30 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. για την ανατροπή της ROE v. WADE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ROE V. WADE 
 
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 
 
Νίκη για την υπεράσπιση του αγέννητου παιδιού και νέες ελπίδες για τα παιδιά της πατρίδας μας!  
 
Η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. για την ανατροπή της ROE v. WADE, αποτελεί δικαίωση της φωνής του αγέννητου παιδιού που εδώ και χρόνια στραγγαλίζεται. Η εν λόγω απόφαση του 1973, έδωσε τη Συνταγματική κάλυψη για την πραγματοποίηση αμβλώσεων μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης, κι έγινε αιτία να χαθούν πάνω από 60 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ, ενώ συγχρόνως συμπαρέσυρε το σύνολο σχεδόν του δυτικού κόσμου στη θανατηφόρα κούρσα της έκτρωσης.  
 
Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, αναντικατάστατη, μοναδική και αρχίζει κατά τη γονιμοποίηση. Η αξία της δεν εξαρτάται από τις συνθήκες σύλληψης, την υγεία, την οικονομική κατάσταση ή τον προγραμματισμό της. Ο άνθρωπος έχει ανυπολόγιστη αξία χωρίς όρους ή προϋποθέσεις. Το δικαίωμά του στη ζωή αρχίζει από τη αρχική στιγμή της δημιουργίας του και είναι αυτονόητο και δοσμένο από το Θεό. Δεν εξαρτάται από δικαστικές και πολιτικές αποφάσεις, ούτε μπορεί να είναι ο στόχος σε ιδεολογικούς αγώνες. Η ζωή είναι το βασικότερο και μη διαπραγματεύσιμο ανθρώπινο δικαίωμα.  
 
Η Roe v.Wade ήταν εξ αρχής λάθος, γιατί ήταν βασισμένη πάνω σε ιδεολογικά και όχι επιστημονικά κριτήρια. Μετά από την ανατροπή της στις ΗΠΑ, ήλθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση και στον υπόλοιπο κόσμο, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου από την πρώτη στιγμή της ζωής του, δηλαδή από τη στιγμή της γονιμοποίησης. Η πατρίδα μας παρασυρμένη και αυτή στη δίνη των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, ήδη από το 1986 που νομιμοποιήθηκε η άμβλωση (ν. 1609/86), θρηνεί τα εκατομμύρια νεκρά αγέννητα παιδιά της.  
 
Στον ιδεολογικό φανατισμό, στην έλλειψη αγάπης προς το αγέννητο παιδί και την μητέρα του, στην διαστρέβλωση της επιστήμης, στη συκοφάντηση της πολύτιμης Ορθόδοξης πίστης μας, στα αδιέξοδα των «δικαιωμάτων», στην περιφρόνηση της συνείδησης, στην αναιτιολόγητη ματαίωση της καμπάνιας μας στο Μετρό για την αγέννητη ζωή λόγω ένδειας αντεπιχειρημάτων[1], προτάσσουμε το σεβασμό μας απέναντι σε κάθε παιδί από τη στιγμή της σύλληψης και την πλήρη υποστήριξή μας στους γονείς του, αυτούς που η αγάπη του Θεού έδωσε στη ζωή του.  
 
Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω!» κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά να σταθεί υπερασπιστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών. Αυτό αποτελεί όχι μόνο ηθική υποχρέωση προς αυτά, αλλά συνιστά και εθνική ανάγκη για την ανακοπή του δημογραφικού κατήφορου προς τον γκρεμό της εθνικής μας ανυπαρξίας. Είναι τραγικό ότι ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό προσωπικό της πατρίδος μας, αρχής γενομένης από τον Πρωθυπουργό, έσπευσε, ως μη ώφειλε, να καταδικάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, υπερασπιζόμενο στην ουσία τη θανάτωση εκατομμυρίων αθώων ανθρωπίνων υπάρξεων!  
 
Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού, επιθυμώντας να διαφυλαχθεί η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, και να υπάρξει δικαίωση των εκατομμυρίων βρεφών που αδίκως έχασαν τη ζωή τους πριν γεννηθούν.  
 
Σημείωση
 
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.