14 Φεβρουαρίου 2019

Λίγο πριν το κακό ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΗΣΕ Ελλάδα.

Να το κρατήσω αδελφοί το παρακάτω γεγονός δεν μου πάει. Έτσι έμαθα τόσα χρόνια που αρθρογραφώ από καρδιάς να μοιράζουμε μαζί σας αυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην μετάνοια και στην ανάνηψη μας. 
Εσείς τα αξιολογείτε τελικά όλα. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πριν λίγες ώρες ένας πνευματικός πατέρας μας μετέφερε ένα γεγονός. 
Πνευματικό του παιδί που γνώρισε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, τον είδε κατ όναρ να τον προτρέπει με την εξής φράση: 
-« έρχονται πολύ γρήγορα – προετοιμαστείτε» 
Ο βλέπων συγκλονίστηκε και του κόπηκε ο ύπνος, αλλά μόλις ξανακοιμήθηκε, ξαναβλέπει τον ΑΓΙΟ και του λέει: 
«σε εσένα μιλάω, έρχονται πολύ γρήγορα – προετοιμαστείτε» 

Με την δεύτερη αυτή φορά ξαγρύπνησε μέχρι το πρωί για να μεταφέρει το γεγονός αυτό στους άλλους. 

Και δεν είναι ο μόνος που του συμβαίνει αυτό, υπάρχουν δεκάδες τέτοιες μαρτυρίες. 
Τελικά για πιο κακό μιλάμε; 
Το κακό έχει όνομα και διεύθυνση και βρίθει η επικαιρότητα από αυτό. 
Η ανθρώπινη ηθική τα πέταξε όλα και λικνίζεται γυμνή μέσα στην τρελή χαρά μαζί με τα πυρηνικά και τακτικά όπλα που βγήκαν από τα σιλό τους και στοχεύει η μια υπερδύναμη την άλλη. 
Αχ αυτή η γύμνια που μας κατάντησε. 
Το 2015 παρουσιάστηκε ο ΚΥΡΙΟΣ ημών Ιησούς Χριστός σε ένα μεγαλόσχημο ασκητή και του είπε: 
- «όταν ξεγυμνώνονται οι άνθρωποι δεν σκέφτονται ότι εγώ ανέβηκα γυμνός επάνω στον ΣΤΑΥΡΟ για να τους σώσω» 
Είναι κρίσιμες οι στιγμές, η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλει να Την καλέσουμε στην Εθνική Ζωή του Τόπου

«Ένα συγκλονιστικό όραμα που είδε ένας από τους πλέον χαριτωμένους και φωτισμένους Αγιορείτες Γέροντές μας, του εξωτερικού, πριν από 5 χρόνια περίπου, το οποίο περιγράφεται κάτωθι εν συντομία.
«Η Παναγιά μας γονατιστή μπροστά στον δικαιοκρίτη Χριστό, Τον παρακαλούσε να γλιτώσει την Ελλάδα από κάποιο πολύ μεγάλο κίνδυνο και καταστροφή που θα ερχόταν μελλοντικά!
– Όχι μητέρα έλεγε ο Κύριος… Κοίταξε τι γίνεται στην Ελλάδα. Κοίταξε την αμαρτία (εννοώντας τα σαρκικά και όχι μόνο)…
– Συγχώρεσέ τους υιέ μου, σώσε την Ελλάδα που Σε πιστεύει και μας αγαπά…
– Όχι μητέρα. Δεν με αγαπά και δεν πιστεύει, με τέτοιες σαρκικές αμαρτίες…
– Σε παρακαλώ παιδί μου, με δάκρυα τώρα παρακαλά τον Κύριο η Παναγία. Μην το αφήσεις να γίνει…
- Δεν γίνεται μητέρα και μην μου το ζητάς σε παρακαλώ, είπε ο Χριστός πικραμένος από τους Έλληνες, που έχασαν κάθε ευσέβεια και μέτρο, κάθε καθαρότητα και πνευματικότητα, μολύνοντας με αμαρτία και πονηριά και ασέβεια μικρούς και μεγάλους…
– Άκουσε παιδί μου και Κύριε μου, επέμενε η Παναγιά. Άκουσε τις προσευχές μου και άκουσε τα και τα παιδιά σου που με επικαλούνται και με παρακαλούν να σε παρακαλέσω…
– Δεν γίνεται μητέρα… Η αμαρτία ξεχείλισε… Μην επιμένεις… λέει ο ολόφωτος Χριστός και χάνεται…


Τότε στεναχωρημένη η Παναγιά μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός της Ελλάδας, κάνει κάτι απρόσμενο. Σηκώνεται όρθια, βγάζει τον μανδύα της και τον αφήνει προστατευτικά πάνω στην Ελλάδα! Ως Αγία Σκέπη! Ως Φοβερά Προστασία!
Αμήν. Αληθώς!» 

(Πηγή: Αρχιμ. Θεοδόσιος Χαραλαμπόπουλος, ιεροκήρυξ, 5 Απριλίου 2016)
simeiakairwn.wordpress.com  

http://orthodoxathemata.blogspot.com/2019/ 
ΣΗΜΕΡΑ τι συμβαίνει;

Ας μην ποδοπατάμε τα όσια των προγόνων μας, για να μην ποδοπατηθούμε οι ίδιοι…λέει ο Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς – «Μὴ παροργίζουμε τὴν φιλανθρωπία τοῦ Θεοῦ» Ἀδελφοί μου, ἁμαρτήσαμε καὶ στὴ συνέχεια ἐξαγνιστήκαμε. Προσβάλαμε τὸν Παντοδύναμο Θεό μας, καὶ γι’ αὐτὸ τιμωρηθήκαμε. Σπιλώσαμε τὶς ψυχές μας καὶ ξεπλύναμε τὴν κάθε ἁμαρτία μας, μὲ τὸ αἷμα καὶ μὲ τὰ δάκρυά μας. https://tostavroydaki.blogspot.com
 Όσο όμως θα υπάρχουν τέτοιες ποιητικές ψυχές θα είναι μια παρηγοριά και μια λιακάδα:

«Μου έδειξε η Παντάνασσα και της Ελλάδας μάνα
πως άναψε μες τη σκλαβιά, της λευτεριάς η δάδα…


Είδα τη γαλανόλευκη να κυματίζει στη Μίλητο , στην Αλικαρνασσό 
και την ιαχή του γυρισμού, την άκουγαν μέχρι τη Λεμεσό.
Ακουσα τις καμπάνες, κοντά η Αγία Σοφιά
βουβά κτυπούσαν στην καρδιά για την ελευθεριά.
Ο Βασιλεύς, εξύπνησε, στου Ρωμανού την πύλη
αγαρηνός και άπιστος, κανένας δεν θα μείνει.» 

Ν. Φωκάς 
από Τραπεζούντα και Κερύνεια
ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ στην Αθήνα. Η Επίσκεψη (ποίημα με ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του Γέροντα Ιωσήφ)!

yiorgosthalassis.blogspot.com 
http://orthodoxathemata.blogspot.com/2019/02/ 

Και τελειώνω αδελφοί γιατί τόσο καιρό σας κούρασα με τα γραφόμενα μου με το εξής: 
Μια ταλαιπωρημένη αλλά πνευματική ψυχούλα μας μετέφερε μια φράση που άκουσε από τον θεόπνευστο λόγο γνωστής της σεβάσμιας γερόντισσας. 

«Η ΕΛΛΑΔΑ θα σωθεί αν ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΗΣΕΙ» 
Ας αγκαλιάσουμε αδελφοί τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ μας. 
Ας χαράξουμε την καθημερινή και εθνική μας πορεία ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΩΣ. 
ΚΑΙ να είμαστε βέβαιοι ότι το ΚΑΚΟ που μας έφεραν θα γίνει ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 
Άλλωστε η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ γιατί βιώνει και πανηγυρίζει την ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.