3 Αυγούστου 2021

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ενωση με την Κύπρο η ελληνική θέση, αν η Τούρκία επιμείνει σε δύο κράτη (βίντεο)

 
Ο οικονομολογος, σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας στην εκπομπή της Πέμπτης 29-07-2021Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καρτερούμεν μέραν νύχταν* – Δημήτρης Λυπέρτης

Καρτερούμεν μέραν νύχταν/να φυσήσ’ ένας αέρας/‘στουν τον τόπον πόν’ καμένος τζι’εν θωρεί ποττέ δροσιάν,/για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της ημέρας/ποννά φέρει στον καθέναν τζαι χαράν τζαι ποσπασιάν./Την Μανούλλαν μας για πάντα μιτσιοί μιάλοι καρτερούμεν/για να μας σφιχταγκαλιάσει τζαι να νεκραναστηθούμεν./Η ζωή μας έν’ για τζείνην τζαι ζωή μας τζείνη ένι/τζαι πως τρώμεν δίχα τζείνης τζι είμαστιν βασταεροί/έν γιατί με τ’ όνομάν της είμαστιν ποσκολισμένοι/πον το βκάλλουν που τον νουν μας μήτε χρόνια, με τζαιροί·/ξυπνητοί τζαι τζοιμισμένοι έν’ για τζείνην η καρκιά μας/που διπλοφακκά για νά ’ρτει τζαι να μείνει δα κοντά μας./Τα λαμπρά μας ούλλον τζι άφτουν τζι οι καμοί μας εν σιούσιν,/έν’ συμπούρκισμαν φουρτούνας των τζυμμάτων του γιαλού/τσ’ οι λας έν’ που παθθαίννουν όντας ξένοι τζυβερνούσιν·/έχουν μέσα τους φουρτούναν τζι αν τους έχουν προς καλού/τζι όσον τούτοι τζι αν κραδκιούνται που την Μάναν χωρισμένοι,/ αγάπη τους περίτου γίνεται δρακοντεμένη./Πκοιος αντέκοψεν ποττέ του τον αέραν γιά το τζύμμαν/τζι έκαμέν το για ν’ αλλάξει φυσικόν τζαι να σταθεί;/Ομπροστά στον Πλάστην ούλλοι εν είμαστιν παρά φτύμμαν,/έν’ αβόλετον ο νόμος ο δικός του να χαθεί/ζαι για τούτον μιτσιοί μιάλοι για την Μάναν λαχταρούσιν/ν’ η γέννα, έν’ το γάλα, έν’ τα χνώτα που τραβούσιν./Είντα γάλαν ήταν τότες τζείντο γάλαν που βυζάσαν/ας αμπλέψουν να το δούσιν· είμαστιν ούλλοι εμείς./Αν περνούσιν μαύρα χρόνια σγιαν τζαι τζείνα που περάσαν/’πό μας ένας έν τζαι βκαίννει που την στράταν της τιμής/μήτ’ επλάστηκεν ποττέ του, τζι αν πλαστεί τζι αννοίξει στόμαν,/νεκρόν εννά τον ξεράσει τζαι του τάφου του το χώμαν.

*Το ποίημα αν και γραμμένο σε άλλη εποχή, συνδέεται από πολλούς με το ανεκπλήρωτο όραμα της ΕΝΩΣΗΣ αλλά και με την Τουρκική Εισβολή του 1974 και τα τόσα δεινά έφερε στον Ελληνικό κυπριακό λαό, που ακόμα καρτερεί πολυπόθητη λευτεριά και την ΕΝΩΣΗ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.