20 Φεβρουαρίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία μας και τον ανίκανο πρωθυπουργό.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η γεωγραφική ασχετοσύνη του Πρωθυπουργού

Ξέρουμε ήδη ότι ο Πρωθυπουργός είναι ανιστόρητο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αφού ανήκει σε μία ιδεολογία που πιστεύει ότι η ιστορία έχει πεθάνει, συνεπώς γιατί να την μάθει. Είχαμε επίσης υποψίες ότι έχει κάποια θέματα με τη γεωγραφία, αλλά αυτό ήταν παράξενο αφού είναι της γεωγραφικής προσέγγισης και όχι της ιστορικής. Δεν περιμέναμε όμως να είναι τόσο άσχετος και για τις Πρέσπες, αφού ήταν επιλογή του να υπογράψει το Προσύμφωνο εκεί και όχι στη Νέα Υόρκη, όπως έγινε με την Ενδιάμεση Συμφωνία το 1995.

Τώρα φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ξέρει ότι η Μικρή Πρέσπα δεν είναι αποκλειστικά ελληνική, αφού υπάρχει όντως αλβανικό μέρος και κοινά σύνορα εντός της λίμνης, αλλά αγνοεί επίσης ότι η Μεγάλη Πρέσπα ανήκει σε τρεις χώρες δηλαδή την Αλβανία, τα Σκόπια και την Ελλάδα και δεν μπορεί να είναι βέβαια με μία μοιρασιά του τύπου 50%-50% όπως νόμιζε. Τέτοια ασχετοσύνη για τα σύνορά μας, ειδικά μετά από διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και τόσο ντόρο που γίνεται από αυτό το θέμα είναι επικίνδυνο. Αν σκεφτούμε επίσης ότι ήταν ταυτόχρονα Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, κατανοούμε σε ποια κρίσιμη φάση βρίσκεται η χώρα μας. Το πρόβλημα είναι ότι οι ψηφοφόροι αγνοούσαν ότι έχει τόση άγνοια για τέτοια θέματα που απασχολούν τους Έλληνες για τη Μακεδονία. Τώρα τουλάχιστον το έμαθαν και αυτό.  

πηγή 

Η σωστή πλευρά της ιστορίας

Όταν ένα άτομο δηλώνει ότι βρίσκεται από τη σωστή πλευρά της ιστορίας, ενώ όλοι ξέρουμε και με αντικειμενικό τρόπο μάλιστα ότι είναι και ανιστόρητος και αγεωγράφητος. Αυτό σημαίνει ότι μιλά για ένα αντικείμενο που όχι μόνο δεν έχει μελετήσει, αλλά είναι και περήφανος που το αγνοεί. Με άλλα λόγια τι κύρος μπορεί να έχουν τα λόγια του σε τέτοια θέματα, ειδικά όταν έχει αποδείξει ότι δεν έχει γνώσεις στρατηγικής. Δεν είναι λοιπόν ανάγκη να δίνουμε και πολύ μεγάλη σημασία σε αυτήν την ασχετοσύνη και είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε με το πώς να την ξεφορτωθούμε, διότι είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. 

Είναι όμως σημαντικό να μην πέσουμε σε αυτό το λάθος και πάλι μετά από όσα τραβάμε ακόμα και τώρα. Έτσι ο Μάιος θα πρέπει να είναι ο μήνας της απελευθέρωσης από αυτήν την επικίνδυνη ασχετοσύνη, διότι το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού περιμένει το επόμενο στάδιο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί και να ακυρώσουμε της απαράδεκτες αποφάσεις, έτσι ώστε να σβήσουμε κάθε ίχνος του περάσματος αυτής της ασχετοσύνης που θα ξαναπάρει τη θέση της εκτός ιστορίας, αφού ποτέ δεν προσέφερε τίποτα σε αυτήν, εκτός βέβαια από δυνατότητα γενοκτονίας και εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.  

πηγή 

Τριάδα Γενοκτονιών και Δυναμική της Βέροιας

Με την οργάνωση μίας εκδήλωσης για την Τριάδα Γενοκτονιών δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, η Βέροια έδειξε τη δυναμική της και σε αυτόν τον τομέα στο πλαίσιο της εκατονταετίας της επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης έδειξε με αυτόν τον τρόπο ότι όχι μόνο πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα της διεθνοποίησης, αλλά και με την αναγνώριση από την Ελλάδα της γενοκτονίας των Ασσυρίων, έτσι ώστε η Τριάδα Γενοκτονιών να είναι πλήρης και να μην μπορεί κάποιος να επηρεάσει αρνητικά τις θέσεις της Ελλάδας σε αυτό τον τομέα. Tώρα που έχουμε αυτές τις αιωνόβιες γενοκτονίες μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες γενοκτονίες, που δεν έφτασαν ακόμα σε αυτό το επίπεδο λόγω μη συμπλήρωσης της χρονοστρατηγικής μονάδας. 

Είναι μία νέα μορφή υπενθύμισης ότι ο ίδιος ο Raphael Lemkin που επινόησε την έννοια της γενοκτονίας, η οποία έγινε αποδεκτή στα Ηνωμένα Έθνη το 1948, είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις γενοκτονίες ως εξηγηματικό παράδειγμα για τους άλλους. Είναι λοιπόν μια δικαίωση και για αυτό το ουσιαστικό έργο για την Ανθρωπότητα. Στη Βέροια ακούστηκε με δυναμικό τρόπο πόσο θεμελιακή είναι η σχέση του παραδείγματος με το αιωνόβιο κι έτσι ο καθένας που ήταν παρών κατάλαβε πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλλει σε αυτό το συλλογικό έργο των θυμάτων κατά της βαρβαρότητας των γενοκτόνων.

πηγή 

Η Μακεδονία κατηγορεί

Η Μακεδονία ήδη κατηγορεί όλους όσους συνέβαλαν στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, είτε με έμπρακτο τρόπο είτε με ανοχή. Διότι η Μακεδονία δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί το απαράδεκτο, ειδικά όταν αυτό γίνεται εκ μέρους της κυβέρνησης. Και γι’ αυτόν τον λόγο έχει περάσει στην αντεπίθεση και προετοιμάζεται δυναμικά για τις εκλογές, επειδή δεν θέλει ν’ αφήσει καμία λεπτομέρεια στην άκρη για ν’ αλλάξει όλα τα δεδομένα σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι όσοι νομίζουν ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία είχε τελειώσει, βλέπουν τώρα με τον πιο έντονο τρόπο ότι θα περάσουμε στο πολιτικό στάδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για ν’ ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Και αυτή η τάση φαίνεται ήδη από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πολιτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στη Μακεδονία. 

Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί για όλα όσα έγιναν, όσο και να προσπαθεί. Και ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι πρέπει να μετατρέψει την οργή του σε μια δυναμική, για να καταφέρει να ξεπεράσει τα απαράδεκτα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της μειονότητας. Η διαδικασία ολοκλήρωσης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χρειάζεται έναν χρόνο, και στο ενδιάμεσο θα έχουμε τις τετραπλές εκλογές σε επίπεδο του Δήμου, της Περιφέρειας, της Βουλής και της Ευρωβουλής. Η Μακεδονία θα είναι παρούσα σε όλα, για να ανατρέψει το απαράδεκτο. Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε, διότι ο αγώνας θα είναι ισχυρός και χωρίς συμβιβασμούς.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Ομιλία του Ν. Λυγερού στην εκδήλωση με θέμα: "Η αιωνόβια Γενοκτονία των Ελλήνων". Στον πολυχώρο Ελιά, Βέροια. Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός - Σπ. Στραβοράβδης: Εισαγωγή στην ενισχυμένη πραγματικότητα. Λονδίνο, 11/02/2019 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.