4 Φεβρουαρίου 2023

Αν στην Κριμαία “καθαρίσουν” με πυρηνικά στον ευρύτερο χώρο με τι θα “καθαρίσουν” ;

Φωτο Γιάλτα ΠΗΓΗ 
 
Στην ΓΙΑΛΤΑ της Κριμαίας χωρίστηκε ο κόσμος σε σφαίρες επιρροής και εξ αιτίας της ΚΡΙΜΑΙΑΣ θα πέσουν πυρηνικά …
 
120 με 140 άρματα μάχης στέλνουν 12 δυτικές χώρες του ΝΑΤΟ σε πρώτη φάση για να ανακαταλάβουν την χερσόνησο της ΚΡΙΜΑΙΑΣ ή της Ταυρίδος Ελληνιστί.  
Οι Ρώσοι τα πήραν στο κρανίο και στέλνουν μηνύματα
Τέλος του Β΄ΠΠ και οι ισχυροί συνέρχονται στην Γιάλτα της Κριμαίας και χωρίζουν τον κόσμο σαν τούρτα.
Αρχή του Γ΄ΠΠ και οι ισχυροί εκεί που παλαιά τα βρήκαν, εκεί θέλουν διακαώς να κάψουν όλη την ανθρωπότητα.
Το ρωσικό μήνυμα σε αυτούς που ετοιμάζονται για την ΚΡΙΜΑΙΑ ” “ἐμοῦ θανόντος γαῖα μιχθήτω πυρί”.  
 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.
ΚΑΙ ΠΌΣΟ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ; 
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ από την Πράβδα:
”Όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε άποψη για την Κριμαία πρέπει να αναγνωρίσουν αυτές τις πρακτικές.  
Ενώ εξετάζουμε ιστορικά περιστατικά, ένα άλλο που πρέπει να αναφερθεί στη ρωσική ψυχολογία είναι η Μόσχα – συγκεκριμένα η καύση της.
 
Την εποχή που ο Ναπολέων ήρθε να επισκεφθεί… 14 Σεπτεμβρίου 1812 έως 18 Σεπτεμβρίου 1812, για την ακρίβεια… η υποδοχή ήταν λίγο πιο ζεστή από ό,τι περίμενε.
 
Ο κύριος Βοναπάρτης, ο οποίος αξίζει τον σεβασμό μας για πολλούς λόγους, αλλά εξίσου σημαντικό για το εξαιρετικό θάρρος, είχε νικήσει τον ρωσικό στρατό με το γαλλικό πεζικό του. Στη συνέχεια ήταν έτοιμος να καταλάβει την πρωτεύουσα πριν δημιουργήσει το δικό του τάγμα, πιθανότατα βάζοντας κάποιον αδελφό ή ξάδερφό του στο θρόνο, όπως συνήθιζε τότε. Όλα έγιναν έτοιμα για ένα νικηφόρο αν όχι ενθουσιώδες καλωσόρισμα στην πόλη.
Μόνο που σύντομα δεν θα υπήρχε πόλη.
 
Οι Ρώσοι – αντί να χάσουν το αγαπημένο τους σπίτι – αποφάσισαν να το κάψουν ολοσχερώς.
Όχι μερικά από αυτά. Όχι μέρος του. Όχι τα κατεχόμενα.
Το όλο θέμα.
 
Ατενίζοντας την κορωνίδα τους, την ακρόπολη αιώνων τους, το πιο πανύψηλο επίτευγμά τους… πυρπόλησαν ολόκληρο τον τόπο και μετά έφυγαν.  
 
Ο Ναπολέων σοκαρίστηκε. Μετά ανατρίχιασε. Στη συνέχεια έσπρωξε πίσω στο Παρίσι με απώλεια περίπου 300.000 από τα καλύτερα στρατεύματά του.  
 
Σε περίπτωση που κάποιος εκεί έξω πιστεύει ότι αυτό ήταν ένα μοναδικό γεγονός, έχουμε επίσης το παράδειγμα από την Πολιορκία του Λένινγκραντ που ήταν μόνο… 872 ημέρες… κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 800.000 Ρώσοι άμαχοι και ο πληθυσμός περιορίστηκε κατά καιρούς σε κανιβαλισμό.  
Για να το θέσουμε ωμά, όταν πρόκειται για Ρωσική Επικράτεια, δεν υπάρχει ρωσική παράδοση.  
Αυτή είναι η ρωσική νοοτροπία.  
Τι σχέση έχουν λοιπόν όλα αυτά με την Κριμαία;  
 
Λοιπόν, υπάρχουν πολλά πράγματα. Ένα, ό,τι κι αν πιστεύουν οι ξένοι για την Κριμαία, οι Ρώσοι θεωρούν την Κριμαία ως ρωσική. Δεύτερον, η Κριμαία είναι το σπίτι σε αυτό που οι Ρώσοι θεωρούν ζωτικό λιμάνι, γεγονός που καθιστά την απώλεια αυτής της τοποθεσίας υπαρξιακή απειλή. Τρίτον, υπάρχει επί του παρόντος ένας σημαντικός ρωσικός πληθυσμός στην περιοχή. Τέσσερα, ως έδαφος έχει προσαρτηθεί επίσημα από τη ρωσική κυβέρνηση ως τμήμα του έθνους.  
 
Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τη σύγκρουση στην Ουκρανία;  
Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει κάποιος απόστρατος Αμερικανός στρατηγός στις ειδήσεις που κάνει μια συνέντευξη για τους Ουκρανούς που «πήραν πίσω» την Κριμαία ή «απώθησαν» τους Ρώσους ή ισχυρίζονται ότι τα σύνορα του 1991 «πρέπει να γίνονται σεβαστά» για να τελειώσει η διαμάχη.  
 
Το αν αυτοί οι υποτιθέμενοι στρατιωτικοί –και είναι σχεδόν ομόφωνοι σε αυτήν την πεποίθηση– δεν έχουν διαβάσει ποτέ τη ρωσική ιστορία ή δεν έχουν συναντήσει Ρώσο είναι αμφίβολο.  
 
Γιατί, ό,τι άλλο, η Ρωσία δεν εγκαταλείπει ποτέ την Κριμαία – ποτέ.
Ποιος μπορεί να πει για το τι ονομάζεται αυτή τη στιγμή η Άπω Ανατολή της Ουκρανίας, το Donbass ως οντότητα ή τα προσαρτημένα εδάφη συγκεκριμένα; Ίσως υπάρχει κάποιος χώρος για διαπραγμάτευση στο ρωσικό σχέδιο. Μακριά από κανέναν να υποθέσει τι μπορεί να συμβεί εκεί.  
Αλλά όσο για την Κριμαία; Δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση.  
 
Επομένως, οι διπλές δυνατότητες είναι: 
1. Οι Ρώσοι θα παραμείνουν για πάντα και ο κόσμος θα τους αναγνωρίσει ως κυβερνήτες του, 
2. Οι Ρώσοι θα πυροδοτήσουν μια ατομική βόμβα και θα εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα είναι ποτέ εκεί για πάντα.  
 
Όποιος σου λέει ότι υπάρχει και τρίτη επιλογή είτε λέει ψέματα είτε είναι ανόητος.” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.