12 Ιουνίου 2021

Γιατί γονατίζουν τα παιδιά της Εθνικής ποδοσφαίρου;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Από τα παιδιά της Εθνικής δεν πρέπει να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Τα περισσότερα μόνον μπάλα ξέρουν και αυτό τους φτάνει. Έχουν καταλάβει, όμως, ότι για να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, για να βγάλουν χοντρό χρήμα πρέπει να είναι αρεστοί στα ΜΜΕ, ορθοπολιτικοί. Ως εκ τούτου γνωρίζουν ότι πρέπει να λένε όχι σε ό,τι τα ΜΜΕ και το υπόλοιπο κατεστημένο χαρακτηρίζουν ως ρατσισμό, φασισμό και πάσης φύσεως -φοβία. Έτσι, γνωρίζουν ότι θα τους φάει η μαρμάγκα, όσο παικταράδες και αν είναι, αν δεν υποκλιθούν στα κελεύσματα των ΜΜΕ. Το έχουν δει να συμβαίνει και φοβούνται ότι θα συμβεί και στους ίδιους. Παρόλα αυτά υπάρχουν και τα αντίθετα παραδείγματα όπως του Τσιτσιπά. Τένις δεν βλέπω και δεν γνωρίζω, αλλά ο άνθρωπος είναι σίγουρα μέσα τους τρεις κορυφαίους τενίστες παγκοσμίως. Και όμως φωτογραφίζεται άνετα κρατώντας την ελληνική σημαία κόντρα σε κάθε άρρωστη πολιτική ορθότητα. Και πάλι τα ΜΜΕ είναι αναγκασμένα να τον παίζουν, αν και τα ελληνικά τουλάχιστον με χλιαρότητα (φανταστείτε να ήταν κορυφαίος τενίστας στον κόσμο κανένας που να πατούσε κάτω την ελληνική σημαία τι προβολή και τι κόντρα συνεντεύξεις θα του έκαναν). Αλλά ο Τσιτσιπάς δεν χρειάζεται τα ελληνικά ΜΜΕ. Τον παίζουν τα διεθνή.
 
Το μεγάλο αίσχος και όνειδος για το γονάτισμα της Εθνικής Ελλάδος ανήκει εξολοκλήρου στην ΕΠΟ, της οποίας κανένα από τα μορφωμένα υποτίθεται στελέχη δεν γνωρίζει στοιχειωδώς την ιστορία αυτού του τόπου. Ακόμη και αν δεχθούμε την συλλογική ψύχωση ότι οι σημερινοί Γάλλοι (κατά το ήμισυ περίπου έγχρωμοι) πχ. είναι υπεύθυνοι για τις φρικαλεότητες ενίοτε που διέπραξαν προγονοί τους στην Αφρική (πράγμα βέβαια που η πολιτική ορθότητα δεν δέχεται όταν μιλούμε πχ. για τις ευθύνες των Γερμανών και τις αποζημιώσεις που οφείλουν για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι πρόγονοί τους στην Ελλάδα) και άρα καλώς γονατίζουν, ποιες είναι άραγε οι αντίστοιχες φρικαλεότητες που διέπραξαν Έλληνες κατά μαύρων; Μήπως που έπεφταν με φόρα οι πρόγονοί μας πάνω στα ξίφη των ορδών του Ιμπραήμ (οι περισσότεροι στρατιώτες του ήταν έγχρωμοι) που ρήμαξαν την Πελοπόννησο και στόχευαν στην γενοκτονία του ελληνικού στοιχείου στον Μοριά; 
 
Πέραν, όμως, του γεγονότος ότι οι δικοί μας πρόγονοι ποτέ δεν αδίκησαν κάποιους επειδή ήταν μαύροι, οι ανιστόρητοι και άσχετοι παράγοντες της ΕΠΟ θα έπρεπε να γνωρίζουν πόσο μεγάλη προσβολή στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι αυτό που βάζουν τους παίκτες της Εθνικής να κάνουν. Και γιατί θα ρωτήσει κανείς είναι αυτό προσβολή στο 1821; Επειδή οι επαναστατημένοι Έλληνες από το πρώτο διάστημα της Επανάστασης και ήδη από την Α´ Εθνοσυνέλευση κατήργησαν την δουλεία στην ελληνική επικράτεια! 
 
Ναι, είμαστε το πρώτο κράτος στην Ευρώπη που κατήργησε την δουλεία! Και όχι μόνον αυτό, αλλά στο πρώτο σύνταγμα της Επανάστασης προβλεπόταν ότι όποιος δούλος (ασχέτως χρώματος, αλλά τότε οι δούλοι ήταν σχεδόν αποκλειστικά μαύροι) διέφευγε από τον ιδιοκτήτη του και εισερχόταν στην ελληνική επικράτεια, η ελληνική πολιτεία εγγυόταν την ελευθερία και προστασία του από τον ιδιοκτήτη του..... 
 
Και τους απογόνους των ηρώων που θέσπισαν αυτά πολύ προτού τα αποδεχθούν στον υπόλοιπο ῾῾ πολιτισμένο῾῾ κόσμο, οι τραγικοί παράγοντες της ΕΠΟ τους βάζουν να γονατίζουν για την συλλογική ευθύνη που υπάρχει στα μυαλά τους και μόνον για την καταπίεση των μαύρων!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.