5 Αυγούστου 2021

Κακά σημάδια από την Αλβανία – Νέα προβοκατόρικη εκπομπή για τους Έλληνες της Δερβιτσάνης

Νέα πρόκληση από αλβανική εκπομπή εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας 
 
Ούτε ιερό, ούτε και όσιο έχουν κάποιοι Αλβανοί «δημοσιογράφοι» οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν και να προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες κατοίκους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητα στην Δρόπολη και συγκεκριμένα στο κεφαλοχώρι της Δερβιτσάνης.
 
Όπως έγινε και πριν έναν χρόνο από εκπομπή μεγάλου αλβανικού καναλιού της Αλβανίας, όπου μια δημοσιογράφος προκαλούσε ηλικιωμένους κατοίκους της Δερβιτσάνης επειδή μιλούσαν ελληνικά και αυτή τη φορά ένα άλλο αλβανικό κανάλι στέλνει τους δημοσιογράφους του με σκοπό να προκαλέσουν και πάλι το ρατσισμό και το μίσος.  
 
Ξεκινώντας από την είσοδο του χωριού και με ύφος η εκπομπή “Ora Verore” (Καλοκαιρινή Ώρα) και ο Αλβανός δημοσιογράφος «απορεί» γιατί ένα χωριό στην Αλβανία έχει ελληνική πινακίδα. Επίσης προσπαθώντας και πάλι να προσβάλλει, ρωτάει κάτοικο του χωριού γιατί μιλάει ελληνικά, ενώ εκείνος του απαντά πως ελληνικά μιλάνε από πάντα και διδάσκονται και στο σχολείο τους την ελληνική γλώσσα.  
 
Επίσης ακόμη ένας άλλο κάτοικος συμπληρώνει πως η Ελληνική είναι μητρική γλώσσα της περιοχής και πως είναι (τυπικά) αναγνωρισμένοι ως ελληνική μειονότητα.  
 
Στη συνέχεια ο Αλβανός δημοσιογράφος επιμένει να ρωτά εάν τα ελληνικά που μιλάνε οι κάτοικοι έχουν επιβληθεί στην περιοχή με κάποιο συμβόλαιο ή παίρνοντας από την Ελλάδα κάποια σύνταξη.  
 
Και όλα αυτά γίνονται παραβιάζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην θέλουν να εμφανιστούν στον φακό.  
 
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως η νοημοσύνη των συγκεκριμένων τύπων έχει πραγματικά «πιάσει πάτο», μιας και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα αυτονόητα, ή απλά τα κατανοούν και θέλουν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μερικά λεπτά υψηλής τηλεθέασης. Επίσης στην Αλβανία εν έτει 2021 αρκετοί δεν θέλουν να «χωνέψουν» την ύπαρξη των γηγενών Ελλήνων στην χώρα.  
 
Οι αρμόδιοι που έχουν θέσει ως στόχο να εντάξουν μια τέτοια χώρα στην ΕΕ, θα πρέπει να καταλάβουν πως τέτοια περιστατικά προκλήσεων κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι μεμονωμένα. Η πρόκληση φαίνεται να είναι καλά οργανωμένη και τροφοδοτημένη εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ποιός επιτέλους θα επιληφθεί και θα λάβει σοβαρά όλα όσα συμβαίνουν.  
 
Πηγή: ΧιμάραShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.