7 Αυγούστου 2021

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής αλλαγής, αλλά και λαθών και ανικανότητος της Πολιτείας.
 
Το πρώτο κολοσσιαίο λάθος είναι του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε στη θέση του τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος(Π.Σ), αυτόν που ευθύνεται για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Όταν ενας καπετάνιος βυθίσει το πλοίο του τον ξαναβάζεις καπετάνιο σε νέο πλοίο;  
 
Το δεύτερο λάθος είναι του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και δευτερευόντως του αρχηγού (Π.Σ) οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την αρχική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Θα βρουν δικαιολογία ότι είχαν διασπείρει τις δυνάμεις πυρόσβεσης και κυρίως τα εναέρια μέσα σε άλλες εστίες στις επαρχίες. Όμως, σύμφωνα με τους κανόνες της Στρατηγικής ο αρχηγός όταν απειλείται το «ζωτικό του έδαφος»-  
 
και εν προκειμένω η Αττική-κάνει συγκέντρωση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κυρίας απειλής και μετά την πλήρη κατάσβεση διατηρεί επαρκείς δυνάμεις εφεδρίας ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και άλλες πυρκαγιές σε άλλα σημεία της Αττικής. Η αδυναμία της πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς της Βαρυπόμπης έγινε η αιτία αναζωπύρωσης και δημιουργίας νέων μετώπων. Ας μην απατώμεθα. Βιώνουμε υβριδικό πόλεμο και ο αντίπαλος εκμεταλλεύεται τα λάθη μας και τα αδύνατα σημεία. Όταν αντελήφθη ότι το κράτος δεν μπόρεσε να κλείσει το ρήγμα Βαρυπόμπης, προέβη στη διασπορά της πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία της Αττικής.  
 
Το τρίτο και κολοσσιαίο λάθος. Μετά την αναγγελία του καύσωνα διαρκείας η Κυβέρνηση έπρεπε να κυρήξει τη χώρα σε Κατάσταση Συναγερμού και να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας (ανάθεση έργου στις Ε.Δ, αστυνόμευση δασών, εκκαθάριση εστιών πυρκαγιάς, κινητοποίηση Δήμων, επιστράτευση εθελοντών και εκπαίδευση τους, έλεγχο μεταναστών, οδηγίες στο κοινό από τα ΜΜΕ κλπ.) Αντίθετα, ο κρατικός μηχανισμός ασχολείτο με τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και τον εμβολιασμό των ανηλίκων, τα δε ΜΜΕ ενεργούσαν μιά ασφυκτική προπαγάνδα για ένα ασήμαντο μελλοντικό κίνδυνο.  
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων βρεθήκαμε απροστάτευτοι και ανέτοιμοι με τις γνωστές ως τώρα φοβερές συνέπειες που θα βιώνουμε για πολλές δεκαετίες. Τούτη η καταστροφή είναι ιστορικών διαστάσεων και πρέπει να μας διδάξει.  
 
Δεν είμαι αρμόδιος να στηρίξω απόψεις του διαδικτύου ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου για την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης.  
 
Αμφικτύων  
7/8/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.