13 Φεβρουαρίου 2023

ΑΚΕΛ: Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία…. (αλλά για ποιο πράγμα ακριβώς;)

Ένας τελευταίος μικρός απολογισμός για τις προεδρικές εκλογές στην Ελληνική Κύπρο.
 
Επιμέλεια από Μ.Ρ. και Π.Β.
 
«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…». Άντρος Κυπριανού τ. Γ.Γ. ΑΚΕΛ.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σημερινοί ηγέτες του ΑΚΕΛ. 
Στο δια ταύτα κ.κ. του ΑΚΕΛ … 
 
Χάσατε την ευκαιρία να πλημυρίσετε την Ελληνική Κύπρο με ερυθρές σημαίες, που ανερυθρίαστα κυματίζετε χωρίς την παρουσία έστω και μιας Ελληνικής. 
 
Xάσατε την ευκαιρία να καταργήσετε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και να τον αντικαταστήσετε με την Διεθνή, το επαναστατικό διεθνιστικό τραγούδι. Είναι ο ύμνος του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που κατέσφαξε εκατομμύρια αντιφρονούντες Χριστιανούς ομοεθνείς του. Χρησιμοποιήθηκε και ως εθνικός ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1922. 
 
Αποσπασμα.  
 
Στον Αγώνα Ενωμένοι 
Κι ας μη λείψει κανείς 
Ω! Να 'τη, μας προσμένει 
Στον κόσμο η Διεθνής. 
 
Εμπρός, μονάχη μας ελπίδα 
Ειν' η σφιγμένη μας γροθιά 
Κάτω οι πολέμοι και η πατρίδα 
Ζήτω, ζήτω η λευτεριά 
 
Και αν τολμήσουν και αντικρίσουν 
της ψυχής μας τους κεραυνούς 
θα δούνε τότε αν μπορούνε 
πως θα είναι οι σφαίρες μας για αυτούς 
 
Στον Αγώνα Ενωμένοι 
Κι ας μη λείψει κανείς 
Ω! Να 'τη, μας προσμένει 
Στον κόσμο η Διεθνής. 
 
Χάσατε την ευκαιρία να γκρεμίσετε τα συρματοπλέγματα αποτροπής εισόδου των αδελφών σας μουσουλμάνων εισβολέων. 
 
Χάσατε την ευκαιρία να υλοποιήσετε τα υποχθόνια σχέδια σας, για την κατασυκοφάντηση του Διγενή και των αγωνιστών ΕΟΚΑ, που προδώσατε το 55-59 και μέχρι σήμερα λοιδoρείτε και ψευδώς αναφέρετε ότι Αρχηγός, ήταν ο διοργανωτής του προδοτικού πραξικοπήματος και συμμετείχε, όταν ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στα πάτρια χώματα, που τόσον υπερασπίσθηκε και αγάπησε, 6 μήνες προ πραξικοπήματος. Στις 30 Ιανουαρίου 1974, 250.000 Κύπριοι αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα, γνωστό και ως Διγενή. Ο στρατηγός της ΕΟΚΑ άφησε την τελευταία του πνοή τρεις ημέρες πριν, διωκόμενος μάλιστα από την χούντα, στο κρησφύγετό του στον Άγιο Νικόλαο της Λεμεσού, σε ηλικία 76 ετών. Η ιστορία κατέγραψε με χρυσά γράμματα ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ και δεν χρειάζεται από ανάξιους να μας διδάξουν ιστορία …. 
 
Χάσατε την ευκαιρία να καθορίσετε αριστερή πολιτική στο θέμα του Κυπριακού μέσω του επιλεγμένου Δούρειου Ίππου προοδευτικού υποψηφίου σας προέδρου…. 
 
Χάσατε την ευκαιρία να καταργήσετε την Ελληνική σημαία με τον Σταυρό. 
 
ΧΑΣΑΤΕ ….! 
 
Και μην πανηγυρίζετε μετά την ήττα σας, για τα ποσοστά που έλαβε ο κ. Μαυρογιάννης. Πλασματικά και ψήφοι διαμαρτυρίας είναι και οφείλονται κυρίως στους απογοητευμένους και δυσαρεστημένους Συναγερμικούς, που μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, ένα μεγάλο ποσοστό, σας ψήφισε …. 
 
Λάβατε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ποσοστό 25,7% με πρώτο κόμμα τον ΔΗ.ΣΥ 30,7%. 
 
Κατά τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 5 Φεβρουαρίου 2023, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε την πρώτη θέση, με ποσοστό 32,04% των ψήφων, Ανδρέας Μαυρογιάννης, που έλαβε 29,60%. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ήρθε τρίτος με ποσοστό 26,11%. 
 
Όπως αυτονόητα εξάγονται συμπεράσματα με βάση απλή αριθμητική δημοτικού και στον πρώτο γύρο των εκλογών, παρ΄ όλον ότι ενισχυθήκατε και από δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους κυρίως του ΔΗΣΥ, τα ποσοστά σας και καθηλωμένα ήταν και μειωμένα και αυτό πρέπει να σας προβληματίσει… 
 
Κατά το τελικό β΄ γύρο και πάλι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΔΗ.ΣΥ το οποίο θεώρησε ότι προδόθηκε επέλεξε ψήφο «αντεκδίκησης» στον κ. Μαυρογιάννη, αλλά οι περισσότεροι επιλέγοντας το μη χείρον βέλτιστο και το καλύτερο δυνατόν για την Κύπρο έριξε ψήφο στον κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος χωρίς αυτούς τους ψήφους βέβαιον είναι ότι και αυτός θα έχανε. Ευτυχώς το κόμμα αυτό της αξιοπρέπειας, που σαν παρακαταθήκη άφησε ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης παρώτρυνε τους οπαδούς του να ψηφίσουν κατά βούληση και εν συνειδήσει …. 
 
Στο δια ταύτα το απλό συμπέρασμα ….. 
 
Μαζική στηριξή Συναγερμικών - Μοιρασμένοι οι «Αβερωφικοί» 
 
Από την περασμένη Κυριακή και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ γύρου, είχε γίνει σαφές πως το κλειδί της νίκης το κατείχαν οι ψηφοφόροι που στήριξαν στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Φαίνεται πως οι «αβεροφικοί» μοιράστηκαν στα δύο και στήριξαν οι μισοί Χριστοδουλίδη και οι άλλοι μισοί Μαυρογιάννη. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις εξόδου, όσοι εκλογείς ψήφισαν Αβέρωφ Νεοφύτου την περασμένη Κυριακή, ψήφισαν σήμερα κατά 52% Χριστοδουλίδη και κατά 48% Μαυρογιάννη. 
 
Ωστόσο, από το σύνολο των εκλογέων που ψήφισαν ΔΗΣΥ στις εκλογές του 2021, φαίνεται πως στον β' γύρο των Προεδρικών του 2023 ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη, περίπου το 75%. 
 
Καθοριστικές οι ψήφοι του ΕΛΑΜ 
 
Μοιρασμένοι φαίνεται πως ήταν στο σύνολό τους και όσοι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τη περασμένη Κυριακή κάποιον από τους τρεις «βασικούς». Τα στοιχεία και οι αριθμοί δείχνουν ότι μεγάλη ώθηση στον Νίκο Χριστοδουλίδη έδωσαν και οι «ελαμίτικες» ψήφοι. 
 
Ποσοστό λίγο πάνω από το 65% όσων ψήφισαν ΕΛΑΜ την περασμένη Κυριακή, ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη σήμερα, χωρίς όμως το υπόλοιπο 35% να ψηφίζει Μαυρογιάννη. Κατ' ακρίβειαν, μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των «ελαμιτών» που δεν ψήφισαν ή έριξαν άκυρο ή λευκό παρά απ’ όσους ψήφισαν Μαυρογιάννη. 
 
Αυτό σημαίνει σε απόλυτους αριθμούς πως περίπου 16.000 ψήφοι από το ΕΛΑΜ, στήριξαν Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο αριθμός αυτών των ψήφων, είναι περίπου η διαφορά του Νίκου Χριστοδουλίδη από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ως εκ τούτου γίνεται σαφές πως οι «ελαμίτικες» ψήφοι καθόρισαν τη νίκη και το ύψος της διαφοράς του Νίκου Χριστοδουλίδη από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. 
 
Πολύτιμες αλλά όχι αρκετές για τον Μαυρογιάννη οι ψήφοι ευρύτερων δυνάμεων 
 
Εν τω μεταξύ, οι ψήφοι που πήρε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από τις ευρύτερες δυνάμεις -πέραν των μισών περίπου «αβερωφικών»- του α’ γύρου και συγκεκριμένα απ’ όσους ψήφισαν Αχιλλέα Δημητριάδη (2.5% - λίγο πάνω από 8.000 ψήφους), Κωνσταντίνο Χριστοφίδη (1.59% - περίπου 6.300 ψήφους) δεν ήταν αρκετές από μόνες τους να καλύψουν τις «αβερωφικές», «ελαμίτικες» κ.α. ψήφους που πήγαν στον Νίκο Χριστοδουλίδη. 
 
Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ανακοίνωση των αγωνιστών ΕΟΚΑ που έλεγε…. 
 
Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών EOKA 1955-1959 καλούν τους αγωνιστές και τις οικογένειές τους, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να μην δώσουν ούτε μία ψήφο στο ΑΚΕΛ και στον υποψήφιο που στηρίζει. 
 
Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή έκτακτη συνεδρία που είχαν, ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αρμόδιοι Σύνδεσμοι καλούν τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-1959, τα παιδιά και εγγόνια τους που έχουν δικαίωμα ψήφου, «όπως γνωρίζοντες τη μέχρι σήμερα στάση του ΑΚΕΛ έναντι του Αγώνα και του Αρχηγού του Αγώνος Διγενή, ουδεμία ψήφο δώσουν στο ΑΚΕΛ διά του υποψηφίου του».  
 
«Άλλωστε, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών εξήγγειλαν ευθύς εξαρχής ότι οι Αγωνιστές είναι ελεύθεροι άνθρωποι, επιλέγουν και υποστηρίζουν τον ηγέτη που τους εκφράζει σε θέματα Ελευθερίας και Ελληνισμού», αναφέρουν».  
 
Δικό μας: Οι εναπομείναντες γνήσιοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να σώσουν την τιμή αυτής της πολύπαθης πατρίδας τους, για την οποία έχυσαν τιμημένο αίμα υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ. Δυστυχώς τα όνειρα τους ενταφιάσθηκαν μετά τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, που προσυπέγραψαν ο επίορκος Μακάριος και ο «αντικύπριος» Καραμανλής ο οποίος ποτέ το πόδι του δεν πάτησε στα Ελληνικά αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου και θεωρούσε γάγγραινα το Κυπριακό, που έπρεπε να εξαλειφθεί σε συνεννόηση με Τούρκους και Άγγλους.  
 
Παγκύπρια αποτελέσματα 
 
Σύμφωνα με τα παγκύπρια αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών 2023 με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκλέγεται ως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με 51.92% και 204.680 ψήφους. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε 48.08% και 189.522 ψήφους. 
 
Συγκεντρώσεις πατριωτών Ελλήνων Κυπρίων Vs …. 
 
Οπαδοί της Ομόνοιας, παράρτημα ΑΚΕΛ, καίνε την Ελληνική Σημαία… 
 
Και απολογούμαστε για την παράλειψη … Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, αναρτούν Ελληνικές σημαίες, αλλά με το σφυροδρέπανο .. 
 
Αλλά και τουρκοκυπριακές σημαίες του παράνομου φασιστικού καθεστώτος του τούρκου φερεφώνου του νεοσουλτάνου Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ που σκοπός του είναι να αλώσει όλη την Ελληνική Κύπρο. Βοηθήστε τον σύντροφοι… 
 
Τα συμπεράσματα δικά σας …. 
 
Επιμέλεια Μ.Ρ. και Π.Β. από Ελληνική Κύπρο.  
 
Σαν Ελληνίδες μητέρες και πρόσφυγες, που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους συνιστούμε σε όλους τους πολιτικούς της Κύπρου, όπως αλλάξουν αζιμούθιο και πάνω από όλα να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα Ελευθερίας. 
 
Εμείς θα … 
 
Καρτερούμεν μέραν νύχταν 
να φυσήσει ένας αέρας 
στουν τον τόπον πο `ν καμένος 
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν 
 
Για να φέξει θα καρτερούμεν 
το φως τζιήνης της μέρας 
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν 
τζιαι ΕΝΩΣΗ τζιαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ! 
 
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΗ.ΣΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΚΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ.



Share

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aπό πλευράς μας δεν θα προσθέσουμε κανένα άλλο σχόλιο.
Σε προηγούμενο άρθρο, προ εκλογών συγγενές του σημερινού, οι αποδέκτες μας πρόσθεσαν αρκετά σχόλια. Είναι αρκετά....

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2023 KOUKFAMILY.
Σύνδεσμοι Αγωνιστών EOKA: Ουδεμία ψήφο στο ΑΚΕΛ και στον υποψήφιό τους.

M.Ρ. και Π.Β.
Ευχαριστούμε το KOUKFAMILY για την καταχώρηση.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο σρθρο με πολυ βαθυ νοημα. Και ο νοων νοειτω... Ντροπη στο ΑΚΕΛ. Που σας φτσινε οι Ελληνες αδελφοι σας;
Ντινα

Ανώνυμος είπε...

Απλα ειστε ανθελληνες ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ.
Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Ρ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Χαμαιλέοντας το ΑΚΕΛ.
Ανάκατα ολίγα θα πω διότι ούτε εγώ βγάζω άκρη και τέλος. Στην Κύπρο λέμε ... "η ουρά του σκύλου ότι και να κάνεις δεν ισιώνει".
Το 1950 στις 15 Ιαν. έγινε στην Κύπρο το παλλαϊκό ενωτικό δημοψήφισμα. Το ΑΚΕΛ συμμετείχε και ψήφισε υπέρ, (96,7%).
Προ ενωτικού δημοσψηφίσματος 13.9.1947: Το Πέμπτο συνέδριο του ΑΚΕΛ. Αvαθεωρείται τo Καταστατικό στo oπoίo τovίζεται ότι τo Κόμμα αγωvίζεται για τηv Εvωση με τηv Ελλάδα.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα με ζητωκραυγές και συνθήματα υπέρ της Ενωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
Η αίθουσα του συνεδρίου ήταν σημαιοστολισμένη με ελληνικές σημαίες και το βήμα του Συνεδρίου ήταν επίσης καλυμμένο με μια ελληνική σημαία.
Η παρουσία της σημαίας στο βήμα του συνεδρίου δεν ήταν τυχαία. Είχε τη σημασία της, όπως έγραψε η εφημερίδα “Δημοκράτης” εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ.
Ο Οργανωτικός Γραμματέας του Κόμματος Εζεκίας Παπαϊωάννου χρησιμοποίησε μάλιστα ωραίες φράσεις για να εξυμνήσει τον ενωτικό αγώνα των Κυπρίων λέγοντας ότι σαν βασική αιτία των δεινών του Κυπριακού λαού έβλεπε την αποικιακή κυβέρνηση.
Ο Εζεκίας Παπαϊωάννου ήταν φανατικός οπαδός της Ενωσης και ο ίδιος μάλιστα φημιζόταν αργότερα ότι είχε βγάλει την πρώτη ενωτική του ομιλία στο Λονδίνο την περίοδο της εξέγερσης των Οκτωβριανών στην Κύπρο το 1931. Ήταν! Και μετά έγινε φοβερός πολέμιος της ΕΝΩΣΗΣ και της Ελλάδας.... Γιατί;;;
Προσδοκούσε ότι στον *εμφύλιο που διεξαγόταν στην Ελλάδα θα επικρατούσαν οι κομουνιστικές δυνάμεις. Ατυχώς για αυτόν ηττήθηκαν και άρχισε αργότερα η αντίστροφη μέτρηση για ανθελληνικό και ανθενωτικό αγώνα ο οποίος μέχρι σήμερα συνεχίζεται....
*Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος ήταν εμφύλιος πόλεμος που διεξήχθη στην Ελλάδα ανάμεσα στον κυβερνητικό Ελληνικό Στρατό και τις αντάρτικες δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Διήρκεσε από τον Μάρτιο του 1946 έως τον Αύγουστο του 1949 και είχε ως αποτέλεσμα την νίκη του Ελληνικού Στρατού και την ήττα του ΔΣΕ.
Σε λίγα χρόνια αρχίζει ο αγώνας της ΕΟΚΑ με αρχηγό τον Διγενή σφοδρό πολέμιο των κομουνιστών, μια συγκυρία που έδωσε ακόμη ένα όπλο στους ανθέλληνες και ανθενωτικούς ακελίστες. Βρίζουν το Διγενή και Μακάριο, την Ένωση, την Ελλάδα.
Στις μετέπειτα πρώτες εκλογές ρίχνουν μαύρο στον Μακάριο, αλλά σύντομα γίνονται σύμμαχοι του αφού και αυτός αθέτησε τον όρκο του για την Ένωση.
Το πιο πάνω γράφτηκε ως μια μικρή απάντηση στους αναγνώστες, που ρωτούν γιατί αυτή η ανθελληνική στάση του στρουθοκάμηλου ΑΚΕΛ.
Αυτά είναι ελάχιστα... τόμοι έχουν γραφτεί για την ερμαφρόδιτη στάση τους .... αλλά θεραπεία δυστυχώς δεν υπάρχει. Είναι ανίατος ψυχολογική ασθένεια ... και δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω ....
ΑΙΑΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Ελληνικη σημαια ειναι εθνικο συμβολο ολου του Ελληνισμου. Ο Σταυρος ειναι συμβολο Ορθοδοξιας.
Που πιστευετε τελος παντων ανθελληνες και αθεοι; Στον Λενιν στον Σταλιν που μαζι με τον Χιτλερ ειναι διεθνεις εγκληματιες;
Ελεος πλεον. Σεβασθειτε τους Ελληνες αδελφους σας. Ειναι το μονο στηριγμσ σας. Και απευθυνομαι στους αριστερους διοτι ζω στη Κυπρο κσι γνωριζω οτι φιλελληνες εινσι η πλειοψηφια τω Κυπριων κσι ευσεβεις χριστιανοι.
Ειρηνη

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έβλεπα φώτο και εν συνεχεία δεν έψαχνα το ιντερνετ για την ανθελληνική στάση του ΑΚΕΛ και τις παραφυάδες του ΠΕΟ, Ομόνοιας, ΕΔΟΝ κλπ, ποτέ δεν θα πίστευα τα όσα καταγράφονται. Είδα και διάβασα ακόμη χειρότερα ... χείριστα. Και λυπάμαι σαν Ελληνίδα που λατρεύω την Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα χαίρομαι από την άλλη για τους γνήσιους Έλληνες Κυπρίους πατριώτες που είναι το αντιστάθμισμα στις πράξεις και μέρες του ΑΚΕΛ.
Παντού ελληνικές σημαίες, παντού πλημύρα αγάπης για την Ελλάδα και την ορθοδοξία.
Είδα και φώτο των πολυτελών οικημάτων του ΑΚΕΛ. Πουθενά δεν υπάρχει μια άγια εικόνα, μια ελληνική σημαία ...παντού κομουνιστικά σύμβολα και αγάλματα λατρείας κομουνιστικά. Και το χείριστο ακόμη και ΤΚ σημαίες του παράνομου κατοχικού καθεστώτος ....ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ή ΕΦΙΑΛΤΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΉ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΜΗΠΩΣ ΕΊΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΧΡΕΙΟΙ.
Με αγανάκτηση οργίλη Ελληνίδα από Μακεδονία.
Ρ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδαμε τον Αντρο Κυπριανού τ. ΓΓ και ομοίους του ανθέλληνικού ΑΚΕΛ να θυμώνουν που πέρασαν τα τουρκικά μαχητικά πριν λίγες μέρες πάνω απο την κατεχόμενη Λευκωσία, μόνο τα Ελληνικά μαχητικά τους ενόχλησαν? Φυσικά το να σταυροφιλούν τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών των Οθωμανων Τούρκων και να εναγκαλίζονται τους αδελφούς τους ΤΚ αυτό τα λέει όλα!! Είναι τουρκοπροσκυνημενοι Ελληνόφωνοι γραικύλοι!!
Το 1974 οι ίδιοι χειροκροτούσαν τους Τούρκους εισβολείς. Τι ζητούμε από αυτούς λοιπόν και σήμερα;
Τα Ελληνικά μας σύνορα είναι μέχρι την Κερύνεια για εμάς τους πατριώτες. Αν αυτοί θεωρούν ότι δεν είναι ας πάνε στην Τουρκία....
Ντροπή τους.
Ν.Χ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα
μ’ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό,
τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.

Αύριο ξεκινούμε για την πατρίδα,
γιαλούς θε να περάσουμε και στεριά.
Μαζί μας θε να πάρουμε την ελπίδα
ταχιά πως θα μας έρθη κι η Λευτεριά.

Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
Θ’ αφήσω αδέλφια συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα μέσ’ τα λαγκάδια πέρα και στις βουνοπλαγιές.
Ψάχνοντας για τη Λευτεριά θα ‘χω παρέα μόνη κατάλευκο το χιόνι, βουνά και ρεματιές.
Τώρα κι αν είναι χειμωνιά, θα ‘ρθει το καλοκαίρι Τη Λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωριά.
Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
Τα σκαλοπάτια θ’ ανεβώ, θα μπω σ’ ένα παλάτι, το ξέρω θαν απάτη, δεν θαν αληθινό.
Μέσ’ το παλάτι θα γυρνώ ώσπου να βρω τον θρόνο, βασίλισσα μια μόνο να κάθεται σ’ αυτό.
Κόρη πανώρια θα της πω, άνοιξε τα φτερά σου και πάρε με κοντά σου, μονάχα αυτό ζητώ.

Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Εκείνο όμως το οποίον έχω να είπω, είναι τούτο. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.

Θ’ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ‘ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. "Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα". Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί. ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ...ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ..
Κόρη ήρωος ΕΟΚΑ,
Μ.

Ανώνυμος είπε...

Τον Αράπη και αν τον πλύνεις, το σαπούνι σου χαλάς.
Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
Ιωάννης Καποδίστριας
Έλληνας ηγέτης (1776-1831)

Οι πονηριές και οι προδοσίες οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας.
Λα Ροσφουκώ

Όποιος μας πρόδωσε και θα μας προδώσει δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila
Κολομβιανός συγγραφέας (1913-1994)
Ο Ελληνισμός θα τον θυμάται πάντα και θα τον αναθεματίζει....

Αν κάποιος σε προδώσει μια φορά, το λάθος είναι δικό του. Αν σε προδώσει δυο φορές και δεν το αντιληφθείς και πάλι, το λάθος είναι δικό σου.
Eleanor Roosevelt
Κ.Κ.





Γάλλος συγγραφέας (1613-1680)

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικό κείμενο για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου μας. Σας ευχαριστώ δεκαπέντε φορές...

ΓΝΠ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.