10 Ιουνίου 2021

Δεν ήξερες… δεν ρώταγες;

Του Strange Attractor
 
 
Καλώς ή κακώς η μεγάλη πλειοψηφία χάρη στην οποία πέτυχε αυτοδυναμία η ΝΔ δεν οφείλεται αποκλειστικά στους «πούρους» οπαδούς της, αυτούς δηλαδή που θα την ψήφιζαν βρέξει χιονίσει, ή ακόμη κι αν αρχηγός της ήταν ο… Γιακουμάτος. 
 
Οφείλεται εν πολλοίς και σε μελανιασμένους συμπολίτες μας, που γονάτισαν από τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του αριστερού συρφετού, που επί σχεδόν 5 χρόνια βυσσοδομούσε εις βάρος της χώρας, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε κάθε πρωί και να μη ξέρουμε από που θα πέσει η σφαλιάρα.. 
 
Οφείλεται επίσης και σε ουκ ολίγους ανιδιοτελείς ψηφοφόρους, που πίστεψαν πως ο Κυριάκος θα ακυρώσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, θα πει ως εδώ στους Τούρκους, θα βάλει μια τάξη στο φλέγον ζήτημα της ανομίας και της εγκληματικότητας, θα διορθώσει όλα τα στραβά στο «μεταναστευτικό», και ίσως επαναφέρει την οικονομία σε φυσιολογικά πλαίσια. 
 
Και άλλα πολλά τριτεύοντα. 
Εσύ είσαι που το λες; 
Πάρε τώρα να ‘χεις να πορεύεσαι. 
 
Σε όλα τα παραπάνω ζητήματα ο Κυριάκος αποδείχθηκε μια από τα ίδια, αν όχι χειρότερος των ιδεοληπτικών που μας κυβερνούσαν επί Σύριζα. 
 
Εμείς ποτέ δεν λέγαμε πως θα ακυρώσουμε τη συμφωνία, αφού αυτό δεν γίνεται μια και δεσμεύθηκε η χώρα… μας λένε με σοβαρό ύφος. Βέβαια εγώ αλλιώς τα θυμάμαι τα πράγματα, αλλά τέλος πάντων. 
 
Το παραπάνω είναι ένα απλό παράδειγμα της πολιτικής κυβιστήσεων που ακολουθούν σχεδόν πάντα όλα τα κόμματα όταν αναλαμβάνουν την εξουσία, όμως εμείς τώρα μιλάμε για τη ΝΔ διότι αυτή κυβερνάει. 
 
Άσχετα αν 2 χρόνια μετά ο μέσος κλακαδόρος έχει έτοιμη την απάντηση όταν τον ρωτάς γιατί αυτή η ανακολουθία με τις προεκλογικές υποσχέσεις; «Φταίει ο Σύριζα» σου λέει… 
Ναι, ο παντελώς απαξιωμένος και στα τέσσερα Σύριζα. Αυτός φταίει. 
 
Και θα φταίει μέχρι να ξεχαστεί εντελώς, ή μέχρι η ΝΔ να φτάσει στο δικό της αναπόφευκτο σημείο βρασμού, οπότε για τους επόμενους, για όλα τα δεινά θα φταίει αυτή. 
Βέβαια τι να σου κάνουν και οι κλακαδόροι; 
Πόσο χειροκρότημα να ρίξουν; 
Γι’ αυτό και έχουν κατεβάσει ρυθμούς, ειδικά στα σόσιαλ μύδια. 
 
Όσοι διορίστηκαν διορίστηκαν, οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. 
Ας είχαν προλάβει να γραφτούν στο Ποτάμι, ή να συμπορευτούν με τον Μπάνο τότε που έλυνε και έδενε, ή τουλάχιστον ας στήριζαν τη Ντόρα, τότε που είχε κάνει δικό της κόμμα για να πολεμήσει την ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ του Σαμαρά. 
 
Ή το καλύτερο; Ας ήταν από εκείνους τους Πασόκους που δεν έσπευσαν να ενταχθούν στον Σύριζα μόλις μύρισαν μαρμίτα, αλλά έκαναν το κουμάντο τους περιμένοντας τον Κυριάκο, και τώρα απολαμβάνουν τιμές ηρώων (π.χ. Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης, κλπ). 
Για τους υπόλοιπους τώρα είναι αργά για δάκρυα… 
 
Δάκρυα βουβά που επίσης ρίχνουν διάφοροι κοψοχέρηδες, βλέποντας τις σφαίρες των καλάσνικοφ να πέφτουν σαν χαλάζι, τους σκληρούς κακοποιούς να κάνουν ό,τι τους καπνίσει, τον νόμο Παρασκευόπουλου να ισχύει κανονικά, τους Τούρκους να αλωνίζουν, τους «ικέτες» να ζουν μπέικα, τις ΜΚΟ ακόμη να «καταγράφονται», και τα Σκόπια να συμμετέχον στο Euro Cup ως Βόρεια Μακεδονία ή ακόμη (σε πολλά διεθνή σάιτς) ως Μακεδονία νέτα σκέτα. 
Ναι, αλλά γλιτώσαμε από τον Σκουρλέτη, τον Παππά και τον … Καρανίκα. 
Ή μήπως όχι; 
 
Διότι αν κατάλαβα καλά, κοτζάμ (συριζοφάγος) υπουργός (Υπ)ανάπτυξης, και έψαξε να βρει τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη για να του πει πόσο τον αδίκησαν, και πόσο ο «θεραπευτικός» μπάφος είναι όντως τελικά η αναμενόμενη πανάκεια για τη χειμαζόμενη οικονομία μας. 
Μαζί με τον «εξηλεκτρισμό» των νησιών μας… 
 
Βέβαια, σε ένα κράτος που δεν μπορεί καν να ελέγξει βασικά ζητήματα όπως π.χ. τα λαθραία τσιγάρα, θα ελέγξει τον θεσμοθετημένο «θεραπευτικό» μπάφο; Θα δούμε… 
Αυτό που βλέπω ο ποταπός είναι ένα σύννεφο καπνού να σκεπάζει οσονούπω την Ελλάδα, και τον Έλον Μασκ με τους δορυφόρους του να σταυροκοπιέται. 
Εν τω μεταξύ γίνεται δουλίτσα. 
Ειδικά με διάφορα νομοσχέδια που περνάνε στη ζούλα, και με πρόσχημα την πανδημία. 
 
Όπως αυτό το τελευταίο με τα εργασιακά, που φέρνει στη Βουλή ο γνωστός εδώ και δεκαετίες χίτμαν της κυβέρνησης, ο αεί άεργος υπουργός Εργασίας δηλαδή, που ανάμεσα σε πολλά άλλα καινοτόμα στοιχεία, όπως π.χ. η κατάργηση του 8ώρου, ή η πληρωμή υπερωριακής εργασίας με… ρεπό, καταργεί και τους κρατικούς ελέγχους στα εργασιακά, μετατρέποντας την Επιθεώρηση Εργασίας σε «ανεξάρτητη» Αρχή. Αυτή τη νέα φάμπρικα που βρήκαν οι άριστοι. 
 
Ξέρετε πως… διορίζοντας με αντικειμενικά κριτήρια (μέσω πλειοψηφίας στη Βουλή) έναν αχυράνθρωπο που επιβάλλουν οι επιχειρηματίες φίλοι της εταιρ… οικογένειας, ως επικεφαλής, και με φρεσκοδιορισμένο προσωπικό αποτελούμενο από τα αιώνια «δικά μας παιδιά». 
Με έναν σμπάρο… τρία τρυγόνια δηλαδή. 
Κάνουμε το χατίρι των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. 
Διορίζουμε τον κόσμο μας. 
 
Και αποποιούμαστε ως κυβέρνηση κάθε ευθύνης για τα «εγκλήματα» που θα γίνονται στα εργασιακά, με ανατροπή δεδομένων που επί 100 και βάλε χρόνια έγιναν τεράστιες θυσίες για να ισχύουν ως νόμοι του κράτους. 
 
Εν ολίγοις, η νυν κυβέρνηση ξεπέρασε και τις ΗΠΑ με αυτά που νομοθετεί, αφού ούτε εκεί, στο προπύργιο της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλισμού, δεν καταργούνται οι κρατικοί έλεγχοι επί επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Κάθε άλλο… 
 
Εδώ όμως, κάθε μέρα που περνάει (που να τελειώσει και ο κορονοϊός) βλέπουμε και κάτι ακόμη πιο χυδαία νεοφιλελεύθερο… όλα για τους λίγους εκλεκτούς «επιχειρηματίες». 
 
Και αν τυχόν κάποια ομάδα, κάποιος σύλλογος, κάποιο κόμμα διαμαρτυρηθεί εμπράκτως, τότε είναι έτοιμη η καραμέλα, ειδικά των «πετσωμένων ΜΜΕ»: Μα καλά, εν μέσω πανδημίας εσείς διαδηλώνετε;  
Και ένας δεν βρίσκεται να αντιστρέψει το ερώτημα: Μα καλά, εν μέσω πανδημίας εσείς νομοθετείτε; 
 
Με αποτέλεσμα να δικαιώνονται ακόμη μια φορά κάποιοι παλιότεροι, όπως ο φίλος μου ο Μήτσος, που ανέκαθεν άκουγε μητσοτακέικο και έφτυνε τον κόρφο του… 
«Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;», μου λέει γελώντας κάθε πρωί που τον πετυχαίνω στο ασανσέρ…  
 
ΥΓ- Οι δήθεν μαγκιές με την Τουρκία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρόσχημα για την αγορά του αιώνα, τα ΡΑΦΑΛΕ δηλαδή, που απ’ ότι ακούω την τελική απόφαση για το πόσα, πότε, πόσο, και πως θα την πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και όχι οι «ειδικοί» που κατά τα άλλα αφθονούν, προφανώς λόγω της τεχνογνωσίας που απέκτησε ως σμηνίτης κάποτε. 
Με τον Μήτσο τον προβοκάτορα να με προκαλεί κάθε πρωί τραγουδώντας μουρμουριστά «η μίζα, της μίζας, ώ μίζα…». 
Θα πάψω να παίρνω το ασανσέρ τελικά, μπας και ησυχάσω… 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.