2 Φεβρουαρίου 2023

Οι αλλαγές που φέρνει το «Κολοβό Κοινοβούλιο» – Η Βουλή για πρώτη φορά μετά το 1974 θα λειτουργεί με το 75% των εδρών της

Η απόσυρση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) από την Βουλή για πρώτη φορά μετά το 1974, δηλαδή κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, σηματοδοτεί σίγουρα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ανεξάρτητα με το αν ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αναγκαστούν να διαλύσουν την Βουλή ή επιμείνουν στη λειτουργία του «Κολοβού Κοινοβουλίου».
 
Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν αμήχανη, σίγουρα αιφνιδιάστηκε – και είναι η δεύτερη φορά που αιφνιδιάζεται μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής από τον Α.Τσίπρα.
 
Το πιθανότερο είναι να προτιμήσει η Βουλή να λειτουργεί με το 75% των εδρών μόνο, αλλά αυτό αφαιρεί το στοιχείο του πολιτικού εντυπωσιασμού, και το ουσιαστικότερο της ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να περιμένει την προκήρυξη των εκλογών και να ακολουθεί το «ήξεις αφήξεις» και τους «χρησμούς» του Κ.Μητσοτάκη για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών (ο οποίος είναι πολύ συγκεκριμένος), έκανε αυτός πρώτος την κίνηση προς την κάλπη. 
 
Ουσιαστικά απονομιμοποιεί την λειτουργία της κυβέρνησης και την αναγκάζει να πάει όσο το δυνατόν νωρίτερα σε εκλογές. 
 
Να σημειώσουμε ότι υπήρξε η πρόταση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αποσυρθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, να παραιτηθούν όλοι οι Βουλευτές, όπως και οι αναπληρωματικοί τους και κατ’ αυτό τον τρόπο να οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές εντός τριών εβδομάδων ο Κ.Μητσοτάκης. 
 
Όμως αυτή η πρόταση απορρίφθηκε ως μη λειτουργική γιατί θα ενείχε τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ως «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» από την κυβέρνηση και να χαθούν οι εντυπώσεις της κίνησης. 
 
Ως προς το ερώτημα της ημερομηνίας των εκλογών, η κίνηση Τσίπρα επιτάχυνε το χρόνο διεξαγωγής τους και πλέον κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. 
 
Να σημειώσουμε ένα παράγοντα που καλό θα είναι να ληφθεί υπόψιν, και καλό θα είναι να λαμβάνετε σε κάθε προσέγγιση των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων: Οι Βρυξέλλες δεν αρέσκονται σε.. «Κολοβά Κοινοβούλια» καθώς θέλουν όλο το σύστημα μέσα στο «παιχνίδι». 
 
Οπότε, και αυτοί θα πιέσουν για εκλογές «όσο το δυνατόν γρηγορότερα» και σίγουρα όχι του Ιούνιο ή Ιούλιο. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.