10 Ιουνίου 2021

To Vanity Fair και τα αμερικανικά ΜΜΕ ισοπεδώνουν το profile του Bill Gates. Exουν το λόγο τους και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κάποτε ιερό τέρας των ΜΜΕ 
 
Το διαζύγιο του Bill και της Melinda French Gates μετά από 27 χρόνια γάμου έγινε αμέσως το αγαπημένο θέμα των αμερικανικών εφημερίδων και περιοδικών, πλαισιωμένο με καταπληκτικά πρωτοσέλιδα, αποκλειστικές φωτογραφίες παπαράτσι και πυρετώδεις εικασίες. Πλήθος ανθρώπων με επαφές στη Silicon Valley, στη Φλόριντα και σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης για εβδομάδες συζητούν το θέμα.
 
Δεν υπάρχει ΜΜΕ που να μην έχει δημοσιεύσει κάτι. Εντούτοις, στη Microsoft, τα πράγματα, ακόμα και μετά την ανακοίνωση, ήταν για ημέρες τρομακτικά… αθόρυβα. Το διαζύγιο δεν συζητιέται από κανέναν. Επίσης, δεν υπάρχουν συναντήσεις σε όλη την εταιρεία ή εσωτερικές ομάδες, ούτε μαζικά email, τουλάχιστον όχι ακόμη.  
 
Κι όμως τα μεγάλα ΜΜΕ έχουν τους λόγους τους που ακουμπάνε τον περίτεχνα χτισμένο μύθο του Bill Gates κι αυτός ο λόγος δεν είναι απλά το διαζύγιό του αλλά κάτι πολύ πιο βαθύ και πολύ πιο σκοτεινό που διαισθάνονται ότι κρύβει αυτός ο τύπος.  
 
Και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.  
 
Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της Microsoft, οι ειδήσεις γύρω από το διαζύγιο είχαν πολύ μικρή -εάν υπήρξε- επίδραση στις καθημερινές λειτουργίες της Microsoft. Ο Bill ουσιαστικά εγκατέλειψε την εταιρεία γύρω στο 2008, ανάφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σημειώνοντας ότι και οι δύο Gates άρχισαν να εστιάζουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο φιλανθρωπικό ίδρυμά τους.  
 
Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν. Καθώς το διαζύγιο προχωρεί, άτομα που γνωρίζουν το ζευγάρι δεν αναμένουν ότι θα διατηρηθεί το ίδιο κλίμα. Σύμφωνα με δύο υπαλλήλους που γνωρίζουν πολλά, κάποιος από τον κύκλο της Melinda συνεργάστηκε με έναν ιδιωτικό ερευνητή προκειμένου στοιχεία να συνεισφέρουν στην κατάθεση του διαζυγίου. Παρ’ όλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της Melinda χαρακτήρισε στο περιοδικό Vanity Fair τον ισχυρισμό «εντελώς εσφαλμένο. Ούτε η Melinda ούτε κάποιος από τον κύκλο συνεργατών της προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή».  
 
Παρόλο που η Microsoft δεν σχολιάζει τις ειδήσεις, μπορεί πλέον να είναι δυσκολότερο για τον τεχνολογικό γίγαντα να μείνει αμέτοχος σχετικά με τις συμπεριφορές του Bill, τόσο στο γραφείο όσο και εκτός, καθώς ήδη πρώην υπάλληλοι αναφέρουν την ακατάλληλη συμπεριφορά του στο χώρο εργασίας, ρομαντικές σχέσεις με υφισταμένους του, και τις απαιτήσεις ενός αφεντικού που, για χρόνια, είχε την εικόνα ενός σπασίκλα σωτήρα της τεχνολογίας και ο οποίος πλέον μπορεί να καταγγελθεί.  
 
Υπήρχε πράγματι μια εποχή που ο Bill Gates είχε θεωρηθεί ως ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους στον πλανήτη. Πληκτρολογώντας το όνομά του σε μια πρώιμη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο επέστρεφαν αποτελέσματα και χαρακτηρισμοί όπως ο αντίχριστος. Ο κόσμος σχεδόν πανηγύριζε όταν η Microsoft έχασε στο πρώτο στάδιο τη διάσημη υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του 2001.  
 
Αλλά από τότε, ο Gates ξεκίνησε μια 20ετή προσπάθεια δημοσίων σχέσεων για να ορίσει τον εαυτό του ως καλοκάγαθο σπασίκλα, βαθιά ενθουσιασμένο από τις νέες τεχνολογίες, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας προκειμένου να διορθωθούν τα δεινά του κόσμου. Ήδη, έχει δώσει δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση της ελονοσίας, της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας πείνας.  
 
Ο ίδιος ηγήθηκε της προσπάθειας να προειδοποιήσει για μια πιθανή παγκόσμια πανδημία (το 2015, ο Gates ανέφερε ότι μια πανδημία ήταν επικείμενη και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων από 30 εκατομμυρίων ανθρώπων) και στη συνέχεια, όταν το όραμά του έγινε πραγματικότητα και η COVID-19 εξαφάνισε την παγκόσμια οικονομία και σκότωσε εκατομμύρια, ήταν εκεί στην πρώτη γραμμή των ερευνητικών προσπαθειών για τα εμβόλια.  
 
Ωστόσο, μετά το διαζύγιό του, έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι υπάρχει και μία άλλη πλευρά του Bill Gates. Οι ιστορίες δεκαετιών σύμφωνα με τις οποίες δεν ήταν εύκολο να δουλέψει κάποιος μαζί του είναι σωστές, είπε ένας πρώην υπάλληλος.  
 
Οι περισσότερες από αυτές είχαν «πνιγεί» σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση συμφωνιών μη αποκάλυψης από τον Gates. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα έλεγαν, “Έχετε ένα NDA. Δεν μπορείτε να μιλήσετε”», ανέφερε ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος υπέγραψε μια τέτοια συμφωνία. Ωστόσο, η αλλαγή του κλίματος σχετικά με τη συμπεριφορά του Gates ενθάρρυνε αυτόν τον πρώην εργαζόμενο να μιλήσει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο 65χρόνος έχει ανά πάσα στιγμή πανέτοιμους δικηγόρους. «Και αυτοί δεν είναι… “καλοί” δικηγόροι», πρόσθεσε.
 
Όπως οι περισσότεροι ηγέτες εταιρειών τεχνολογίας, εξήγησε ο υπάλληλος, ο Gates ήταν συχνά ανυπόμονος και απαιτητικός, συμπεριφορά που ήταν συνηθισμένη δεδομένης της ταχείας ταχύτητας του κλάδου, του άγριου τρεξίματος για ηγετικούς ρόλους και των διακυμάνσεων της αγοράς, όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο μπορούν αποκομίσουν κέρδος ή απώλεια δισεκατομμυρίων σε αγοραία αξία σε μία ημέρα.  
 
Ένας πρώην πολύ στενός συνεργάτης του Gates στη Microsoft εξήγησε ότι εάν χάνονταν μία προθεσμία, ο υπεύθυνος της ομάδας θα έπρεπε να απαντήσει απευθείας στον Gates. Ο πρώην υπάλληλος που και εκείνος υπέγραψε ένα σύμφωνο NDA, τον ονόμασε «αδυσώπητο» και «άνθρωπο που σε υποτιμούσε συνεχώς», προσθέτοντας, ότι «Θα σου έκανε μια ερώτηση, και όταν απαντούσες, θα σε κοίταζε και θα έλεγε, “ΔΕΝ είναι η σωστή απάντηση”».  
 
Χρόνια τώρα υπήρχαν ψίθυροι μέσα στη Microsoft και στους ευρύτερους επαγγελματικούς και κοινωνικούς κύκλους του Gates για ακατάλληλες εξωσυζυγικές σχέσεις. Κανένας από αυτούς (τους ψιθύρους) δεν ήταν εντελώς σοκαριστικός για ανθρώπους που γνώριζαν την κατάσταση.  
 
Η σχέση του Bill και της Melinda ξεκίνησε ως ειδύλλιο στο γραφείο, με τον Bill ως το αφεντικό και τη Melinda ως τη νεότερη υπάλληλο με την οποίο φλέρταρε σε ένα συνέδριο πριν της ζητήσει να βγουν στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας.  
 
Όπως ανέφεραν οι The New York Times, ο Bill κυνηγούσε γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον, τουλάχιστον σε δύο γνωστές περίπτωσεις, όταν ήταν πρόεδρος της Microsoft, κάποτε στέλνοντας email σε μια υπάλληλο για να της ζητήσει να δειπνήσει μαζί του και άλλη μία φορά να πει σε μια γυναίκα που εργάζονταν στο Ίδρυμα Gates ότι ήθελε να την βγάλει για δείπνο ενώ ήταν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους Times, οι γυναίκες δεν αισθάνθηκαν πιεσμένες, αλλά η ισορροπία της δύναμης ήταν απελπιστικά δυσανάλογη.  
 
Το 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ξεκίνησε έρευνα για τη συμπεριφορά του Bill αφού ενημερώθηκε για την προσπάθεια του να προσεγγίσει μία υπάλληλο το 2000, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal. Ο Bill παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο τον επόμενο χρόνο, αφού η εταιρεία προσέλαβε δικηγορικό γραφείο για να εξετάσει τον ισχυρισμό (εκπρόσωπος είπε ότι η «απόφασή του να φύγει από το διοικητικό συμβούλιο» δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση).  
 
Για τους ανθρώπους που εργάστηκαν γι ‘αυτόν, η συμπεριφορά του Bill ήταν κάτι σαν ανοιχτό μυστικό. Ο πρώην υπάλληλος που υπέγραψε το NDA ανέφερε ότι υπήρχαν στιγμές που ο Bill πήγαινε στο γραφείο οδηγώντας μια Mercedes, και μια ώρα αργότερα, ένα από τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας του εμφανίζονταν με μια χρυσο-καστανή Porsche με την οποία ο Gates έφευγε. «Όλοι υποθέταμε ότι έπαιρνε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όταν ήταν μαζί με γυναίκες», είπε ο πρώην υπάλληλος. «Ήξερα ότι υπήρχαν πολλές εκτός τόπου συναντήσεις που δεν ήταν στο ημερολόγιό του».  
 
Σύμφωνα με κάποιον που ήταν κοντά στον Bill, οι απιστίες του δεν ήταν μυστικό για πολλούς από τους γύρω του. Mια άλλη πηγή κοντά στον 65χρονο πάντως αμφισβητεί ότι ο Bill θα εξαφανίζονταν από το γραφείο, λέγοντας ότι ήταν «ένας από τους πιο οργανωμένους ανθρώπους στον πλανήτη».  
 
Δεν είναι σαφές για το πόσα γνώριζε η Melinda για τη συμπεριφορά του συζύγου της ή για αυτές τις φήμες ή πόσο συνυπολόγισαν από κοινού την απόφασή της να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.  
 
Άνθρωποι κοντά στο ζευγάρι είπαν ότι υπήρχε ένταση εδώ και αρκετό καιρό, ότι ζούσαν ξεχωριστές ζωές για χρόνια και ότι η απόφαση για χωρισμό είχε καθυστερήσει έως ότου η μικρότερη κόρη τους να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο.  
 
Οι Times ανέφεραν ότι το 2018, η Melinda ήταν δυσαρεστημένη με τον τρόπο με τον οποίο ο Bill αντιμετώπισε μια αξίωση σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του μακροχρόνιου διαχειριστή των χρημάτων του, επιμένοντας ότι θα έπρεπε να φέρει ανεξάρτητους ανακριτές.  
 
Και μετά το 2019, όταν η σχέση μεταξύ του συζύγου της και του Jeffrey Epstein έγινε γνωστή στο κοινό, προσέλαβε δικηγόρους διαζυγίου, βάζοντας το σχέδιο της για διαζύγιο εμπρός…  
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.