30 Ιουνίου 2022

TurkAegean ή Γη και Ύδωρ δεν δίνουμε;

Γράφει ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ*
 
Η πρόσφατη παραχάραξη της ιστορίας του Αιγαίου, η κλοπή, η ιδιοποίηση, η πειρατεία, η λεηλασία και το πλιάτσικο με το TurkAegean, ως συνέχεια της αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας στο Πέλαγός μας, φέρνουν στο προσκήνιο πάλι το βασικό ερώτημα για τον Ελληνισμό:
 
Η εξημέρωση του γειτονικού θηρίου στα ανατολικά μας, το οποίο απειλεί τη συνέχειά μας ως κοινωνία και ως έθνους, θα γίνει εις βάρος των συμφερόντων μας, θα γίνει με τη θυσία του Αιγαίου (και της Θράκης και της Κύπρου); 
 
Ο Ελληνισμός στην παρούσα φάση, στη χρονική στιγμή που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στρατιωτικά και αμυντικά με τις καθημερινές εισβολές στον Έβρο και το Αιγαίο και την παγίωση της κατοχής στην Κύπρο, έχει δύο επιλογές:
  • ή να ακολουθήσει το γνωστό, για δεκαετίες, δρόμο που προτείνουν οι κάθε λογής Γκέμπελς της λεγόμενης ενημέρωσης, της αποκαλούμενης διανόησης, δρόμος που οδηγεί με ομολογουμένως ακρίβεια στην υποταγή,  
  • ή από την άλλη πλευρά έχει τη δυνατότητα, δείχνοντας χαρακτηριστικά που δεν έχουν εξαφανιστεί από τον Ελληνισμό, δηλαδή ανδρεία και θάρρος, να επιλέξει το δύσκολο μονοπάτι που έχει εμπόδια και δυσκολίες, που είναι η «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς», αλλά είναι «ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν…».
Το Αιγαίο (θα) είναι η βασική δοκιμασία για το ποια είναι η τελική επιλογή για τον Ελληνισμό: της πρόσκαιρης και εφήμερης επιβίωσης για «λίγες ώρες ειρήνης», επιλογή που είναι στην ουσία υποδούλωση ή της συνέχειας και της Ελληνικότητας. 
 
Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς που απειλεί ποικιλοτρόπως και απαιτεί ανταλλάγματα για τις υποχρεώσεις της (ΝΑΤΟ και ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας), ένα καθεστώς με ολοκληρωτική, εθνικιστική, σοβινιστική και ρατσιστική έκφραση, το οποίο απειλεί τον Ελληνισμό από τον Έβρο και τη Θράκη, μέχρι την Κύπρο και το Αιγαίο. Εκφράζεται με τους (συγκυβερνήτες) παρακρατικούς φασίστες Γκρίζους Λύκους και τα στρατιωτικά γεράκια, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με άδηλους και βεβαίως άφθονους οικονομικούς πόρους, εκβιάζει στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά τον Ελληνισμό, προκειμένου να αποδεχθεί τη βία, τη φιλανδοποίηση, την συνεκμετάλλευση, την εισβολή, την εσαεί αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και εν τέλει για να ζει πάντοτε και διαρκώς με το φόβο του γείτονα Χίτλερ… 
 
Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στον Έβρο και τη Θράκη , θα κριθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και πάλι ο Ελληνισμός των «ζωντανών», των «εξαιρέσεων», της «μαγιάς», θα κριθεί και πάλι το ΓΗ και ΥΔΩΡ δεν θα δώσουμε. 
 
Ευχόμαστε, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ο Ελληνισμός να επιλέξει την οδό της Αντίστασης, της Αξιοπρέπειας, της Μνήμης, της Αλήθειας, της Ιστορίας. Είναι , παρά την προπαγάνδα εσωτερικού και εξωτερικού, η μόνη επιλογή επιβίωσης, συνέχειας, παρόντος και μέλλοντος του Ελληνισμού! 
 
*Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου ΑθηνώνShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.