28 Ιουνίου 2022

Για την Πόρτα του Φρενοκομείου…

Η πολιτική μας των τελευταίων 48 ετών στο εθνικό μας ζήτημα, χρεοκόπησε
 
Γράφει ο Λάζαρος Α. Μαύρος
 
ΕΞ ΟΣΩΝ κάλλιον γνωρίζουμε, στο Κυπριακόν… επαττίσαμεν. Εναργέστατα παθητικό ρήμα στην κυπριακή διάλεκτο το «επαττίσαμεν». Συνελόντι ειπείν, στην λόγια διάλεκτο, η πολιτική μας των τελευταίων 48 ετών στο εθνικό μας ζήτημα, χρεοκόπησε. Απέτυχε. Δεν απέδωσε στον στόχο και σκοπό της απελευθέρωσης της Κύπρου. 
 
– Δεν απελευθέρωσε ούτε σπιθαμή από τα τουρκοκρατούμενα σκλαβωμένα εδάφη.
– Δεν εκδίωξε ούτε ένα στρατιώτη των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.
– Αντίθετα επέτρεψε τη διαιώνιση επί μισό (σε δύο χρόνια) αιώνα της τουρκικής σκλαβιάς των βόρειων ελληνικών εδαφών της Κύπρου. Την εμπέδωση και τη μονιμοποίηση της 48χρονης τουρκικής κατοχής. Και του κατοχικού Ψευδοκράτους του Αττίλα.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ψευδαισθήσεων και αυταπάτης, αποδείχθηκε. Νηπιώδους μωρίας πολιτική. Η οποία στηριζόταν στην εξ υπαρχής λανθασμένη πεποίθηση ότι: Η Τουρκία Κατακτητής, στον συγκεκριμένο συσχετισμό ισχύος σε βάρος του Ελληνισμού, θα εβούλετο τάχα να προσέλθει σε έναν «έντιμο» όπως βαφτίστηκε «συμβιβασμό» ώστε να προκύψει μία εκ συμφώνου με την Τουρκία λύση του Κυπριακού η οποία θα αφαιρούσε από την Τουρκία τα πολεμικώς κεκτημένα της στην Κύπρο.  
 
ΕΥΣΕΒΩΝ πόθων πολιτική. Η οποία είχε την επιπλέον ψευδαίσθηση ότι οι μεγάλες δυνάμεις και η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, το ΝΑΤΟ, το τότε Σύμφωνο της Βαρσοβίας, οι Αδέσμευτοι και όσα μετέπειτα προέκυψαν, με τον ΟΗΕ πάντοτε και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, θα έπαυε αίφνης να θωπεύει την ανενόχλητη και ατιμώρητη Τουρκία Κατακτητή, ώστε να την… πιέσει για να τερματίσει την στρατιωτική κατοχή των βορείων εδαφών της Κύπρου και να σεβαστεί το περιλάλητο και ποδοπατημένο από τον Αττίλα διεθνές δίκαιο. 
 
Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και η αφέλεια των δικών μας, είχε κατά καιρούς επεκταθεί και σε ελπίδες που είχαν εναποθέσει στις… εκλογικές ανατροπές που σημειώθηκαν ενίοτε εντός Τουρκίας. Παραβλέποντας το κραυγαλέα ολοφάνερο γεγονός ότι, όλες ανεξαιρέτως οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Τουρκίας, εκλελεγμένες ή πραξικοπηματικές, αμιγώς κεμαλικές δεξιές ή αριστερές, ή κεμαλο-ισλαμικές, ή αμιγώς ισλαμικές, ακολουθούν αταλάντευτα και εφαρμόζουν επίμονα κι απαρέγκλιτα την από το 1956 στρατηγική «Επανάκτησης Κύπρου». 
 
ΕΠΑΤΤΙΣΕΝ ολοσχερώς και η πολιτικής της… Επαναπροσέγγισης με τους «συμπατριώτες» Τουρκοκυπρίους. 
– Επάττισεν και η πολιτική των… ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης).
– Επαττίσασιν και οι λεγόμενες «Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου» 1977 και 1979 και τα «Κοινά Ανακοινωθέντα» και οι «Κοινές Διακηρύξεις». Και όσα ανοήτως συνομολογήθηκαν με τους διαδοχικά εντεταλμένους του Αττίλα Κατακτητή Τουρκοκύπριους ηγέτες, από το 1977 έως και σήμερα. 
 
ΑΝΤΙΛΗΨΗ μονίμως εγκλωβισμένων στην ήττα, την αδυναμία και την ανημποριά πολιτικών και κομματικών ηγεσίων. Συγκροτεί το περιεχόμενο του ορισμού των Ηττημένων Μυαλών μας:
– Δηλαδή εκείνης της αντίληψης η οποία αποφαίνεται ότι: «Επειδή ηττηθήκαμε στον πόλεμο του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε και το τίμημα του συμβιβασμού με τους Τούρκους».
– Σε αυτήν ακριβώς την αντίληψη εγκλωβίστηκαν από το 1974 όλες σχεδόν οι κυρίαρχες και δεσπόζουσες στις διαδοχικές έκτοτε κυπριακές εκλογές, κομματικές και πολιτικές ηγεσίες. 
 
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ δεν επετεύχθη. Ούτε έντιμος ούτε ανέντιμος, ούτε άτιμος, ούτε ατιμωτικός. Επειδή οι Τούρκοι απαιτούν πολύ περισσότερα απ’ όσα είναι πρόθυμοι να τους δώσουν και οι πλέον… προθυμότεροι κατά καιρούς δικοί μας. Οι τελευταίοι γνωρίζουν ήδη, από το Δημοψήφισμα του Σαββάτου 24 Απριλίου 2004, το ΟΧΙ της πλειοψηφίας 76% του λαού, το οποίο δεν επιτρέπει ελληνική υπογραφή στις τουρκικές απαιτήσεις. 
 
ΠΑΡ’ ΟΤΙ… επαττίσαμεν στο Κυπριακό, δυνηθήκαμε ωστόσο να διασώσουμε και να κρατήσουμε 48 ήδη χρόνια την Κυπριακή Δημοκρατία ως «κέλυφος προστασίας» του κυπριακού Ελληνισμού, στα ελεύθερα εδάφη της Κύπρου. Ενταγμένη κιόλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, μαζί με την Ελλάδα, σε τριμερείς και άλλες διακρατικές συνεργασίες στην περιοχή, για τις οποίες πολύ εκνευρίζεται η Τουρκία κατακτητής επειδή εμποδίζουν την νεο-οθωμανική της στρατηγική. 
 
ΒΡΥΧΗΘΜΟΥΣ εκβάλλει και πάλιν από προχθές η Άγκυρα επικρίνοντας τις αποφάσεις της ΕΕ ότι παρασύρονται από την Ελλάδα και τη «διοίκηση των κκουπρους-ρουμλάρ της νότιας Κύπρου» όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία το γλωσσάρι του Αττίλα. 
– Προστίθενται στους βρυχηθμούς τουρκικής απόγνωσης και στην θεαματική κλιμάκωση των ανθελληνικών της απειλών, που ακολούθησαν την εκνευριστική για την Τουρκία υποδοχή του πρωθυπουργού της Ελλάδος στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. 
 
ΣΚΗΝΙΚΟ επικείμενου ελληνο-τουρκικού πολέμου στήνει συστηματικά η Άγκυρα. 
 
Πρώτος στόχος του σκηνικού, η αποτελεσματικότερη άσκηση των τουρκικών εκβιασμών. 
Σε ένα ραγδαία και άκρως επικίνδυνα μεταβαλλόμενο, από την συνεχιζόμενη για 124η μέρα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παγκόσμιο περιβάλλον. 
 
– Όπου η ίδια η Τουρκία επιδιώκει, με εκβιασμούς προς πάσαν κατεύθυνση, να εξαργυρώσει την «πολύτιμη εκατέρωθεν» γεωπολιτική της σημασία, προς ενίσχυση του νεο-οθωμανικού της επεκτατισμού. 
 
– Προγράφοντας ήδη τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Με πρόσχημα τον… στρατιωτικό εξοπλισμό της απειλούμενης επί δεκαετίες από την Τουρκία αυτοάμυνάς τους. 
 
ΑΚΟΜΗ και ο γνωστός παλαιόθεν τουρκικός ορθολογισμός κατατείνει στην πρόβλεψη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να «ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου» εναντίον της Ελλάδος. Αλλά θα περιοριστεί στην κλιμάκωση των απειλών και των εκβιασμών της. 
 
ΩΣΤΟΣΟ, όμως, ένας παράγοντας δημιουργεί και τις πιθανότητες να ξεφύγει πλέον από τα… παλαιόθεν:
– Ο Ερντογάν έφτασε στα 20χρονα της μονοκρατορίας του, αφιονιζόμενος από τον νεο-σουλτανισμό του, με υπεροψίαν και μέθην καβαφικού Δαρείου και αλαζονεία νεο-οθωμανού πορθητή, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως και πάση θυσία, εξασφάλιση της επανεκλογής του, για να μην χάσει το χιλίων και μίας αιθουσών Ακ-Σεράι του και οδηγηθεί στις φυλακές. 
 
ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ Ελλάς και Κύπρος οφείλουν να προετοιμάζονται ΚΑΙ για πόλεμο.
– Προβολή αυτής της προπαρασκευής και της αποφασιστικότητας, αποτελεί αφ’ ενός πρώτιστο παράγοντα ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ του πολέμου.
– Εάν, αφ’ ετέρου, δεν πετύχει να τον αποτρέψει, να έχει τις δυνατότητες καίρια νικηφόρων πληγμάτων κατά του επιτιθέμενου. 
 
Η ΤΟΥΡΚΙΑ εκλαμβάνει την Κύπρο ως τον πλέον «αδύναμο κρίκο» στην ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση. Για να της προσφέρει ως «όμηρο» τον κυπριακό Ελληνισμό, προς εκβιασμό της Αθήνας. 
 
ΚΑΘΗΚΟΝ λοιπόν, Αθηνών και Λευκωσίας να αντιστρέψουν τα πράγματα. Σχεδιάζοντας και προπαρασκευάζοντας αποφασιστικά τόση στρατιωτική ισχύ, για να είναι ικανή να αξιοποιήσει την περίπτωση που ο Ερντογάν ανοίξει την «πόρτα του φρενοκομείου», ώστε οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς να φτάσουν επιτέλους απελευθερωτές στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Αμμόχωστο, στην Καρπασία. 
 
ΣημερινήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.