19 Αυγούστου 2021

Πότε η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) θα τερματίσει την επιστημονική της άρνηση: Για πόσο καιρό ακόμα μπορεί το όργανο του ΟΗΕ να αρνείται χιλιάδες δημοσιεύσεις που αμφισβητούν την επίδραση του CO2;;;

31 Ιανουαρίου 2021
Δείτε το άρθρο του P Gosselin στο NoTricksZone εδώ: https://tinyl.io/4bsQ
 
Μετάφραση Απολλόδωρος 
 
Παρά τις χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις που καταρρίπτουν τα κινδυνολογικά σενάρια για την κλιματική αλλαγή, οι κυβερνήσεις, οι ακτιβιστές και η IPCC συνεχίζουν να επιμένουν ότι οδεύουμε προς την κλιματική καταστροφή, ενώ είναι σαφές ότι αυτό δεν συμβαίνει. 
 
Χάρη στις ηράκλειες προσπάθειες του Kenneth Richard και τον χάρτη της Google για τη Μεσαιωνική Θερμή Περίοδο, έχουμε αυτές τις δημοσιεύσεις άμεσα διαθέσιμες.
 
Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους το 2019 ο διάσημος αστροφυσικός Nir Shaviv δήλωσε σε ελβετικό ειδησεογραφικό περιοδικό ότι οι προειδοποιήσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Ο χρηματοδοτούμενος από την κυβέρνηση οργανισμός βασίζεται σε ελαττωματικά μοντέλα και κινδυνολογικές δημοσιεύσεις και συνεχίζει να αγνοεί ένα τεράστιο μέρος της δημοσιευμένης ορθολογικής επιστήμης. 
 
Υπάρχει επίσης η συνεχιζόμενη εκστρατεία που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση των επιστημόνων να δημοσιεύουν μη κινδυνολογικά ευρήματα. 
 
Η ηράκλεια προσπάθεια ενός ανθρώπου: Σκεπτικιστικές δημοσιευμένες Μελέτες 
 
Ένα σημαντικό μέρος της επιστήμης που αγνοεί η IPCC είναι οι μακροσκελείς λίστες "σκεπτικιστικών" μελετών που έχουμε δημοσιεύσει εδώ στο NoTricksZone τα τελευταία χρόνια (βλ. δεξιά μπάρα στην ενότητα "Σελίδες"). 
 
Αυτές οι εισηγήσεις που παρατίθενται χρονολογούνται από το 2014 και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι το κλίμα μας οδεύει προς την καταστροφή. Περιλαμβάνονται πάνω από 3.000 δημοσιεύσεις. Δυστυχώς, η IPCC αρνείται να αναγνωρίσει τη σημασία τους και εμμένει πεισματικά στα κινδυνολογικά της σενάρια. 
 
Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Kenneth Richard για αυτούς τους καταλόγους. Το έργο της συγκέντρωσής τους ήταν κουραστικό και δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ηράκλεια προσπάθεια. Ο Kenneth αξίζει πολλά εύσημα για τη σύνταξη, περισσότερα από όσα έχει πάρει μέχρι στιγμής. Ξέρω ότι πολλοί επιστήμονες χρησιμοποιούν αυτές τις λίστες και ότι χρησιμεύουν ως σημαντική πηγή για τη διάδοση της πραγματικής, ορθολογικής επιστήμης. 
 
Αυτό που κανονικά θα γινόταν από μια ολόκληρη ομάδα καλά χρηματοδοτούμενων επιστημόνων, έγινε μόνον από τον Kenneth. 
 
Είναι δική μας δουλειά τώρα να διασφαλίσουμε ότι οι λίστες αυτές θα περιέλθουν στην προσοχή των κορυφαίων φορέων χάραξης πολιτικής που εξακολουθούν να έχουν ανοιχτό αυτί - είναι πολλοί και αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας μας ενάντια στην τυραννία των κανονιστικών ρυθμίσεων για το κλίμα. Τα λουκέτα (lockdown) για τη COVID που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν πρόκειται να είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που μας επιφυλάσσουν οι ζηλωτές του κλίματος. 
 
Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος (Medieval Warm Period- MWP) 
 
Ένας άλλος παράγοντας που απορρίπτει η IPCC είναι τα έγγραφα σχετικά με τις κολοσσιαίες δυνάμεις της ηλιακής μεταβλητότητας και των ωκεάνιων κύκλων που πράγματι κυριαρχούν στη δυναμική του κλίματος της Γης. Η IPCC συνεχίζει να αποκλείει αυτή την αδιαμφισβήτητη επιστήμη. Εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες επιστημονικές εργασίες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και δείχνουν ότι αυτές οι δυνάμεις των φυσικών κύκλων είναι πραγματικές. 
 
Η IPCC αγνοεί ακόμη και τον εαυτό της 
 
Στην πρώτη της έκθεση που εκδόθηκε το 1990, η IPCC παρουσίασε το Σχήμα 7γ, το οποίο απεικόνιζε την ύπαρξη της Μεσαιωνικής Θερμής Περιόδου (MWP) και της Μικρής Εποχής των Παγετώνων:Σχήμα 7γ της IPCC του 1990. 
 
Ο Steve McIntyre παρουσίασε ένα καλό άρθρο σχετικά με την προέλευση αυτού του διαγράμματος. 
 
Όπως γνωρίζουμε, η εν λόγω καμπύλη θεωρήθηκε τρομερά ενοχλητική από ακτιβιστές επιστήμονες, οι οποίοι ορκίστηκαν να την ξεφορτωθούν. Μέχρι το 2001, το Σχήμα 7 του 1990 αντικαταστάθηκε από το διάγραμμα hockey stick (μπαστούνι του Χόκεϊ) του Michael Mann στην περιβόητη πλέον τρίτη έκθεση αξιολόγησης της IPCC. Στο νέο διάγραμμα "hockey stick", οι Mann et al απλά εξαφάνισαν τη Μεσαιωνική Θερμή Περίοδο, επιμένοντας ότι ποτέ δεν ήταν παγκόσμια και ότι ήταν μόνο ένα περιφερειακό φαινόμενο του Βόρειου Ατλαντικού. 
 
Παρόλο που η IPCC συνεχίζει να αρνείται την MWP και προσπαθεί να τη σβήσει από την ιστορία, θα είναι αδύνατον να την εξαλείψει από την επιστημονική βιβλιογραφία και τα αρχεία. Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Ο καθαρός όγκος της επιστήμης πίσω από αυτό είναι απλά συντριπτικός. 
 
Χάρτης Google για τις εργασίες της MWP 
 
Ένα εξαιρετικό σώμα επιστημών που υποστηρίζουν το MWP είναι η ολοκληρωμένη συλλογή επιστημονικής βιβλιογραφίας που συγκέντρωσε η γερμανική ιστοσελίδα σκεπτικιστών Die kalte Sonne- ο χάρτης Google Maps, 
 
Περιλαμβάνει περισσότερες από 1.200 εργασίες που παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία για την ύπαρξη της Μεσαιωνικής Θερμής Περιόδου και ότι το κλίμα του πλανήτη συμπεριφέρεται κυκλικά και δεν περιορίστηκε ποτέ σε ένα στενό και στάσιμο εύρος μεταβλητότητας, όπως υποδηλώνει το αμφίβολο διάγραμμα Hockey stick του Mann.
 
Εικόνα από τους χάρτες της Google εδώ. 
 
Ο παραγωγός αυτού του πολύτιμου εργαλείου λέει ότι έχει ακόμη πολλά ακόμη έγγραφα να καταχωρήσει στο χάρτη, αλλά ο χρόνος είναι λίγος στο ήδη πολύ φορτωμένο πρόγραμμά του. 
 
Προβλήθηκε περισσότερες από 250.000 φορές 
 
Μέχρι στιγμής ο Χάρτης της Μεσαιωνικής Θερμής Περιόδου της Google έχει προβληθεί περισσότερες από 250.000 φορές. 
 
Είναι πραγματικά σημαντικό φέτος για τους αναγνώστες να διαδώσουν αυτές τις δύο σημαντικές πηγές: α) τα έγγραφα του Skeptic και β) το Google Medieval Warm Period Map. 
 
Δείτε επίσης το Popular Technology εδώ: 1.350 σκεπτικιστικές μελέτες. 
__________________ 
 
Δικτυογραφία: 
 
When Will IPCC End Its Scientific Denial: How Long Can UN Body Ignore Thousands Of Publications Disputing CO2 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.