16 Φεβρουαρίου 2019

Εθνομηδενισμός.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 12 Φεβρουαρίου 2019 

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Κώστα Σημίτη, συγκροτήθηκε μία σχολή σκέψης με σκοπό να αλώσει τα πνευματικά θεμέλια του ελληνισμού: την Ιστορία, την Παιδεία, την ταυτότητα, τις παραδόσεις, την θρησκεία του. Ο όρος «εκσυγχρονισμός» δεν ήταν ένα ρηχό ρητορικό επικοινωνιακό τέχνασμα. Εξέφραζε την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας. 

Δημιουργήθηκε ο «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ) με επικεφαλής τον Αντώνη Λιάκο, ο οποίος έγραφε δημοσίως ότι η εθνική μας ταυτότητα χρειάζεται επειγόντως «ανακαίνιση». Ο χαρακτηρισμός που δόθηκε στην τάση αυτή ήταν «ιστορικός αναθεωρητισμός». 

Σε ημερίδα του 2007 ο πρώην Κοσμήτωρας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης διηγήθηκε ότι κατά την εκπαιδευτική άδεια το 1996 προκειμένου να διδάξει στην Κίνα είχε εγκρίνει τις θέσεις δύο υποψήφιων διδακτόρων για την Ελληνική επανάσταση του 1821. Όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι κατά την απουσία του, οι θέσεις είχαν γίνει διακόσιες! Πού να κατέληξαν άραγε όλοι αυτοί;

Παρήγγειλε η τότε κυβέρνηση την συγγραφή περίπου 150 σχολικών εγχειριδίων, ένα πραγματικό τσουνάμι στην παιδεία. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ήταν το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας Στ’ Δημοτικού, το οποίο ο ελληνικός λαός έκλεισε στο χρονοτούλαπο της Ιστορίας το 2007. Πύρρειος νίκη όμως, διότι όλα τα υπόλοιπα παρέμειναν. Αποχώρησαν σπό την σχολική ύλη εγνωσμένοι πεζογράφοι, ποιητές, οι Μύθοι του Αισώπου και αντικαταστάθηκαν από αστρολόγους, διαφημιστές των ΜΚΟ και οδηγίες συναρμολόγησης καφετιέρας. Το βιβλίο Γλώσσας Γ Γυμνασίου παιανίζει κείμενο μέχρι και του ιδίου του Κώστα Σημίτη από το βιβλίο του «Εθνικιστικός λαϊκισμός»!

Στο απόσπασμα του πρώην πρωθυπουργού διαβάζουμε ότι την «ανάπτυξη από την ελεύθερη διακίνηση πολιτιστικών προϊόντων δεν θα ανακόψει η προσήλωση στις εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες ιδιαιτερότητες που δήθεν κινδυνεύουν». Ταυτόχρονα μιλάει για «διαστρεβλωμένη και χωρίς απήχηση χριστιανική παράδοση».

Το 2000 κλιμάκωσαν με κατά μέτωπο επίθεση στην Εκκλησία. Κέρδισαν μεν την αφαίρεση αναγραφής του θρησκεύματος, αλλά όλα τα υπόλοιπα μέτρα που σχεδίαζαν έμειναν στο ράφι έκτοτε. Το 2004 προπαγάνδιζαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Δεν τους έκανε το χατήρι η Κύπρος και το απέρριψε συντριπτικά. Συνέχισαν με την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων, τον εξωραϊσμό των Οθωμανών κοκ. Οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται σε συλλογές προσωπικοτήτων για όλα τα μεγάλα θέματα σε έναν άτυπο πόλεμο αξιών. Ξεσάλωσαν με το Μακεδονικό.

Όλο αυτό το «σύστημα» επανήλθε στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Λιάκος έγινε επικεφαλής της παιδείας. (Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία). Αντιγράφω μία φράση του όταν κυρώθηκε στη Βουλή η Συμφωνία: «Είπαμε ότι η συνθήκη των Πρεσπών δεν αφορά τόσο τους Βορειομακεδόνες, αλλά εμάς τους Ελληνες».

Αξιοσημείωτο μεν ότι ντρέπεται και ο ίδιος να τους αποκαλέσει «Μακεδόνες» και εφευρίσκει τον όρο «βορειομακεδόνες», ο οποίος δεν απαντάται στο κείμενο των Πρεσπών. Ανατριχιαστική όμως η ομολογία του ότι η Συμφωνία έγινε για μας.

Εμείς πρέπει να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδόνας» (να γίνουμε δηλαδή «πληθυσμός της βόρειας περιοχής» της χώρας), να σβήσουμε την Ιστορία της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα, να απαγορεύσουμε ομιλίες όπως πχ στο Πολεμικό Μουσείο, να κάνουμε ΕΔΕ σε δασκάλους που επιμένουν να μιλούν για Μακεδονία, όπως στην Σταυρούπολη.

Να επιβραβεύσουμε εμείς τους μύθους των γειτονικών εθνών, αλλά να σβήσουμε, να μηδενίσουμε τελείως το δικό μας έθνος. Να τινάξουμε στον αέρα τα ιερά και τα όσιά του.

Πηγή: Αντίβαρο
ΑΒΕΡΩΦ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.