18 Ιουνίου 2021

Θνησιγενές έθνος

«Ζωντανά πράγματα για τον άνθρωπο είναι δύο: ο εαυτός του και το έθνος του… Θέλω να είμαι ένα ωραίο δείγμα Ελληνος. Να, σκοπός μίας ζωής» 
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
 
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
 
H αιφνιδιαστική απαίτηση των θεσμών, ιδίως εκ της Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν, να ακρωτηριάζεται η εθνική μνήμη και να παραχαράσσεται η ελληνική Ιστορία, να διαρρηγνύουμε δηλαδή τον ομφάλιο λώρο εκ του παρελθόντος, εξοστρακίζοντας τους μεγάλους ήρωες από τα εκπαιδευτικά βιβλία, αποτελεί μια ανίατη διαστροφή, η οποία αποβλέπει προς την πλήρη απο-εθνικοποίηση της πατρίδας μας. 
 
Η Ελλάς είναι καταδικασμένη εις την λήθην της Ιστορίας, διότι όχι μόνον δεν είναι φορέας ενός συλλογικού οράματος, πέραν της ρητορικής της προγονοπληξίας, αλλά αδυνατεί να συντηρήσει στοιχειωδώς την πολιτισμική κληρονομιά των προπατόρων της, καθότι, απολειπομένης μίας Μεγάλης Ιδέας, ο Ελληνισμός τείνει να εκλείψει, καθιστάμενος απλώς μια φολκλορική ιδέα, ένα άνευρο απολίθωμα, άνευ ικμάδας, εξακολούθησης της ζωτικότητάς του εις τον χρόνο. 
 
Ο αφελληνισμός και ο εθνομηδενισμός αποτέλεσαν το ιδεολόγημα της Μεταπολίτευσης και το πρόταγμα ιδίως της Αριστεράς, με συνέπεια να ταυτιστεί ο γνήσιος και άδολος πατριωτισμός, η αγάπη για την εθνική ταυτότητα και την Ιστορία με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Είναι πρόδηλο ότι ένας λαός ο οποίος δεν ομιλεί την κοινή ελληνική γλώσσα των προγόνων μας, των ποιητών, των ιστορικών καθώς και των Ευαγγελίων αδυνατεί ακούσια να καταδυθεί και να μυηθεί εις το μεγαλείο του Ελληνισμού. 
 
Η θρυαλλίδα του αφελληνισμού άρχεται εκ της υποτιμήσεως της ελληνικής γλώσσης και του μετασχηματισμού αυτής απλώς εις έναν ανυπόληπτο μαζικό και στείρο κώδικα επικοινωνίας. Σήμερον, οτιδήποτε σχετίζεται με τη δόμηση της εθνικής ταυτότητας στιγματίζεται ως αρνητικό διότι ορθώνεται ως πρόσκομμα εις την παγκοσμιοποίηση. 
 
Η Αριστερά λειτουργεί ως υποζύγιο προς εξυπηρέτηση άνωθεν συμφερόντων με τη σύμπραξη της ανύπαρκτης εν Ελλάδι κατ’ επίφαση συντηρητικής Δεξιάς, όπου αμφότεροι, ελλείψει ιδεολογικής διαφοροποίησης, λογοδοτούν εις τα ίδια διευθυντήρια. 
 
Η έννοια του πολιτισμού σήμερον είναι ανύπαρκτη, η επαφή με την ταυτότητά μας λογίζεται ως ρατσισμός, ωθούμαστε εις την υπογεννητικότητα και τη διάσωση του δημογραφικού προβλήματος μέσω των αλλοδαπών, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, με απώτερο σκοπό να προαγάγουν, διαρκούντος του έτι περαιτέρω επαχθούς μας οικονομικού στραγγαλισμού, το πρότυπο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. 
 
Ο εργασιακός Μεσαίωνας, η συρρίκνωση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, κείται επί θύραις, ενώ εκ παραλλήλου παροξύνεται η εργαλειοποίηση της δημόσιας υγείας, παρά ταύτα αντί ο Ελλην να ανανήψει και να ορθώσει ανάστημα, συνθηκολογεί εις έναν γλίσχρο μισθό προσκυνώντας προδοτικά κόμματα παρά να αντισταθεί και να διεκδικήσει την καλύτερη ποιότητα της ζωής του. 
 
Η μοναδική χώρα η οποία έχει καταλυθεί εκ των ενόντων και έχει αλωθεί από ελληνόφωνους, οι οποίοι έχουν καταλάβει τους καίριους θεσμούς εις την πολιτειακή εξουσία, είναι η Ελλάδα, διότι λαμβάνουν αποφάσεις οι οποίες αντιβαίνουν προδήλως στα συμφέροντα του έθνους και του λαού, πλην όμως οι ίδιοι οι πολίτες υποστηρίζουν με σθένος τους βιαστές των συνειδήσεών τους. Ελλείψει αξιών, οράματος και Μεγάλης Ιδέας η Ελλάς θνήσκει ανεκκλήτως. 
 
*Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.