3 Φεβρουαρίου 2023

Τό Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξέδωσε τό ....Κοράνιο!!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
 
Εν Πειραιεί τη 30η Ιανουαρίου 2023  
 
 
Έχουμε συντάξει και δημοσιεύσει πάμπολλες ανακοινώσεις μας σχετικά με το Ισλάμ. Έχουμε αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία, ότι πρόκειται για μια από τις πλέον βάρβαρες και απολίτιστες θρησκείες της ιστορίας, αλλά και μία από τις πλέον βλάσφημες εναντίον του Χριστιανισμού. Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός δίκαια και εύστοχα την αποκαλεί ως «λαοπλάνο θρησκεία και πρόδρομο του Αντιχρίστου»!  
 
Σοβαρές θεολογικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το Ισλάμ απορρίπτει και πολεμά λυσσαλέα σχεδόν όλη την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Αποκαλύπτουν ότι δεν πρόκειται για μία θρησκεία «μονοθεϊστική», όπως την θέλουν οι θιασώτες του Οικουμενισμού, με δικές της αρχές και πίστεις, αλλά για ένα συμπίλημα διδασκαλιών από τον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Γνωστικισμό, Μανιχαϊσμό, Ζωροαστρισμό, κλπ, δομημένων σε συνδυασμό με την παγανιστική δεισιδαιμονία της προϊσλαμικής αραβικής χερσονήσου. Τα χριστιανικά στοιχεία του Ισλάμ προέρχονται από τις διάσπαρτες αιρετικές ομάδες της αραβικής ερήμου, όπου είχαν καταφύγει πλήθος αιρετικών, που διώχθηκαν από το Βυζαντινό κράτος. Πολλές ανιστόρητες διηγήσεις του Κορανίου, προέρχονται από τα λεγόμενα απόκρυφα κείμενα των πρώτων χριστιανικών χρόνων, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως «ιερές γραφές» από τους αιρετικούς της εποχής εκείνης. Είναι άλλωστε ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο αγράμματος βεδουίνος Μωάμεθ, κατηχήθηκε από αιρετικούς χριστιανούς ερημίτες, στα διάφορα ταξίδια του ως βοηθός καμηλιέρης. 
 
Η ιστορία των 13 αιώνων της θρησκείας αυτής είναι ένας αδιάκοπος αγώνας κατά του Χριστιανισμού, ο οποίος είναι ποτισμένος με ποταμούς αιμάτων εκατομμυρίων χριστιανών. Φρικτές είναι οι διώξεις και θανατώσεις χιλιάδων Νεομαρτύρων στα μαύρα χρόνια της οθωμανικής δουλείας, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε φοβερά μαρτύρια και έχυσαν το αίμα τους, διότι αρνήθηκαν να απεμπολήσουν την πίστη τους στον αληθινό Τριαδικό Θεό και τον Ένσαρκο Θεό Λόγο Του. 
 
Ωστόσο στους σύγχρονους καιρούς της δαιμονικής «Νέας Εποχής» οι θιασώτες του Οικουμενισμού και του πανθρησκειακού οράματος, αποδεχόμενοι και διακηρύσσοντες επισήμως ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο θεό και σ’ όλες μπορεί να βρεί ο άνθρωπος τη σωτηρία, φυσικό και επόμενο είναι να αποδέχονται και το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, το Κοράνιο και να το θεωρούν άγιο και θεόπνευστο. Μάλιστα για να αποδείξουν την «εκτίμησή» τους σ’ αυτό, δωρίζουν δήθεν «άγια» Κοράνια σε επιφανείς μουσουλμάνους! Το χειρότερο όμως αποκαλύφτηκε πρόσφατα. Τα δήθεν «άγια» Κοράνια, τα οποία δωρίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, είναι έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχικού Κέντρου της Ελβετίας! 
 
Πιο συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου 2022 ο κ. Βαρθολομαίος, κατευθυνόμενος προς την Κύπρο για την κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β΄, στάθμευσε στην Κω, όπου συναντήθηκε με τον εκεί μουσουλμάνο ιμάμη, στον οποίο δώρισε όχι ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά του Κορανίου. Εκεί αποκαλύφτηκε ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο προέρχεται από έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την απίστευτη είδηση έφερε στη δημοσιότητα γνωστό ιστολόγιο: «Στις 12/11/22 ο πατριάρχης …Βαρθολομαίος βρέθηκε για λίγο στο νησί της Κω πριν την άφιξή του στην Κύπρο για την εξόδιο ακολουθία του Χρυσοστόμου Β΄. Θλίψη απέραντη προκαλεί αυτό που έγινε στην Κω με τους “πατριαρχικούς” που περίμεναν να πάρουν την “ευλογία” του. […] Γύρω στο 11 του βίντεο ο ιμάμης στην Κω εξηγεί στην δημοσιογράφο, ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος του έδωσε ένα κοράνι μεταφρασμένο στα Ελληνικά και λέει πόσο συγκινημένος είναι. […] Αμέσως μετά ο μητροπολίτης Αγκύρας Ιερεμίας εξήγησε πως φτιάχτηκε η έκδοση του συγκεκριμένου κορανίου. […] “Η έκδοσις αυτή έγινε στη Γενεύη. Έγινε στο κέντρο του πατριαρχείου στη Γενεύη, όπου ο πρώην μητροπολίτης εκεί ο Δαμασκηνός ο μακαριστός είχε δημιουργήσει επαφές με την Ιορδανία και μία καλή συνεργασία, και αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η έκδοσις του κορανίου με μετάφραση Ελληνική παραπλεύρως και χαίρω ιδιαιτέρως που ο πατριάρχης το έδωσε σήμερα στον σοφολογιότατο να το κρατάει στην βιβλιοθήκη του”».  
 
Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό δημιούργησε αίσθηση, πολλή λύπη και ισχυρό σκανδαλισμό στον πιστό λαό του Θεού, ο οποίος γνωρίζει, τι πραγματικά είναι το Ισλάμ. Πικρία και απογοήτευση προκάλεσε και σε όλους εμάς, που ασχολούμαστε με θέματα οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο υπήρξε στο παρελθόν ο κυματοθραύστης των κακοδοξιών και των πλανών, με ποταμούς αιμάτων αγίων και ηρώων της πίστεως, εκδίδει ένα βλάσφημο για την χριστιανική μας πίστη βιβλίο, το Κοράνιο! Ένα βιβλίο που υβρίζει ανελέητα τις αρχές της χριστιανικής πίστεως και εξαγγέλλει φοβερές τιμωρίες για τους χριστιανούς που τις πιστεύουν! Θα κάνουμε το κόπο στις γραμμές που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά να παραθέσουμε συνοπτικά τις φρικώδεις ύβρεις και βλασφημίες του και τις φοβερές απειλές του εναντίον μας: 
 
Α) Βλασφημίες κατά της Αγίας Τριάδος 
 
Το Ισλάμ αρνείται μετά βδελυγμίας την θεμελιώδη χριστιανική πίστη περί του αγίου Τριαδικού Θεού και την απορρίπτει ως «ειδωλολατρία» με τα εξής κορανικά χωρία: «Πιστεύετε όθεν εις τον Θεόν και εις τους αποστόλους Αυτού και μη λέγετε ότι υπάρχει Τριάς. Παύσατε λέγοντες τούτο και θα ωφεληθήτε, διότι εις είναι μόνον ο Θεός» (Αι γυναίκες,4:169). «Ω οπαδοί της Βίβλου, μην κάνετε κατάχρηση της θρησκείας σας και μην λέτε για τον Αλλάχ τίποτε άλλο παρά μόνο την αλήθεια.… Πιστεύετε λοιπόν στον Αλλάχ και στους αποστόλους του και μη λέτε ‘Τριάδα’. Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας, γιατί ο Αλλάχ είναι ο Θεός δοξασμένος. Μεγάλη η αξιοπρέπειά του προπαντός από το να έχει παιδί» (Αι γυναίκες, 4,171). «Πράγματι βλαστήμησαν όσοι είπαν “ο Αλλάχ είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας” Γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον ένα Θεό. Εκτός και αν παραιτηθούν από τον λόγο τους αυτό, τότε αυτοί είναι άπιστοι και φοβερά βασανιστήρια θα πέσουν στους βλάστημους» (Κοράν. 5,73). Απορρίπτει την προαιώνια και αΐδια γέννηση του Υιού από τον Πατέρα. Σύμφωνα με το Κοράνιο: «Πως είναι δυνατόν να έχει παιδί, [ο Πατήρ], χωρίς να έχει σύζυγο;» (Κοράν.6,101). «Λέγε, Μουχάμμεντ: “Αυτός είναι ο Αλλάχ, ο ένας και μοναδικός […] Ποτέ δεν γέννησε και ποτέ δεν γεννήθηκε”» (Κοράν. 112,1-4).  
 
Β) Βλασφημίες κατά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
 
Απορρίπτει με σφοδρότητα την θεότητα του Χριστού, με τα εξής κορανικά χωρία: «Άπιστοι εισίν οι λέγοντες ότι ο Μεσσίας, Υιός της Μαριάμ, είναι Θεός. Ειπέ αυτοίς, τις δύναται να αναχαιτίση τον Θεόν, εάν θελήση να καταστρέψη τον Μεσσίαν Υιόν της Μαριάμ και την μητέραν αυτού και πάντα τα επί της γης όντα;» (Η Τράπεζα 5:19). «Ο Μεσσίας, ο γιος της Μαριάμ, δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά ένας Απόστολος. Τόσοι και τόσοι Απόστολοι πέρασαν πριν απ’ αυτόν» (Κοράν. 5:75). Απορρίπτουν την Σταύρωση και την Ανάστασή Του: «Και είπον ημείς εφονεύσαμεν τον Μεσσίαν Ιησούν, Υιόν της Μαριάμ τον Απόστολον του Θεού. Ουχί δεν εφόνευσαν, δεν εσταύρωσαν αυτόν, αλλά έτερον τινά όμοιον αυτώ. Οι δε συζητήσαντες επί του αντικειμένου τούτου, έμειναν αυτοί οι ίδιοι εν τη αμφιβολία, δεν ήσαν βέβαιοι περί τούτου αλλά κατά εικασίαν. Αληθώς ούτοι δεν εφόνευσαν αυτόν, αλλ’ ο Θεός εν τη ισχύι και σοφία αυτού μετεκαλέσατο αυτόν» (Αι γυναίκες 4:156). Προσθέτουν έναν ανύπαρκτο διάλογο του Ιησού με τον Αλλάχ: «Και πρόσεξε όταν ο Αλλάχ θα πει: ‘Ω Ιησού γιε της Μαριάμ, μήπως είπες στους ανθρώπους, λατρεύετε εμένα και τη μητέρα μου σαν Θεούς εκτός από τον Αλλάχ;’ Δόξα σε σένα είπε ο Ιησούς “ποτέ δεν θα έλεγα ό,τι δεν είχα δικαίωμα να πω και αν είπα τέτοιο πράγμα, εσύ θα το γνωρίζεις αμέσως. Γιατί ξέρεις, τι κρύβει η καρδιά μου ενώ εγώ δεν ξέρω τι υπάρχει στη δική σου, γιατί εσύ είσαι ο Γνώστης όλων όσα είναι κρυμμένα”» (Κοράν. 5,116). 
 
Ο Χριστός είναι για το Ισλάμ ένας απλός δούλος του Αλλάχ σύμφωνα με «ομολογία» του ιδίου του Χριστού: «Είμαι στ’ αλήθεια ένας δούλος του Αλλάχ. Μου έδωσε το Βιβλίο, [την αποκάλυψη] και με έκανε Προφήτη» (Κοράν. 9:30). Όποιος εξισώνει τον Αλλάχ με τον Χριστό θα τιμωρηθεί στο αιώνιον πυρ: «Και όμως [οι άπιστοι χριστιανοί] έχουν αποδώσει σε αυτόν τη θεότητα του Αλλάχ ένα μέρος, ένα παιδί από τον δούλο του» (Κοράν. 43/15). «Βλασφημούν βεβαίως όποιοι λένε ότι ‘ο Αλλάχ είναι ο Χριστός ο γιος της Μαριάμ’. Ο Χριστός είπε “Ω παιδιά του Ισραήλ λατρεύετε τον Αλλάχ τον Κύριο μου και Κύριό σας” και σίγουρα όποιος συνδυάζει άλλους θεούς με τον Αλλάχ τότε ο Αλλάχ θα απαγορεύσει για αυτόν τον παράδεισο και σπίτι του θα είναι η φωτιά» (Κοράν. 5,72). Ο Χριστός θεωρείται ισότιμος του Αδάμ, ο οποίος πλάστηκε με λάσπη. Για τον Αλλάχ η γέννηση του Ιησού είναι παρόμοια με τη γέννηση του Αδάμ (Κοράν. 10.7). Οι Χριστιανοί αποκαλούνται «άπιστοι», «βλάσφημοι» και «αχάριστοι» επειδή λατρεύουν τον Μεσσία – Χριστό ως Θεό: «Μοιάζουν με τους αρχαίους άπιστους. Ο Θεός ας τους καταστρέψει. Πόσα ψέματα λένε!» (Κοράν. 9.30) 
 
Επίσης αναφέρεται: «Ο Μωάμεθ δίδαξε ότι ο Ιησούς θα κατέλθει στα έσχατα στη γη από τον ουρανό και θα επιτελέσει τα ακόλουθα: Θα καταστρέψει (σπάσει) τον σταυρό. Θα σκοτώσει τους χοίρους. Θα καταργήσει τον κεφαλικό φόρο, τον οποίο πληρώνουν οι μη μουσουλμάνοι, (ιουδαίοι, χριστιανοί και ζωροάστρες) στο ισλαμικό Κράτος. Θα ακυρώσει όλες τις ψεύτικες θρησκείες, εκτός από το Ισλάμ και θα αγωνιστεί υπέρ της επικράτησής του. Θα επιβάλλει και θα διαδώσει το Ισλάμ ακόμη και με τη βία. Τέλος, θα συντρίψει τον αντίχριστο και θα ζήσει για σαράντα έτη. Στη συνέχεια θα πεθάνει και οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν για εκείνον»[1]. Τελεία διαστροφή ολοκλήρου της Ενσάρκου Θείας Οικονομίας! 
 
Γ) Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. 
 
Το Κοράνιο βλασφημεί και το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο ταυτίζει με τον Μωάμεθ! Ο ψευδοπροφήτης του Ισλάμ είναι, σύμφωνα με το Κοράνιο, ο αναγγελλόμενος από το Χριστό Παράκλητος: «Ο δε Ιησούς Υιός της Μαριάμ είπε προς τον λαόν αυτού: Ω υιοί Ισραήλ εγώ ειμί Απόστολος του Θεού πεμφθείς προς υμάς όπως κυρώσω την προ εμού αποσταλείσαν Πεντάτευχον και ευαγγελίσωμαι υμίν την έλευσιν ετέρου Αποστόλου μετ’ εμέ, ού το όνομα Αχμέτ» (Πολεμική παράταξη 61:6). 
 
Δ) Βλασφημία κατά της Εκκλησίας. 
 
Η Εκκλησία για το Ισλάμ είναι ψεύτικη θρησκεία, την οποία ίδρυσαν οι μετέπειτα «άπιστοι» χριστιανοί, παρερμηνεύοντας και παραχαράσσοντας το «αληθινό κήρυγμα» του Ιησού, που ήταν η αναγγελία της «αληθινής θρησκείας» του Ισλάμ! «Λέγε: Ω λαοί της Βίβλου μην ξεπερνάτε στην πίστη, τα όρια του σωστού, καταπατώντας την αλήθεια, αλλά ούτε και να ακολουθείτε τους πόθους εκείνων, που παραπλάνησαν πολλούς και απομάκρυναν τον εαυτό τους από τον σωστό δρόμο» (Κοράν. 5,77)! 
 
Ε) Βλασφημίες κατά της Θεοτόκου. 
 
Παρά το γεγονός ότι το Κοράνιο φαίνεται να σέβεται το πρόσωπο της Θεοτόκου Μαρίας, στην ουσία την υβρίζει, αφού την απογυμνώνει από την ιδιότητά Της ως Μητέρα του Θεού, η οποία δεν γέννησε Θεό, αλλά άνθρωπο! «Ο Μεσσίας, ο γιος της Μαριάμ, δεν ήταν τίποτ' άλλο παρά ένας Απόστολος. Τόσοι και τόσοι Απόστολοι πέρασαν πριν απ’ αυτόν» (Κοράνιο 5:75). Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, όπως την εξέφρασε πρόσφατα ο αιγύπτιος μουσουλμάνος «θεολόγος» Σαλέμ Αμπντέλ Γκαλίλ, η Παναγία θα είναι μια από τις τέσσερις συζύγους του Μωάμεθ στον «παράδεισο»: «Τέσσερις γυναίκες επελέγησαν, μαζί με τη Μαριάμ και η Μαριάμ είναι η πρώτη μεταξύ τους. Και αυτή θα είναι η σύζυγος του αγαπημένου μας Μωάμεθ στον παράδεισο, και θα είναι η πρώτη που θα μπει στον παράδεισο μαζί με τους μεγαλύτερους προφήτες. Και όχι μόνο με του προφήτες, αλλά με τους μεγαλύτερους προφήτες»[2].  
 
ΣΤ) Προτροπή για αισθήματα μίσους και πράξεων βίας κατά των χριστιανών. 
 
Το Κοράνιο, όπως και η Χαντίθ, (παράδοση), του Ισλάμ είναι κατάμεστη από εκδηλώσεις αισθημάτων μίσους και σαφή παραγγέλματα πράξεων βίας και θανατώσεως ημών ως «απίστων»! Παραθέτουμε κάποια από αυτά: «Ώ προφήτη! Παρότρυνε τοὺς πιστοὺς στὸν πόλεμο. Αν υπάρχουν είκοσι από σας, που υπομονετικά επιμένουν, θα νικήσουν διακόσιους και αν από σας είναι εκατό, θα νικήσουν χίλιους από τους απίστους…» (Τα λάφυρα, 8,65). «Ο Αλλάχ δεν συγχωρεί, όποιον λατρεύει συνέταιρο μ’ Αυτόν» (Αι γυναίκες, 4,8). Αφού ο Αλλάχ δεν συγχωρεί εκείνους που πιστεύουν σε άλλο Θεό, τι πρέπει να κάμουν οι πιστοί του; Ασφαλώς να εξοντώσουν, όσους λατρεύουν «συνεταίρους» του Αλλάχ! «Και να πολεμάτε για χάρη του Αλλάχ όσους σας πολεμούν…», (Η αγελάδα, 190). «Φονεύετέ τους, όπου τους βρίσκετε και διώχτε τους, από κει που σας εδίωξαν (….) Αν όμως σας πολεμήσουν, σκοτώστε τους. Τέτοια είναι η τιμωρία των απίστων», (Η αγελάδα, 4,191). «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον Αλλάχ», (Η αγελάδα, 2,193). «Και όταν οι απαγορευμένοι μήνες έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες, οπουδήποτε κι αν τους βρείτε, και συλλάβετέ τους και πολιορκείστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε (πολεμικό) στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή κι εφαρμόσουν (τακτική) ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο Αλλάχ είναι πολυεύσπλαχνος, πολυεπιεικής», (Η μετάνοια, 9,5). 
 
Τί σημαίνουν όλα αυτά; Ασφαλώς εξόντωση των «απίστων» Χριστιανών και τίποτε λιγότερο! Μ’ άλλα λόγια εμείς οι χριστιανοί είμαστε άξιοι θανάτου, δεν έχουμε δικαίωμα ζωής και άρα ούτε ως ανθρώπινα όντα πρέπει να λογιζόμαστε. «Πολυεπιεικὴς» είναι ὁ Αλλάχ, μόνον όταν υποταχτούμε στο Ισλάμ, ειδάλλως θα εξοντωθούμε! Αλλά πως μπορεί να είναι αληθινός Θεός, ένας «θεός», ο οποίος καταπατεί το αυτεξούσιο, με το οποίο ετίμησε τον άνθρωπο, όταν τον έπλασε, ως κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της κατ’ εικόνα Θεού δημιουργίας του;  
 
Αυτό είναι, εν ολίγοις, το φρικτό περιεχόμενο του δήθεν «αγίου» Κορανίου, το οποίο εξέδωσε, σύμφωνα με επίσημη ομολογία του Σεβ. Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να το δωρίζει ο εκάστοτε Πατριάρχης σε εξέχοντα πρόσωπα μουσουλμάνων! Ένα βιβλίο όχι απλά διάφορο της χριστιανικής μας πίστεως, αλλά άκρως βλάσφημο, γεμάτο απειλές κατά της χριστιανικής μας πίστεως και κατά τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, «βιβλίον ανάμεστον, [= γεμάτο], πάσης κτηνωδίας και αθείας» και «άξιο γέλωτος»! 
 
Περαίνοντας, προσπαθούμε να βρούμε έστω και την παραμικρή δικαιολογία για την πράξη αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και δεν βρίσκουμε. Όπως δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα μπορούσαν ο Μέγας Αθανάσιος, ή ο Άγιος Κύριλλος να εκδώσουν την «Θάλεια» του αιρεσιάρχη Αρείου, έτσι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το Φανάρι εξέδωσε το Κοράνιο! Όμως η επίσημη μαρτυρία του πατριαρχικού Ιεράρχου δεν μας αφήνει περιθώρια να αμφιβάλλουμε! Ίσως κάποιοι δικαιολογήσουν την ανίερη και άφρονα αυτή πράξη, ως διπλωματικό ελιγμό, ως καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων με τους αλλόθρησκους. Αγνοούν όμως, ότι σε θέματα πίστεως δεν χωρούν διπλωματικοί ελιγμοί, οι οποίοι είναι απόλυτα ξένοι προς την Πατερική μας Παράδοση. Οι άγιοι Πατέρες μας ποτέ τους δεν θυσίασαν την ομολογία της πίστεως στο βωμό διπλωματικών ελιγμών και δημοσίων σχέσεων. Η πλάνη ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο Θεό και όλες παρέχουν σωτηρία, γιατί έχουν δήθεν τμήμα της αληθείας, τότε μόνο θα κατεδαφιστεί, εάν και εφ’ όσον στο μέλλον συγκροτηθεί αληθής πανορθόδοξη Σύνοδος, που θα καταδικάσει την παναίρεση του Οικουμενισμού. Όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Προς το παρόν τουλάχιστον, με ευθύνη των πρωθιεραρχών της Ορθοδοξίας.  
 
 
Σημειώσεις
 
[1] Πηγή: Abū Dāwūd, Sunan Abī Dāwūd, Tahqiq Muḥammad Nāsir al-Dīn al-Albanī, Riyāḍ: Maktabat al-Maʿārif lil-Nashr wal-Tawzīʻ, 1996, σσ. 773-774
[2]https://www. huffingtonpost.gr/2017/01/28/eidhseis-diethnes-panagia-moameth-paradeisos-aigyptos_n_14460436.html

………………………………………………………..
 
το είδαμε ΕΔΩShare

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΙΝΕ ΤΟΥ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ ΨΕΛΝΟΥΝ ΦΙΛΌΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ..
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ...; ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ.
ΕΠΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ. Γλύτωσαν τυχαία μόνο η γιαγιά της και η μητέρα της και βρήκαν άσυλο στην Ελληνική Κύπρο....
Το εγχειρίδιο οδηγιών και εντολών, του Σουννίτη Σαλαφιστή Ερντογάν

Περί Κορανίου μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα.

Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητείται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου: «Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολεμοχαρούς ΠροφήτηΜωάμεθ…

«Είμαστε οι βοηθοί του Αλλάχ και οι βεζύρηδες του Αγγελιοφόρου του. Πολεμούμε τον κόσμο μέχρι που να πιστέψουν στον Αλλάχ. Όποιος πιστέψει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο του έχει εξασφαλίσει τη ζωή του και τα υπάρχοντά του από μας. Όσο για κείνον που δεν πιστεύει, θα τον πολεμήσουμε για πάντα για τον σκοπό του Αλλάχ. Ο φόνος του είναι μικρό πράγμα για μας» Σούρα (9: 69).»

«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

«Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12).

– «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τούς λαιμούς τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε τους γερά» (47: 4).

– «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους ανθρώπους του Βιβλίου (χριστιανοί και Εβραίοι) μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι μουσουλμάνοι καλούνται να αποφεύγουν τις φιλικές σχέσεις με τους «άπιστους».

Πρέπει επίσης α σημειωθεί πως μέσα στο Κοράνι οι προτροπές μίσους και βίας -ή στην καλύτερη περίπτωση, διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας- προς τους μη-μουσουλμάνους επαναλαμβάνονται μονότονα σε κάθε σούρα».

Το Κοράνι απαγορεύει την αρνητική κριτική και την φιλοσοφικοθρησκευτική πολυφωνία. Αποδεκτή είναι μόνο η τυφλή υποταγή και υπακοή. Αρνητική κριτική και φιλοσοφικός στοχασμός απαγορεύονται ρητά δια ποινής θανάτου (πχ Σαλμάν Ρασντί και Αποστάτες του Ισλάμ – βλ.www.apostatesofislam.com ).

Ακόμη χειρότερα όμως, δεν αποδέχεται ούτε την αρνητική κριτική από μέρους μη ισλαμιστών διανοούμενων. Και για να επιτύχει τον σκοπό του χρησιμοποιεί την απειλή κατά της ζωής τους, όπου κι αν βρίσκονται (πχ Βαν Γκόγκ, Οριάνα Φαλάτσι, Δανοί σκιτσογράφοι).

Η σκληρότητα του Ισλάμ καθώς και ο αδίστακτος χαρακτήρας αυτής της φιλοσοφίας φαίνεται και από κάτι ακόμη: Το Κοράνι διατάσσει εγκατάλειψη από τον Ισλαμιστή των γονέων του και της οικογένειάς εάν δεν ασπαστούν και αυτοί το Ισλάμ. Η ίδια η θρησκεία του Ισλάμ όχι μόνον αποδέχεται το φόνο ανθρώπου (17,34) αλλά το επιβάλλει κιόλας. Στόχος των Ισλαμιστών είναι η καταστροφή των αλλόθρησκων χωρών, η εκκένωσή τους από τους «άπιστους κατοίκους» τους και ο εποικισμός τους με ισλαμιστές (21,11). Ο Ισλαμιστής δεν είναι ποτέ «πολιτικός πρόσφυγας», δεν είναι ποτέ «οικονομικός μετανάστης». Είναι πάντα «θρησκευτικός/πολεμικός εισβολέας».
ΑΑ
Συνέχεια

Ανώνυμος είπε...


Κοράνι, 8:15–16 «Ω πιστοί! όταν συναντήσετε τους απίστους στη μάχη, ποτέ μη στρέψετε τα νώτα-σας σ’ αυτούς. Αν κανείς στρέψει τα νώτα σ’ αυτούς μια τέτοια μέρα — εκτός αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση του πολέμου, ή για υποχώρηση προς μια στρατιωτική μονάδα (δική-του) — στρέφει επάνω-του την οργή του Αλλάχ, και κατοικία-του είναι η Κόλαση.»
Κοράνι, 4:74 «Συνεπώς αφήστε εκείνους που μάχονται για τον Αλλάχ, που ανταλλάσσουν την επίγεια ζωή με την επουράνια· και σε όποιον μάχεται για τον Αλλάχ, είτε σκοτωθεί είτε νικήσει, Εμείς θα του δώσουμε μια πλούσια ανταμοιβή.»
Κοράνι, 4:89 «συνεπώς μην κάνετε φίλους μεταξύ αυτών [των υποκριτών, που εγκατέλειψαν το Ισλάμ] μέχρις ότου φύγουν (από τα σπίτια-τους) κατά τον τρόπο του Αλλάχ· αλλ’ αν γυρίσουν, τότε πιάστε-τους και σκοτώστε-τους όπου τους βρείτε, και μην κάνετε μεταξύ αυτών φίλους ή βοηθούς.»
Κοράνι, 8:39 «Ώστε δώστε μάχη εναντίον-τους μέχρις ότου να μην υπαρχει πια διωγμός, και η θρησκεία να είναι μόνο για τον Αλλάχ.»
Κλπ κλπ κλπ Εκατοντάδες σελίδες του Κορανίου είναι στο ίδιο μοτίβο ...Θάνατος, έγκλημα, γενοκτονία καταστροφή ότι Χριστιανικού ..
Συνέχεια
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Στο δια ταύτα προσθέτω και ένα ποίημα - ψαλμό που έπρεπε να προταθεί για Νόμπελ κτηνωδίας και που διαβάζεται μετά το κήρυγμα μίσους από τους Ιμάμηδες και στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Ελληνική Μικρά Ασία ...

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτό το κόσμο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου. Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου, ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΛΟΙΠΌΝ...;
ΤΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΒΙΒΛΙΟ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ...
Τίτλος: Μαύρη βίβλος διωγμών και μαρτυρίων του εν Τουρκία ελληνισμού (1914-1918) / υπό Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συγγραφείς: Οικουμενικόν Πατριαρχείον
Κεντρική Πατριαρχική Επιτροπή των Μετατοπισθέντων Ελληνικών Πληθυσμών.
Θέματα: Κωνσταντινούπολη (τόπος έκδοσης);Constantinople (published in);Εστίες Ελληνισμού;Greek communities;Ιστορία;History;Εκκλησιαστική ιστορία+οργάνωση;Church history+organisation
Ημερομηνία Έκδοσης: 1919
Εκδότης: Εν Κωνσταντινουπόλει: Εκ του Πατριαρχικού Τυπογραφείου, 1919
ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΟΙ ΕΥΤΟΛΜΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΔΕΙΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΚΥΒΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ....ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΗΤΑΝ ΔΕ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΥΧΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ "ΙΕΡΑΡΧΕΣ" ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ...
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ 9η ΙΟΥΛΙΟΥ 1821. ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΛΙΜ ΑΓΑ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ...
Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ι-ξηλείψη,
κανένας, γιατί σιέπει την που τα ‘ψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!
Σφάξε μας ούλους κι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάκιν,
κάμε τον κόσμον μακελλειόν και τους Ρωμιούς τραούλλια,
αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάκιν
τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια.
Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα κείνον τρώεται και κείνον καταλυέται.

Εν θυμώ Α.Α. ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΜΕΣΑΟΡΙΑ ΓΗ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΡΗΝΗΣΕ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ....
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ
Κύπρος 1974. 5000 σφαγιασθέντες άμαχοι (1619 αγνοούμενοι) 300000 εκτοπισθέντες, 30000 εγκλωβισμένοι, 550 εκκλησίες και μοναστήρια συλημένα και λεηλατημένα, 800 όμηροι γυναίκες από 12 ετών έως 82 κακοποιημένες, το 37% των πατρίων εδαφών υπό βάρβαρη κατοχή.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το άρθρο. Συντριπτικό το σχόλιο.
Εάν κάποιος τούρκος ιμάμης αποτολμούσε να κάνει δώρο στον Έλληνα πατριάρχη ένα χριστιανικό ευαγγέλιο ή έστω ένα σταυρό, το βέβαιον είναι ότι επί σταυρού θα σταυρωνόταν.Ουκ ολίγα τα ολισθήματα του Πατριάρχη και συνοδοιπόρων του ιεραρχων όπως π.χ. του Αρχιεπισκόπου Αμερικής....
Μίνα από κατεχόμενη Ελληνική Ορθόδοξη Β. Κύπρο στην οποία οι βάρβαροι δεν άφησαν τίποτα όρθιο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ, όπως και στην Ελληνική Μικρά Ασία.

Ανώνυμος είπε...

ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ....

Ανώνυμος είπε...

Άλλο να διατηρείτε καλές σχέσεις με τους Τούρκους αφέντες οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο Πατριαρχείο και άλλο να γίνεστε φερέφωνα και υποτελείς τους ως σκλάβοι τους...Έχετε τουρκική υπηκοότητα αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΙΣΤΕ.
Π.χ. Ενδεικτικά ...

Ο Ελπιδοφόρος με Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Τατάρ στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη
Στα εγκαίνια «Τουρκικού Κέντρου» ο Ελπιδοφόρος - Φωτογραφήθηκε με Ερντογάν και Τατάρ

Η παρουσία του Ελπιδοφόρου προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο παράνομος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Η τουρκική πλευρά μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία όπου διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους αξιωματούχους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν.
«Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη παράσταση με κομπάρσους στη Νέα Υόρκη»
Κλπ κλπ
ΑΛΛΑΞΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕ ΑΞΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ κ.ά.π.
ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ...
Προσευχή Μετάνοιας και Απολύτρωσης
Κύριε με ανέχτηκες όλα αυτά τα χρόνια με τις αμαρτίες μου, κι όμως με σπλαχνίστηκες.
Πλανήθηκα με κάθε τρόπο. Τώρα όμως δεν θα ξαναμαρτήσω. Φέρθηκα άδικα απέναντι Σου και υπήρξα άδικος, Δεν θα το ξανακάνω. Απαρνίεμαι την αμαρτία, απαρνιέμαι τον διάβολο, απαρνιέμαι την κακία που σπιλώνει την ψυχή μου. Λύτρωσε την ψυχή μου από καθετί που είναι αντίθετο στην αγιότητά Σου.
Σε παρακαλώ, Κύριε, να με γλιτώσεις από κάθε κακό. Έλα τώρα, Ιησού, έλα τώρα να κατοικήσεις στην καρδιά μου.
Συγχώρησε με, Κύριε κι επίτρεψέ μου να αναπαυθώ σε Σένα, γιατί Εσύ είσαι η Ασπίδα μου, ο Λυτρωτής μου και το Φως μου και σε Σένα ελπίζω.
Από σήμερα, θα Σε ευλογώ, Κύριε, πάντοτε.
Απαρνιέμαι τον πονηρό και κάθε άλλο θεό και είδωλο, γιατί Εσύ είσαι Ύψιστος πάνω σε όλη τη γη, υψώθηκες ψηλότερα από όλους τους θεούς
Με τον ισχυρό Σου βραχίονα, φύλαξέ με από κακή υγεία, φύλαξέ με από αιχμαλωσία, φυλαξέ με από τη θλίψη Και κατατρόπωσε τον εχθρό μου τον διάβολο. Σπεύσε σε βοήθειά μου, Σωτήρα!
Aμήν
Μ.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.