23 Ιουνίου 2022

Το ανούσιο και γραφικό των ετήσιων παρελάσεων τύπου Gay Pride.

Φωτογραφία: Teddy Österblom (Unsplash 2019) 
 
Γράφει ο Μιχαήλ Συριανός, Ph.D. 
 
H αποδοχή του γραφικού και της υπερβολής της συγκεκριμένης οπτικής… 
 
Το θέμα που φαίνεται να μονοπωλεί την επικαιρότητα είναι η ετήσια παρέλαση για το «φερμουάρ», γιατί πολύ απλά περί αυτού πρόκειται. Εύλογα διερωτώμεθα, γιατί όχι παρελάσεις και για τους/τις straight, τους/τις παρθένους/ες, τους/τις άγαμους/ες (celibate στην αγγλική γλώσσα, που δηλοί τους/τις απέχοντες από κάθε σεξουαλική πράξη), κ.ο.κ.; Γιατί βάσει της νεοταξικής οπτικής οι ΛΟΑΤΚΙ+ προβάλλονται ως οι νεωτεριστές εκλεκτοί και οι υπόλοιποι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας ως «συντηρητικοί»;  
 
Η συγκεκριμένη οπτική θεωρείται «προοδευτισμός» ή είναι de facto κεκαλυμμένος σκοταδισμός; Μάλλον το δεύτερο, γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η διεθνώς συντονισμένη λογοκρισία, η υπερβολή του γραφικού, και η εδραιωμένη φασιστική αντίληψη που χαρακτηρίζει αυτόματα κάθε μη ομοφυλόφιλο ως «ομοφοβικό» όταν εκείνοι είναι όντως «ετεροφοβικοί» βάσει των παραπάνω;  
 
Γιατί πρέπει αθώα παιδιά να εκτίθενται σε ανάρμοστες εικόνες τόσο κατά την «παρέλαση» τους όσο και κατά τη γυμνή ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης; Να τονιστεί ότι η δημόσια επίδειξη ερωτοτροπιών ακόμη και των straight μπροστά σε ανήλικα παιδιά είναι εξίσου κατακριτέα. Αν ένας άνθρωπος κυκλοφορούσε γυμνός με το ποδήλατο του, θα συλλαμβανόταν επ’ αυτοφώρω και θα δικάζονταν για προσβολή της δημόσιας αιδούς, όμως, στην περίπτωση των ΛΟΑΤΚΙ+ δεν ισχύουν οι νόμοι; Η Πολιτεία (και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) παραβλέπει το γεγονός ότι τόσο στη Δημοκρατία όσο και στη Δικαιοσύνη, τα δικαιώματος του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου; Αυτή η μικρή νεοταξική ομάδα εμπράκτως ελέγχει κυβερνήσεις και τη δικαιοσύνη;  
 
Παραδόξως οι ίδιοι άνθρωποι που αντιτίθενται στις εθνικές παρελάσεις, στηρίζουν και προωθούν εμμονικά τις παρελάσεις Gay Pride που όχι μόνον είναι ανούσιες αλλά και χαμηλής αισθητικής αντίληψης. Πότε είδαμε τελευταία τόσους ανθρώπους να σηκώνονται από τον καναπέ τους και να διαδηλώνουν, όταν υπήρξαν σημαντικά εθνικά και πανανθρώπινα θέματα με μειωμένη συμμετοχή διαδηλωτών; Μήπως πολλά θέματα ελέγχονται και κατευθύνονται από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε., ιδιαίτερα στη χώρα μας που κατατάσσεται ιδιαιτέρως χαμηλά στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία (Και που πολλοί πλέον απεχθάνονται τους δημοσιογράφους);  
 
Το να είναι κάποιος «υπερήφανος» (proud, από το «Pride») για την οποιαδήποτε σεξουαλική επιλογή του, αποτελεί μία ρηχή θεώρηση του ανθρώπου ως αυτεξούσιο ων, και ευτελίζει την ίδια τη σημασία της λέξης «άνθρωπος». Το αυτό βέβαια ισχύει και για τους straight. Συνήθως είμαστε υπερήφανοι που βραβευτήκαμε για τις άριστες φοιτητικές ή αθλητικές επιδόσεις μας, την καταξιωμένη πορεία της καριέρας μας, ή κάποια πράξη αλτρουισμού που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε. Δηλαδή, ο άνθρωπος εξαντλεί τη μεταφυσική ή φιλοσοφική οντότητα του, μόνο στη σεξουαλικότητα του; Δηλαδή, αν το κεφάλι μας αδυνατεί να δει υψηλότερα από τη σάρκα, δεν είμαστε αξιοθρήνητα όντα;  
 
Τέλος, αξιοσημείωτος είναι ο εμετικός πολιτικός και εμπορικός καιροσκοπισμός, όταν οι ίδιοι εμπράκτως δεν ενδιαφέρονται για πλειάδα θεμάτων που άπτονται της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών (Ενδεικτικά, Ελληνική εταιρεία fast-food, Ελληνική εταιρεία στρωμάτων και διεθνής εταιρεία τηλεφωνίας, μεταξύ των άλλων, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να προβληθούν και να διαφημιστούν).  
 
Όταν υπάρχουν ανοιχτά σημαντικά κοινωνικά θέματα τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, το ετήσιο προκλητικό πάρτι των ΛΟΑΤΚΙ+, δεν τεκμηριώνει τα «δικαιώματα» της συγκεκριμένης μερίδας ανθρώπων που είναι αδελφοί μας, αλλά, προβάλλοντας την αποδοχή του γραφικού και της υπερβολής της συγκεκριμένης οπτικής που συνειδητοποιημένα προκαλεί (και συνειδητά στοχεύει και λοιδορεί τους Χριστιανούς), μάλλον αντίθετα λειτουργεί…  
 
ΥΓ Προς αποφυγήν τυχόν παρανόησης, δηλώνω απερίφραστα ότι δεν είμαι ομοφοβικός, φασίστας, δεξιός, ή ακροδεξιός, αλλά, εραστής της λογικής, της ισονομίας και της ανάτασης του ανθρώπινου πνεύματος.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.