδούλωση. 
 
ΕΠΕΙΔΗ το Ψήφισμα αυτό είναι Μνημείο Αγνωμοσύνης προς τον Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. «Διγενή» ο οποίος με το σύνθημα “ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ”, χωρίς καμία υλική συμπαράσταση από την Ελλάδα και προδομένος από το ανθενωτικό ΑΚΕΛ στην Κύπρο, έδωσε τον επικό αγώνα 1955-59 πού έπληξε το γόητρο της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας με μερικά αμούστακα παιδιά, οδηγώντας στην ύπαρξη αυτής ταύτης της Κυπριακής Δημοκρατίας που υιοθετεί ένα τέτοιο εμετικό Ψήφισμα. 
 
ΕΠΕΙΔΗ το Ψήφισμα αυτό παραβιάζει την πανεθνική βούληση και ευγνωμοσύνη σύσσωμου του Ελληνισμού (Ελλαδικού & Κυπριακού) η οποία εκφράσθηκε από Ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής το 1960 με το οποίο ο Γεώργιος Γρίβας επαξίως έλαβε τον τίτλο του «Αξίου της Πατρίδος τέκνου» αλλά και αγνοεί την τεράστια συμβολή του στην συγκρότηση και δημιουργία της Εθνικής Φρουράς ως Αρχηγού Α.Σ.Δ.Α.Κ. την περίοδο 1964-66, χάρις στην οποία ακόμη και σήμερα στηρίζεται η άμυνα της Κύπρου. 
 
ΕΠΕΙΔΗ το Ψήφισμα αυτό εντελώς ανιστόρητα συνδέει το ηλίθιο πραξικόπημα του Ιωαννιδικού καθεστώτος που έγινε στις 15 Ιουλίου 1974 με τον Γεώργιο Γρίβα, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει σχεδόν 7 μήνες πριν! 
 
Και παράλληλα, υιοθετεί εντελώς αναπόδεικτους ισχυρισμούς και συνωμοσιολογίες μιλώντας για δήθεν «συνειδητή συνέργεια με την Τουρκία» και για ανύπαρκτα «διχοτομικά σχέδια» που έχουν πλέον καταρριφθεί από όλα τα επίσημα στοιχεία, πηγές και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα. 
 
ΕΠΕΙΔΗ το Ψήφισμα αυτό είναι ξεδιάντροπα προσβλητικό αφού τιμά ως «Μαχητές της Αντίστασης» μόνο όσους αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και ΟΧΙ όσους ηρωικούς Μαχητές και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ και της Ε.Φ. αντιστάθηκαν στον Τούρκο εισβολέα! 
 
Είναι παράλληλα, άκρως διχαστικό αφού αγνοεί τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες διωκόμενους «Ενωτικούς» που διώχθηκαν ή βασανίσθηκαν από το Μακαριακό καθεστώς και το διαβόητο «Εφεδρικό» Σώμα του. 
 
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ και για μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης -η οποία βάναυσα καταπατάται από το εν λόγω Ψήφισμα της Κυπριακής Βουλής- συνιστά ευθύνη προς τις επερχόμενες γενεές του Έθνους, 
 
Για όλους αυτούς τους λόγους: 
 
ΘΕΩΡΟΥΜΕ το Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ανιστόρητο, διχαστικό, προσβλητικό, αντεθνικό και κατάπτυστο. 
 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την άξεστη αυτή απόπειρα πλήρους διαστρεβλώσεως της σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας (μέρους αναπόσπαστου της Ελληνικής Ιστορίας) καθώς και όλες τις παρατάξεις και κόμματα που υπερψήφισαν και συνοδοιπόρησαν σε κάτι τέτοιο. 
 
ΚΑΛΟΥΜΕ σύσσωμο τον Ελληνικό και Ελληνοκυπριακό λαό να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊ με όλα τα μέσα και τρόπους στην απαράδεκτη παραχάραξη της Ιστορίας, να υπερασπιστεί την Μνήμη του Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, να εμποδίσει κάθε απόπειρα προσβολής και πραξικοπηματικά υποχρεωτικής διακοπής των αποδόσεων τιμής προς εκείνον και προς τους πραγματικούς Μαχητές της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα και αντιστάσεως στον Τούρκο εισβολέα. 
 
ΤΙΜΟΥΜΕ με ακόμη μεγαλύτερο σθένος την συμβολή του Γεωργίου Γρίβα – Διγενή ως πρωτεργάτου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και αντί να αποτίουμε τιμή στους υπερασπιστές μιας καισαροπαπικής και ανθενωτικής δήθεν «δημοκρατικής νομιμότητας», τιμούμε ευλαβικά τους ηρωικούς Μαχητές της Ε.Φ. -γριβικούς και μακαριακούς- που πολέμησαν κατά της Τουρκικής εισβολής, τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ και τους αγνοούμενους. 
 
ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΟΥΜΕ & ΟΡΚΙΖΟΜΕΘΑ ότι ποτέ δεν θα υποστείλουμε την σημαία για την υπεράσπιση της Ιστορικής Αλήθειας για το Κυπριακό και την τραγωδία του 1974 που βάναυσα καταπατάται με το Ψήφισμα αυτό και πάντοτε θα αγωνιζόμαστε όχι απλά για την επανένωση της Νήσου αλλά για την ΕΝΩΣΗ της με την Μητέρα Ελλάδα, όπως ήταν πάντα το όραμα του αναμφισβήτητα ΑΞΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Γεωργίου Γρίβα – Διγενή. Ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα πάτρια χώματα πιστός στους όρκους του, 6 μήνες προ του προδοτικού πραξικοπήματος και όχι όπως γκαιμπελικά διαδίδει το ΑΚΕΛ ότι το διοργάνωσε και …συμμετείχε … ΑΙΔΩΣ 
 
Τα συμπεράσματα δικά σας.  
 
Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον της πολύπαθης μας πατρίδας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ καθορίστε ΕΣΕΙΣ το μέλλον των παιδιών μας, για να ζήσουν σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ πατρίδα απαλλαγμένη από τον βάρβαρο στρατό κατοχής, αλλά και από Εφιάλτες και Δούρειους Ίππους. 
 
Μ.Ρ. και Π.Β. μητέρες, από κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους.



Share

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι "προοδευτικοί" κομμουνιστές πάντοτε είχαν απέραντο μίσος προς τον Γεώργιο Γρίβα. Και αυτό επειδή ήταν ιδεολογικό - ολοκληρωτικό πάντοτε ήθελαν να τον εξοντώσουν, όπως τον Ψαρρό και τόσους άλλους πατριώτες. Δεν τα κατάφεραν εν ζωή και το καταφερνουν μετά τον θάνατό του... Αλλά ξεχνούν ότι ο Γεώργιος Γρίβας - Διγενής εξήγειρε τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων - πλην των ανθελλήνων Ελλήνων και τον ακολούθησαν όλοι οι αθώοι και γενναίοι νέοι και νέες στην Κύπρο πολεμώντας υπό τις διαταγές του και στην Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι και ζώντας την αγωνία για την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα. Αν τους φταίει ο Γεώργιος Γρίβας τί τους φταίνε οι Κραολής και Δημητρίου, τίς τους φτάινε όλα τα παιδιά που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την Ένωση. Διότι κοντά στον Γεώργιο Γρίβα - Διγενή βεβήλωσαν και τις μνήμες όλων των Κυπρίων Αγωνιστών, όλων των Ελλήνων.

Αυτή είναι η μοίρα μας, κοντά στους ήρωες να υπάρχουν και οι γραικύλοι, οι Εφιάλτες...

Εγκαρδίως

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρήζει σχολίου το άρθρο. Ορθά τα λέει.
Όταν το 30% των ψηφοφόρων κυρίως νέοι δεν ψηφίζουν αυτό ένα και μοναδικό συμπέρασμα εξάγει.
Ούτε τιμούν τους πολιτικούς, ούτε και θέλουν όποια σχέση μαζί τους. Τους θεωρούν ανάξιους να ηγηθούν του Κυπριακού Ελληνισμού και καθώς η απογοήτευση τους κυριεύει κρύβονται στο καβούκι τους. Άδικο έχουν τα νέα παιδιά μας που προγόνους είχαν ένδοξους αγωνιστές της ΕΟΚΑ που σήμερα λοδωρούνται και λησμονημένοι είναι και αυτοί και οι αγώνες θυσίας τους; Οι κομουνιστές της Κύπρου στον τομέα της προπαγάνδας πέτυχαν..... Εμείς οι πατριώτες αποτύχαμε διότι λησμονήσαμε την ιστορία μας... Και ας επανέλθει το ΑΚΕΛ για να ολοκληρώσει το προδοτικό του έργο....
Μίνως
ΕΟΚΑ ΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Και ο κ. Χριστοδουλίδης δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Τα κόμματα τα ... προοδευτικά που τον στηρίζουν κατ΄ αρχή δεν συμφωνούν μεταξύ τους και ταυτόχρονα τα ίδια αυτά κόμματα και τον Διγενή καταδίκασαν και τους αγωνιστές ΕΟΚΑ. ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ....
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Μ. κόρη ήρωος ΕΟΚΑ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ. ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΩΚΟΣ ΚΑΙ
Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ.
ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Φαιά ουσία σπαταλούμε και για ανάξιους ηγέτες και για αποστάτες και για προδότες Ελλάδας και Κύπρου.
Κανείς δεν ενεργεί πατριωτικά και κανείς δεν μιλά για το μέλλον των παιδιών μας που υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι ζοφερό και αβέβαιο. Και ας μην μιλούν κάποιοι ότι δεν αμφισβητούν την φιλοπατρία κανενός πολιτικού. ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ.
Dr Αντωνία

Ανώνυμος είπε...

«Ζούμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι.» Γιώργος Σεφέρης: «Μπορεί πολιτική να σημαίνει την τέχνη τού να κάνεις, δημόσια, πράγματα που ντρέπεσαι να κάνεις ή και να ομολογήσεις στο σπίτι σου.» Μαλκόμ ντε Σαζάλ: « Οι άνθρωποι είναι συντηρητικοί ως προς αυτό που κατέχουν και επαναστάτες ως προς αυτό που κατέχουν οι άλλοι.» Καρλ Πόπερ

Ευγε για το άρθρο.

Ισίδωρος

Ανώνυμος είπε...

Ακομη ενα μαθημα πηραμε για την σημερινη καταντια και καταπτωση ηθικων πολιτικων αξιων που μας οδηγουν σε αδιεξοδα. Παρ ολα αυτα δεν διδασκομαστε και συντομα μπροστα μας θα τα βρουμε και μαζι με την γλαυξ θα κλαιμε επι ερειπιων που θα προκαλεσου οι πολιτικοι που εμεις επιλεγουμε. Οπως στην μικρασιατικη καταστροφη και την αλωση της Ελληνικης Κυπρου που απο μωροφιλοδοξιες και προδοσιες προκληθηκα ... ελληνων ηγετισκων.
Ρ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Σκοπός του σχετικού άρθρου δεν είναι ούτε να συκοφαντήσουμε, αλλά και ούτε να αναμειχθούμε στην επιλογή όποιου υποψηφίου. Από την στιγμή, που ο προσανατολισμός όλων είναι η ΔΔΟ, η επαναπροσέγγιση των "αδελφών" Τούρκων με ολέθριο αποτέλεσμα να μουσουλμανοποιηθεί η Ελληνική Κύπρος, εμείς διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια. Κανείς από δαύτους δεν μιλά για ανένδοτο αγώνα, κανείς δεν μιλά για τους ένδοξους αγώνες μας και τον παλμό, που είχε ο τότε Κυπριακός Ελληνισμός σε σύγκριση με την σημερινή μας κατάντια της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, που τεχνηέντως επέβαλαν οι εντός των τειχών μας ολετήρες.
Και το 55-59 προσπάθησαν ριψάσπιδες να ακυρώσουν τον απελευθερωτικό αγώνα, αλλά τότε δεν τα κατάφεραν. Σήμερα δυστυχώς όμως η αποκοίμηση του λαού μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο νάρκης και πολύ φοβόμαστε ότι αν δεν αφυπνισθούμε δύο τινά θα συμβούν. Ή θα επικρατήσουν οι Εφιάλτες ή θα χάσουμε και την υπόλοιπη μας πατρίδα ... Ψηφίστε όποιο θέλετε αδελφοί συμπατριώτες, αλλά να ξέρετε ότι τα ίδια αποτελέσματα θα έχουμε και ολέθρια θα είναι...

Ευχαριστούμε το KOUKFAMILY για την φιλοξενία άρθρων μας όπως και τους σχολιογράφους του για τα πρόσθετα σχόλια τους. Επίσης τους δεκάδες αποδέκτες μας για τα υπόλοιπα δεκάδες θετικά σχόλια μεταξύ των οποίων και 2-3 αρνητικά και απειλητικά από προοδευτικούς, που απεγνωσμένα προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία. Σε αυτούς τους ολίγους ανθέλληνες απαντούμε πιστοί στις παρακαταθήκες των ηρώων μας, ότι ούτε εμείς τους φοβόμαστε, ούτε ο δάσκαλος μας εύτολμος αγωνιστής και θα συνεχίσουμε να μιλάμε με την γλώσσα της αλήθειας και με του λόγου το σπαθί και σε όποιο αρέσει ...
Και απαντούμε …
ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΠΕΡΤΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ.
Θα...
Καρτερούμεν μέραν νύχταν
να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν
Για να φέξει καρτερούμεν
το φως τζιήνης της μέρας
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν
τζιαι ΕΝΩΣΗ τζιαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Μ.Ρ. και Π.Β.
Συνέχεια ...

Ανώνυμος είπε...

Πρόσθετο κείμενο αρχείου μας προς αφύπνιση μνήμης και ιστορίας... Λ.Λ.

Στο εσωτερικό μας μέτωπο μετά τις επαίσχυντες συμφωνίες Ζ.Λ., η μάχη για την πολιτική κυριαρχία αφορούσε πλέον τρία σημεία σύμφωνα με τις ... παρακαταθήκες που μας άφησε και ο πρώτος πρόεδρος της Κύπρου ....

1. Την αδιαφορία μας για το πραγματικό διακύβευμα σε σχέση με τους κινδύνους, που συνεπαγόταν η τουρκική εισβολή με την αποθέωση της αριστερής κομματικής επιρροής ως της υπέρτατης μάχης όλων των μαχών. Κόπος, οργάνωση, κινητοποίηση μόνο για το επιμέρους κομματικό όφελος τους. Συνωμοσίες, ίντριγκες, συνέργειες, συναινέσεις, συλλογικότητα γύρω από το κυπριακό, μόνο στη συνθηματολογία και στην κατανάλωση ρητορείας χωρίς ίχνος πατριωτισμού... αλλά μόνο ανθελληνισμού.

2. Την επικυριαρχία της «κρυφής ατζέντας» στη διαχείρηση του κυπριακού. Άλλα στο Εθνικό Συμβούλιο, άλλα στα καφενεία. Άλλα στις Συμφωνίες Κορυφής, άλλα στο κομματικό ακροατήριο. Η «Κρυφή ατζέντα» σήμαινε ότι δεν οικοδομήθηκε στη διαδρομή των δεκαετιών μια έντιμη πατριωτική σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τις πολιτικές μας εκπροσωπήσεις. Με πλύση εγκεφάλου εκπαιδευτήκαμε στη διγλωσσία και στα τεχνάσματα. Λέγαμε «συμβιβασμός» και εννούσαμε «μην ακουμπάς τα δύσκολα», λέγαμε «στηρίζουμε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ» και εννοούσαμε «να αλλάξουμε τις παραμέτρους τους υπέρ μας», λέγαμε «λύση» και εννοούσαμε υποτέλεια και «ας την χρεωθεί ο επόμενος».

3. Την ισχνή έως ανύπαρκτη επίκληση του εθνικού συμφέροντος ως το προπέτασμα καπνού για την απίστευτη λεηλασία εθνικής συνείδησης και του δημόσιου πλούτου σε πρακτικές διαφθοράς, σε πρακτικές συγκάλυψης και διαπλοκής. Κάτω από την επίκληση του "εθνικού συμφέροντος" κρυβόταν το πάρτι της διαφθοράς, του υλισμού και ευμάρειας, το οποίο έβλεπε τη λύση στο κυπριακό ως μια εξέλιξη, που θα έβαζε εμπόδια στην επικυριαρχία του. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε τη συνεπή επιφυλακτικότητα στο να προωθηθούν μέτρα υπέρ της διαφάνειας, υπέρ της θεσμικής εποπτείας και της στήριξης στις αρχές της λογοδοσίας κ.ά.π.
Και τέλος αν υπάρχει τέλος... το χείριστο. Αφήσαμε εμείς οι πατριώτες την προοδευτική αριστερά ... να αλλοιώνει τον εθνικό μας προσανατολισμό, να συκοφαντεί τους εθνικούς αγώνες και τους έντιμους αγωνιστές ΕΟΚΑ, να θέλει ανοικτά σύνορα, να εναγκαλίζεται τους τούρκους και εμείς δειλοί και άμοιροι αντάμα να περιμένουμε κάποιο θάμα ...ΦΕΥ!

Παραφράζοντας μια διάσημη ρήση και λέμε ότι κατά κανόνα «κερδίζαμε έδαφος, χάνοντας το έδαφος κάτω από τα πόδια μας».

Έτσι οικοδομούσαμε μια κοινή γνώμη που δεν είχε την αναγκαία πληροφόρηση για τα πραγματικά δεδομένα, μια κοινή γνώμη που πίστευε ότι όλα μπορούν να λυθούν με βάση το δίκαιο, μια κοινή γνώμη που θεωρεί ότι η επιβολή των όρων μας στον αντίπαλο είναι σύμφυτη με την αγωνιστική μας παράδοση.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Η απομόνωση συχνά εμφανίζεται ως νίκη επί της τουρκικής αδιαλλαξίας και η έλλειψη αξιοπιστίας ως νίκη κατά του ανισομερούς διεθνούς ενδιαφέροντος. Έτσι, βήμα βήμα, πείσαμε τους εαυτούς μας ότι η στασιμότητα ταυτίζεται με την πρόοδο, η περιχαράκωση με την ανυποχώρητη στάση και η πολιτική της κρυφής ατζέντας με την χαμένη «εθνική υπερηφάνεια».
«Καρτερούμεν μέραν νύχταν να φυσήσ’ ένας αέρας». Αυτός, όμως, δεν μάς κάνει το χατήρι, έχει άλλη άποψη, γιατί «δεν υπάρχει ούριος άνεμος για πλοίο που δεν γνωρίζει τον προορισμό του». Η κρυφή ατζέντα των υποψηφίων οδηγεί το πλοίο στα αβαθή και ο φαύλος κύκλος ωθεί την Κύπρο στα έως χθες απίστευτα σενάρια της διχοτόμησης! Με την παραίτηση από κάθε προσπάθεια, ο κίνδυνος να οδηγηθούμε στη συρρίκνωση του κυπριακού ελληνισμού στη δική του πατρίδα είναι πέρα από ορατός.

Με τον φόβο λοιπόν του πολιτικού κόστους, στην ηρωική συρρίκνωση με τη δική μας ψήφο!
Μ.Ρ. και Π.Β. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΘΡΗΝΗΣΑΝ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΠΥΡΡΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΧΥΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι Έλληνες, εδώ Έλληνες και εκεί, πως γίνεται λοιπόν εδώ το αντίστοιχο ΚΚΕ και η σωστή αριστερά έστω με τα λάθη τους, να έχουν ψηλά την ελληνική σημαία και να έχουν μετρήσει χιλιάδες νεκρούς για την ελευθερία και εκεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά που καταγράφονται.. Όσο για τον Γρίβα μπορεί να έχει κάποιες ας τις πούμε πολιτικές λανθασμένες πλευρές, που του αποδίδονται, όμως δεν παύει να θεωρείται ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και αγωνιστής με όλη την σημασία της λέξης, δίνονται τον καλύτερο του εαυτό. Ειλικρινά αυτά που συμβαίνουν δείχνουν ότι τρώμε ως ελληνισμός τις σάρκες μας και όπως και να το κάνουμε τα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας δεν παραγράφονται. Καλώς καταγράφηκε το άρθρο προς προβληματισμό όλων.
Γ.Β.

Ανώνυμος είπε...

Aρχείο....
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. ( Και της Ελληνικής Κύπρου.)
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Την ίδια ώρα όμως που η προσοχή μας είναι στραμμένη στις Βρυξέλλες, στην αντίπερα όχθη οι συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντα τ/κ ηγέτη, καθώς και της επίσημης Τουρκίας, δεν αφήνουν κανένα παράθυρο ελπίδας.

Παρ όλα αυτά, δηλαδή για το ότι ουσιαστικά η μισή πατρίδα χάνεται οριστικά, καμία απολύτως ανάληψη ευθύνης. Αν και τα τελευταία χρόνια σε όλους τους εθνικούς στόχους πήραμε «μηδέν εις το πηλίκο», το τροπάρι το ίδιο. Για όλα φταίει η γνωστή Τουρκική αδιαλλαξία η οποία μάλιστα τώρα με την εκλογή Τατάρ έχει ενδυναμωθεί και πλέον έχουμε δυο αδιαλλαξίες σε μία, η Τουρκική και αυτή των τ/κ.

Τα μεγάλα λόγια και τα κούφια συνθήματα συνεχίζουν να βρίσκονται στην ημερησία διάταξη, Business as usual. Μεταξύ άλλων, για το ότι αποφύγαμε μεν την Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού αλλά φτάσαμε στην Τουρκοποίηση της Αμμοχώστου δεν υπάρχει η παραμικρή ευθύνη στη δική μας πλευρά.

Αν και λόγω της πολιτικής μας «διορατικότητας» βλέπαμε πυροτεχνήματα και προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από τις απειλές της Τουρκίας για την Αμμόχωστο, τώρα που τα πραγματικά πυροτεχνήματα φωτίζουν την βουβή πόλη, ούτε μία συγνώμη ούτε ένα mea culpa.

Μάλιστα είμαστε τόσο αμέτοχοι ευθυνών που με πρωτόγνωρο θράσος και αναίδεια χιλίων πιθήκων νουθετούμε τους Αμμοχωστιανούς για το θέμα των αιτήσεων στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα. Από την μια δηλώνουμε ότι η απόφασή τους είναι καθαρά προσωπικό θέμα και από την άλλη ρίχνουμε τόσα πολλά «ναι μεν αλλά» με στόχο τον ψυχολογικό τους εκβιασμό.

Ν.Ι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.