13 Φεβρουαρίου 2019

Το φιάσκο των ρωσικών πυραύλων S-300 που αγόρασε η Κύπρος και έστειλε στην Κρήτη! Μια ακόμα σελίδα προδοσίας από τον Σημίτη....

Ρωσικοί πύραυλοι S-300.. Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ (*) 

Αναφορικά με τη δημοσιευθείσα συνέντευξη στον “Φιλελεύθερο” του πρώην Προέδρου της Βουλής και Υπουργού Άμυνας κ. Γιαννάκη Ομήρου για τα διαμειφθέντα της σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου ’98 όπου λήφθηκε η τελική απόφαση για τη μη έλευση των Πυραύλων S-300 στην Κύπρο, νιώθω την ευθύνη και συνάμα την υποχρέωση και το καθήκον σαν Αξκός της ΕΦ που συμμετείχα τότε στην όλη προσπάθεια και στέλεχος του προσωπικού της συγκροτηθείσας τότε Μονάδας των S300, να γνωστοποιήσω δύο ακόμη γεγονότα τα οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη θεωρώ σημαντικά, ώστε ο κάθε πολίτης να ενημερωθεί για το θέμα.

Στην αναφερόμενη σύσκεψη ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και στη συζήτηση που ακολούθησε για το Πυραυλικό Σύστημα των S300 αναφέρθηκε σε κάποια στιγμή στον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη και του είπε ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα μέχρι εκείνη τη στιγμή του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ελληνική Κυβέρνηση είχε ήδη λάβει την απόφαση μη έλευσης των πυραύλων χωρίς τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κ. Σημίτης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Επί τούτου σας γνωρίζω τα παρακάτω δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα χρονικά πριν της σύσκεψης των Αθηνών.

1ο ΓΕΓΟΝΟΣ

Μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου ’98 –όπου εκλέγηκε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης με ανθυποψήφιο τον κ. Γεώργιου Ιακώβου, με κύριο σύνθημα τότε της προεκλογικής εκστρατείας την έλευση των πυραύλων S300 στην Κύπρο– και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου ’98, αντικαταστάθηκε ξαφνικά και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ο αείμνηστος τότε Α/ΓΕΕΦ Αντγος Νικόλαος Βορβολάκος, ο οποίος τοποθετήθηκε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, ένθερμος υποστηρικτής του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και της έλευσης των πυραύλων S300 στην Κύπρο με τον αείμνηστο Αντγο Δημήτριο Δήμου, ο οποίος τοποθετήθηκε και ανέλαβε επίσημα ως Α/ΓΕΕΦ στις 26 Απριλίου ’98 επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη.

Από τις πρώτες μέρες της Δκσης του ο νέος Α/ΓΕΕΦ άρχισε να δηλώνει αντίθετος με την επιλογή προμήθειας του Πυραυλικού Συστήματος των S300 στην Κύπρο με διάφορα επιχειρήματα-τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα τον έντονο προβληματισμό όλου του προσωπικού της Μονάδας των S300. 

2ο ΓΕΓΟΝΟΣ

Στις 9 Ιουλίου ’98 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η βολή των S300 στη Ρωσία αφού ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όλου του προσωπικού της Μονάδας που βρισκόταν ήδη εκεί.
Για τον παραπάνω λόγο μετέβησαν στη Ρωσία ο τότε Υπουργός Άμυνας κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο αείμνηστος Α/ΓΕΕΦ Αντγός Δημήτριος Δήμου, ο Δκτής Δ.Α. Ταξχος(Ι) Χρήστος Καλυβιώτης, η Δντρια εξοπλισμών του ΥΠ.ΑΜ κ. Γιόλα Δημητρίου και ο γράφων. Η παραπάνω αποστολή κατέληξε μέσω Μόσχας στις 8 Ιουλίου ’98 σε ξενοδοχείο στο Αστραχάν της Ρωσίας, όπου την επομένη θα μετέβαινε στο Π.Β. για να παρακολουθήσει τη βολή.


Το βράδυ της 8ης Ιουλίου επισκεφθήκαμε όλοι μαζί κάποιο χώρο για φιλική κουβέντα όπου μετά την αναχώρηση μας και βαδίζοντας προς το ξενοδοχείο για τη βραδινή ξεκούραση ο αείμνηστος Α/ΓΕΕΦ Αντγος Δημήτριος Δήμου αφού περπατούσαμε μαζί, μου είπε επί λέξει:

«Οι S300 δεν θα έρθουν στην Κύπρο». Αμέσως την επομένη που συναντήθηκα με τον Δκτη μου, εν αποστρατεία σήμερα Αξκό της ΕΦ κ. Γαβριήλ Δημητρίου στη βολή, του ανέφερα το γεγονός.Σαν εν αποστρατεία Αξκός ένιωσα ότι είχα την υποχρέωση αλλά και το καθήκον να αναφέρω τα δύο αυτά γεγονότα που αφορούν το υπόψη θέμα, χωρίς ίχνος διάθεσης παρελθοντολογίας, κρίσης οποιουδήποτε, αλλά παράθεση γεγονότων για ενημέρωση των Κυπρίων πολιτών.

(*) Εν αποστρατεία Αξκός ΕΦ 

https://hellasjournal.com/



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.