23 Ιουνίου 2022

Πείτε πως ο Τούρκος είναι Ρώσος.

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη όλοι ξέρουμε από ποια γνωρίσματα χαρακτηρίζεται. Είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη, η διαφάνεια και οπωσδήποτε η άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής. Για αυτήν την τελευταία υπάρχουν πάμπολλες αποδείξεις, όπως η μυστική αποστολή όπλων στην Ουκρανία, οι απελάσεις των 12 Ρώσων από τις διπλωματικές αποστολές στη χώρα μας, η πρωτόδικη δικαστική απόφαση για το ρωσικό τάνκερ με το ιρανικό πετρέλαιο κτλ κτλ. 
 
Βεβαίως όλα αυτά έχουν αποδέκτη μόνο τη Ρωσία αλλά θα το χαρακτήριζα αναμενόμενο αφού, όπως μας πληροφορούν διάφοροι σελέμπριτις, η Μόσχα ήταν πάντα ο μοχθηρός εχθρός του ελληνισμού – κι όχι οι καλοκάγαθοι Αγγλοαμερικανοί, οι ειρηνόφιλοι Γερμανοί ή οι ευγενείς γείτονές μας. Επιτέλους ας δούμε λίγο πίσω από τα επιφαινόμενα στις σχέσεις μας με τους συμμάχους (εισβολές, κατοχές, δηώσεις, εξανδραποδισμοί, ναυτικοί αποκλεισμοί, διπλωματικές παγίδες…) την πραγματική αιτία της εθνικής μας κακοδαιμονίας: το απωθημένο περί Τρίτης Ρώμης στη ρώσικη ψυχή.
 
Και ξαφνικά, όλως απροόπτως, μας προέκυψε διεκδίκηση της (συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα συμφωνήσω με την εκτίμηση πως αυτό συμβαίνει επειδή ο Πούτιν μπήκε στην Ουκρανία, κάτι το οποίο διακηρύσσει urbi et orbi κάθε καθεστωτικός κολαούζος που σέβεται το ψωμί που τρώει. Ποιος άλλος μπορεί να ευθύνεται για το παραστράτημα ενός καθόλα έντιμου κράτους από τις κακές παρέες του; Καθώς λοιπόν τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Αιγαίο, επισημαίνω ένα ρήγμα στις προσπάθειες του αντιπάλου στο δεύτερο μέτωπο, αυτό της Θράκης.  
 
Ο εν ενεργεία βουλευτής (ΠαΣοΚ) Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατήγγειλε δημοσίως τον παρεμβατικό ρόλο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στα τοπικά ζητήματα εσωτερικής πολιτικής. Σε απάντησή του βγήκε μία ανακοίνωση από την προξενική (άτυπη) «Συμβουλευτική Επιτροπή» που τον διαγράφει από τα μέλη της και τον κατηγορεί περίπου ως προδότη της μειονότητας – μαζί του διέγραψε και τον έναν από τους τρεις μειονοτικούς δημάρχους της Θράκης, τον Οντέρ Μουμίν του Ιάσμου. Ο Ιλχάν επανήλθε στο θέμα σήμερα (14/6/2022) και με γραπτή δήλωσή του μιλά για απειλές, εκφοβισμούς και διώξεις που «δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία».  
 
Κι ερωτώ εγώ ο αφελής: δεν είναι ανεκτές, ΟΚ, και …τι συμβαίνει; Τι άλλο χρειάζεται από την μαρτυρία ενός εν ενεργεία μουσουλμάνου βουλευτή προκειμένου να απελαθεί ο Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου, μαζί με 5-6 υποπρόξενους; Αντιλαμβάνομαι πως αυτό και μόνον ως σκέψη προκαλεί ναυτία στους κρατούντες (αντιπερισπασμός; δηλαδή;) αλλά έχω τη λύση, παραφράζοντας τον Λαβρώφ: πείτε πως δεν κατηγορείται η Άγκυρα αλλά η Μόσχα. Πείτε πως δεν είναι Τούρκος ο διπλωμάτης αλλά Ρώσος. Πείτε πως δεν υπογράφει την παρότρυνση αυτή ο υποφαινόμενος αλλά η Νούλαντ. Θα δείτε πόσο απλά γίνονται όλα.  
 
 
Eικόνα: «Η αλήθεια και το ψέμα», έργο του Alfred Stevens από το Wikimedia Commons
 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ... ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ...
ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΡΩΣΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ; ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ... ΑΔΕΛΦΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΝΗΣΙΩΝ ...; ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΑΝ ... "ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ" ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ή ΈΣΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ; Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ... ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ... ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ...ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ..
ΚΥΡΙΟΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΕΣ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΚΑΙ ... ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΓΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ... ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ... ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΩΜΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ... ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ... ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ (ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ) LATEST GIUNQUI S IN HERBA ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ;
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .. ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ ...
ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ... Η ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ 63 ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ....ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1974....
ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΣΑΣ ....
ΝΕΜΕΣΙΣ

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Εύστοχο το άρθρο, εύστοχο και το σχόλιο.
Επ ευκαιρία, σήμερα παραβλέπουμε ότι η Τουρκία ... καμιά κύρωση κατά των Ρώσσων επέβαλε, κανένα δεν απέλασε, τα αεροδρόμια και λιμάνια της ανοικτά σε Ρώσσους υπηκόους....Χιλιάδες τουρίστες από Ρωσία οι οποίοι είχαν παλαιότερα προορισμό τα Ελληνικά νησιά και την Κύπρο θα καταλήξουν στην Τουρκία, εκατομμύρια συναλλάγματος θα ενισχύσουν την τουρκική οικονομία.... Και το πλέον σημαντικό ... Ναι η Τουρκία αποστέλλει οπλισμό στην Ουκρανία (drones bayraktar κ.ά.), αλλά πληρώνεται αδρά από τους Ουκρανούς ...Ούτε σφαίρα δωρεάν δεν απέστειλε ... αλλά και ούτε ανθρωπιστική βοήθεια ( Μόνο μερικές τουρκικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ελάχιστα πράγματα για το θεαθήναι..)
Αλώβητη και ύπουλη πάντα και ... κερδισμένη, χωρίς κανείς να μιλά ...
Και εμείς δειλοί και άμοιροι αντάμα ανεχόμαστε ως δουλοπάροικοι τις εντολές του ΝΑΤΟ (σε αντίθεση με την Τουρκία που τους γράφει στα παλιά κιτάπια του Κορανίου) και παθητικά δεχόμαστε και τις πράξεις και μέρες των βαρβάρων εντός και εκτός των τειχών μας ... και αποστέλλουμε δωρεάν βαρύ οπλισμό στους Ουκρανούς (Που περισσεύει... Τίποτα δεν περισσεύει σε ένα τυχόν πόλεμο με τους Τούρκους.ΤΙΠΟΤΑ!), που δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τον πόλεμο αυτό.. Αποστείλατε ανθρωπιστική βοήθεια κύριοι μόνο ... Τα άλλα περιττεύουν και είναι εις βάρος της Ελλάδος και υπέρ των Τούρκων... ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ... ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΑΣΑΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩΝΤΑΙ ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΩΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ... ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ή ΈΧΕΤΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.