16 Ιουνίου 2021

Η Κύπρος, οι σύμμαχοι και η Τουρκία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
 
Το Κυπριακό είναι πάντα στην επικαιρότητα, όπως διαπιστώνεται και από τα τρέχοντα γεγονότα. Σαφείς οι επιδιώξεις της Τουρκίας. Θέλει να πνίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και να τουρκοποιήσει τη Μεγαλόνησο. Θέλει να νομιμοποιήσει το καταδικασμένο διεθνώς έγκλημα του Αττίλα. Για να το επιτύχει κινείται μεθοδικά και συστηματικά. Χρησιμοποιεί τον πληθυσμιακό όγκο της, την στρατιωτική της ισχύ, το θράσος της, τον παραδοσιακό οθωμανικό τρόπο του παζαριού και της πειθούς των ισχυρών της Γης με την ικανοποίηση συμφερόντων τους, με τη λογική «θα σου δώσω, αλλά θα μου δώσεις». Χρησιμοποιεί επίσης τη Ρωσία ως φόβητρο για τη Δύση, ότι μπορεί να την χάσει από σύμμαχο της...
 
Λόγω του σοβινισμού, και του ισλαμικού φανατισμού του Προέδρου Ερντογάν η Τουρκία από το 2020 έχει εντείνει τις προκλήσεις όχι μόνο σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος, αλλά και σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος... Η αγορά των ρωσικών πυραύλων S – 400, οι επεμβάσεις της στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και σε βάρος της Αρμενίας, ο συστηματικός πόλεμος σε βάρος των Κούρδων, οι αυθαίρετες έρευνες στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδος είναι αιτίες, που προκάλεσαν εύλογες αντιδράσεις. Όμως Οθωμανική συνήθεια είναι και οι χωρίς αναστολές φαινομενική αλλαγή πολιτικής και το φόρεμα προσωπείου μιας ειρηνόφιλης χώρας, που θέλει την ειρηνική συμβίωση με τους γείτονές της και είναι πιστή σύμμαχος της Δύσης...  
 
Το βέβαιο είναι ότι, όπως ήδη γράψαμε, η Τουρκία απειλεί την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλεί επίσης με πόλεμο την Ελλάδα όταν κάνει χρήση των δικαιωμάτων της για τα όρια των χωρικών της υδάτων, αμφισβητεί την κυριαρχία της σε νησιά του Αιγαίου και υποσκάπτει την ενότητα του Ελληνικού κράτους στη Θράκη. Η Τουρκία εννοεί ότι θα ηρεμήσει και θα έχει ειρήνη με την Ελλάδα και την Κύπρο όταν γονατίσουν και αποδεχθούν τις αξιώσεις της... Πάντα κυριαρχεί μέσα της η νοοτροπία του αγά και του ραγιά... Δεν θέλει να αντιληφθεί ότι εδώ και 200 χρόνια άλλαξαν τα πράγματα. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος, κυρίαρχο και ανεξάρτητο, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πρώτα λοιπόν η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ. Πρέπει να δεχθεί οι Τουρκοκύπριοι να ενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατά το πρότυπο της εντάξεως της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. Οι περιπτώσεις όμοιες. Η ανατολική Γερμανία δημιουργήθηκε με τη βία των σοβιετικών τανκς και τα κατεχόμενα με τα τανκς της Τουρκίας. Είναι αδιανόητο να καταργηθεί μια υπάρχουσα κρατική οντότητα, όπως είναι αδιανόητο να μην είναι ενιαίο κράτος στο οποίο να είναι κατοχυρωμένα τα δικαιώματα όλων των πολιτών, κατά το πρότυπο των χωρών μελών της ΕΕ. Ας τα έχουν υπόψη τους αυτά όσοι απεργάζονται άδικες λύσεις στο Κυπριακό.-Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Φίλε Γιώργο, τιμάς τον ταλαίπωρο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ της Κύπρου.
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.