7 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί θα σωθούμε με ΘΑΥΜΑ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Όχι γιατί εξαχρειωθήκαμε σε επίπεδο που δεν το συνάντησε ποτέ η ιστορία μας.
Όχι γιατί αποκτήσαμε ανοσία σε όσα παλαβά γίνονται.  
Όχι γιατί απωλέσαμε σε μέγιστο βαθμό φιλότιμο, λεβεντιά και ανθρωπιά.  
Όχι γιατί θα μας σώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ από ένα μεγάλο τεκτονικό σεισμό και τσουνάμι που πολλοί φοβούνται.  
Όχι γιατί θα μας σώσει από την μανία του τούρκου και του βόρειου γείτονα. Όχι γιατί θα μας γλυτώσει από τις φλόγες μιας άναρχης κοινωνικής έντασης.  
 
Θα σωθούμε με ΘΑΥΜΑ δίχως να το καταλάβουμε εκείνες τις πρώτες δύσκολες στιγμές , έστω και ζόρικα γιατί πρέπει να συνεχιστεί η διαδρομή του Ελληνικού Ορθόδοξου Έθνους. Δεν μπορεί να λείψει το άλας από την γεύση του ανθρώπινου πολιτισμού. 
Δεν μπορεί να απουσιάσει το ΦΩΣ που θα δοξάζει τον ΕΝΑ ΤΡΙΣΥΠΌΣΤΑΤΟ ΘΕΟΥ.  
 
Δεν μπορεί να απουσιάζει η Ζωοποιός ΧΑΡΙΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ από τον πλανήτη γη, έστω και αν προσπαθούν να τον μετατρέψουν τούτες τις ώρες σε κοιλάδα Κλαυθμώνος.  
”Η ανθρωπότητα χρειάζεται αιώνιους δασκάλους και η μαρτυρία του Ελληνισμού εις τους αιώνες είναι για αυτό”, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και δάσκαλοι μας, καθότι αντιμετωπίζουμε σήμερα τραγική έλλειψη, είναι οι άγιοι μας, τα συναξάρια τους , οι ήρωες μας , οι ιστορίες τους, οι ”άθλιοι” των δρόμων και οι αναγκεμένοι μας που αυξάνονται μαζί με την δική μας αδιαφορία ότι η πατρίδα και τα ιδεώδη της εδώ και χρόνια ”εκτελέστηκαν” χάριν των συμφερόντων των δήθεν φίλων αλλά δυναστών μας.  
 
Πολλά έτη καθημερινής και ανένδοτης αρθρογραφίας, δίχως εξαρτήσεις, διαφημίσεις και ανταμοιβές, κάποιοι αυτά διαλαλούνε, έχοντας απέναντι τους την παγωμάρα, ότι τζάμπα τα αναφέρετε και δεν γίνεται τίποτε.  
 
Και όμως εκατομμύρια καλοπροαίρετες ψυχές αυτά καρτερουν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, ενθυμουμενη μια γερόντισσα που μας είπε πριν χρόνους αυτό που της είπε ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ ” ότι γίνεται για μένα ακόμα και το ελάχιστο, τίποτε δεν πάει χαμένο”.
 
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΤΟ  
 
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: “γινόμαστε Ορθόδοξοι από τα κόκκαλα βγαλμένοι των Ελλήνων τα ιερά ” Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος, ο Ινδιάνος.  
 
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ μας έδειξε κάτι συγκλονιστικό δηλ. πως είναι να σε επισκιάζει η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ στην καθημερινότητα σου, στο Ομολογιακό και ποιμαντορικό έργο σου.  
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
 
Δρ Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.