3 Φεβρουαρίου 2023

Ψηφίζοντας για Ίμια και Οτσαλάν

Οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής παράταξης έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις μεγαλύτερες εθνικές ντροπές
 
Του Παναγιώτη Λιάκου  
 
Την Τρίτη ήταν η 27η επέτειος από την ημέρα που διαπράχθηκε η μεγάλη προδοσία των Ιμίων του 1996. Σαν σήμερα το 1999 η κυβέρνηση διέψευδε τον ερχομό του Κούρδου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Αθήνα. Τελικά είχε έρθει στην Αθήνα ο Οτσαλάν, η κυβέρνηση τον… διεκπεραίωσε στο Ναϊρόμπι της Κένυας κι από κει έπεσε κατευθείαν στα νύχια των Τούρκων, στις 16 Φεβρουαρίου 1999. Κι αυτό το γεγονός θεωρήθηκε όνειδος για την Ελλάδα και φρικτή πράξη παράδοσης ικέτη που ζητούσε άσυλο στα χέρια των διωκτών του. 
 
Η Ελλάδα, που έχει δώσει δωρεάν στέγη, άδειες παραμονής και διευκολύνσεις σε κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλοδαπούς σε δολοφόνους, αποκεφαλιστές, βιαστές, εγκληματίες, πορτοφολάδες και ληστές, τρομοκράτες και μαφιόζους, αρνήθηκε να παράσχει άσυλο στον σημαντικότερο ξένο πρόσφυγα του 20ού αιώνα! Κι αυτό καταδικάστηκε από τον λαό μας, αλλά όχι από όλον. Πολλοί ενέκριναν αυτές τις πράξεις. 
 
Την ίδια χρονιά με την Κρίση των Ιμίων, που κορυφώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, είχαμε εκλογές. Διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Το κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, έλαβε 2.813.245 ψήφους, οι οποίες σε ποσοστό ήταν 41,49%. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 162 έδρες στο Κοινοβούλιο. 
 
Την επόμενη χρονιά από την αθλιότητα που διαπράχθηκε εναντίον του Οτσαλάν (16/2/1999) είχαμε εκλογές. Διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2000. Το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη έλαβε 3.007.596 ψήφους (περισσότερες από αυτές των εκλογών του 1996), οι οποίες σε ποσοστό ήταν 43,79%. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 158 έδρες στο Κοινοβούλιο. 
 
Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι. Τα Ιμια δεν έπεισαν 2.813.245 άτομα να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ο Οτσαλάν δεν έπεισε 3.007.596 εκλογείς να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Οι εθνικές ντροπές και οι διεθνείς ξεφτίλες δεν φάνηκαν αρκετές για να αλλάξουν μυαλά. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε μόνο με την οικονομική καταστροφή του παπανδρεϊκού μνημονίου. 
 
Αυτό, όμως, που άργησαν να μάθουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν ότι αν χάσεις την αξιοπρέπειά σου για τα λεφτά, μετά θα απωλέσεις και αυτά…
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.