18 Ιουνίου 2021

Έχει τέλος ο κατήφορος;

Γράφει ο Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Δάσκαλος
 
Πονάει η ψυχή μας, η ψυχή του κάθε Έλληνα. Γιατί ακούει απανωτές ειδήσεις για σκάνδαλα. Για τον παράνομο χρηματισμό. Για τη διαφθορά του πολιτικού και κοινωνικού μας βίου. Μια βαθιά απογοήτευση απλώνεται γύρω μας. Η ανησυχία για το αύριο κυριαρχεί. Τα πολιτικά κόμματα σπαράσσονται από εσωτερικές αντιθέσεις και από τις αποκαλύψεις παράνομων κινήσεων του λεγόμενου μαύρου χρήματος, που εγγίζουν πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος υπουργών, πρώην και νυν, και βουλευτών και όχι μόνο.
 
Η διαφθορά επεκτείνεται σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου και έχει γίνει πεποίθηση όλων ότι έτσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται. Περνά η αντίληψη ότι τίποτε δε διορθώνεται. Άρα τα πάντα επιτρέπονται. Όλα. Και η διάλυση της οικογένειας και τα συμβόλαια ελεύθερης συμβίωσης και η χυδαιότητα και ο ηθικός ξεπεσμός και η εκμετάλλευση των αδύνατων και ο εκμαυλισμός των νέων. Και όχι μόνο επιτρέπονται αλλά και υποστηρίζονται ακόμα και νομοθετικά. Και αν κάποιος διαφωνεί ή έχει αντίθετη γνώμη θεωρείται «γραφικός», εκτός πραγματικότητας, ζει σε άλλες εποχές.  
 
Όμως, παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν συνειδήσεις που αγρυπνούν, που δεν καταβάλλονται. Που ελπίζουν και αγωνίζονται. Πιστεύουν ότι η διαφθορά αυτοδιαλύεται. Ο άνθρωπος φθάνει στον κορεσμό και αρχίζει να προβληματίζεται. Και ο προβληματισμός οδηγεί στην αναζήτηση λύσεων. Στην αναζήτηση διεξόδου. Φθάνει μόνο να μη συμβιβασθούμε. Να μην πιστεύουμε ότι έτσι γίνεται πάντοτε.  
 
Όλοι μας, όσοι πονάμε, και είμαστε πολλοί αυτοί, να αντισταθούμε, με τη βοήθεια του Θεού, στον κατήφορο της διαφθοράς. Κι αν ο πολιτικός μας κόσμος, όπως έχει εξελιχθεί, κυβερνάται από τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα, ξένα ή ελληνικά, και αδυνατεί να απαλλαγεί ή είναι δέσμιος από εξαρτήσεις, ας αναζητήσουμε ανθρώπους άξιους να αντισταθούν και να εκφράσουν τον πόνο της ψυχής μας, και να δημιουργήσουν συνθήκες μιας ουσιαστικής αλλαγής. 
 
Όσο κι αν μας φαίνεται αυτό δύσκολο και δυσκατόρθωτο, ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει όχι μόνο με ευχές, αλλά με την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων! Με αγώνες, με συνέπεια, με πίστη στη δύναμη και τη χάρη του Θεού. 
 
Την ιστορία δεν τη διαμορφώνουν εκείνοι που δουλικά ακολουθούν το ρεύμα, αλλά οι λίγοι που έχουν γνώση και τόλμη, αυτοί που έχουν πύρινη καρδιά!  
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!!!Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Πολυ καλο το αρθρο ....κ ναι ο καθενας που ακομα θελει κ μπορει απο το δικο του μετεριζει ας κανει τις οποιες προσπαθειες του για την καλυτερη μελλοντικη ζωη των παιδιων κ των εγγονιων μας ...με οσες μπορεσουμε παλιες αξιες της κοινωνιας μας.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.