28 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΚΑΕΤΊΑ 70 «όση θάλασσα παιδί μου έχει η Ελλάδα, άλλο τόσο πετρέλαιο και αέριο έχει από κάτω. Θα προσπαθήσουν οι ξένοι να μας τα πάρουν αλλά δεν θα προλάβουν»

Εισερχόμαστε στον κρισιμότερο Μάρτιο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. 
Ο ιστορικός κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει με την ανακάλυψη τεραστίων ενεργειακών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων που ανήκουν στα νερά μας. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ελλάδα - Κύπρος βρίσκονται στο ίδιο πακέτο ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΩΡΕΩΝ και τοκογλυφικών εκβιασμών. 
Μια ματιά στην επικαιρότητα και είναι εύκολο να κατανοήσουμε περισσότερα. 
«Είναι πλέον επίσημο: Την ανακάλυψη κοιτάσματος το μέγεθος του οποίου κυμαίνεται από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσαν από κοινού Υπουργείο Ενέργειας και Exxon Mobil.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ!.» https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/754747 

«FAZ: Η Ελλάδα μπορεί να αναμένει τη δόση μόνο αν κλείσει τις εκκρεμότητες»
https://www.iefimerida.gr/news/482091/faz-i-ellada-mporei-na- 


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ έχει καταγράψει εδώ και χρόνια αφ ενός μεν τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, αφ ετέρου τι θα πάθουμε εξ αιτίας αυτών και τι μέλει γενέσθαι.

Τι είπε μια αγιασμένη ψυχούλα από την Αν. Μακεδονία που έζησε εκεί δίπλα στο ποταμό Νέστο, ορφανό και από τους δυο γονείς του, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσουπόλεως.

Προρρήσεις που τις δόθηκαν άνωθεν από την Υπεραγία Θεοτόκο σε ανύποπτο χρόνο βλ. το 1970 και καταγράφηκαν το 1973 από συγγενικό της πρόσωπο, όπως διεξοδικά αναρτήθηκαν από πολλά ιστολόγια στις αρχές του Φεβρουαρίου 2019, πριν ανακοινωθούν τα πλούσια κοιτάσματα.

“Στην Ελλάδα θα βγει ένας καινούργιος πολιτικός, ένας απλός άνθρωπος, όπως εμείς αλλά θα είναι άνθρωπος του ΘΕΟΥ. Θα κυβερνήσει και θα κάνει την Ελλάδα Πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη.”

“Θεία Μαρία πως αυτός ο απλός ο άνθρωπος θα κάνει την Ελλάδα την πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη;” 
Και μου απαντά χαριτολογώντας: 
“όση θάλασσα παιδί μου έχει η Ελλάδα, άλλο τόσο πετρέλαιο και αέριο έχει από κάτω” 
“θα προσπαθήσουν οι ξένοι να μας τα πάρουν αλλά δεν θα προλάβουν” 
“είναι θέλημα ΘΕΟΥ να τα εκμεταλλευθεί η ΕΛΛΑΔΑ” 
“και ο κόσμος που θα έρχεται στην Ελλάδα για να μάθει για την Ορθοδοξία και για τον Χριστό, θα ζητάει να βαπτισθεί… θα είναι τόσοι πολλοί που δεν θα προλαβαίνεται να τους ταΐσετε και να τους κοιμίσετε” 
ΠΗΓΗ «ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!»-ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  
http://orthodoxathemata.blogspot.com/2019/02/blog-post_5.html 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ στην δεκαετία του 1970 , όπως την άκουσα, την βίωσα και την κατέγραψα στις 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2012 στον άρθρο μου 

«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» 
«Γιατί σήμερα η πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα φυσικού αερίου ΠΑΤΡΙΔΑ μας να κρυώνει αυτό τον χειμώνα; 
Και να διακινδυνεύουν οι ζωές των ανθρώπων από τις ξυλόσομπες. 
Γιατί οδηγούν το επίπεδο ζωής μας δραματικά και βίαια προς τα πίσω; 
Οι τοκογλύφοι δανειστές μας εδώ και χρόνια γνώριζαν ότι είμαστε πλούσιοι. 

Μικρό παιδί 17 ετών την Πασχάλια περίοδο του 1974, βρέθηκα συμπτωματικά λόγω συγγένειας με τον καπετάνιο του Motor ship στο πλοιάριο που μετέφερε δημοσιογράφους για να ιδούν ιδίοις όμματι την δοκιμαστική καύση του αερίου που εξερχόταν από την θαλάσσια γεώτρηση του Πρίνου ανοικτά της Θάσου. 

Η πρώτη έξοδος και καύση του αερίου συνοδεύτηκε με επιφωνήματα χαράς από όλους τους παρευρισκόμενους. 
Το γεγονός αυτό ήταν μια ευτυχής συγκυρία λίγους μήνες μετά τα θλιβερά γεγονότα του Πολυτεχνείου που με γέμιζε με επιπλέον αισιοδοξία και για το μέλλον της ιδιαίτερης μου πατρίδας.
Δίπλα μου όμως στεκόταν ένας παππούς σιωπηλός, δεν έμοιαζε με δημοσιογράφο και ήταν σκεπτικός. 
Πιθανώς να ήταν μέλος του πληρώματος. 
Κατάλαβε ότι τον παρατηρούσα και τότε μου είπε τους εξής συγκλονιστικούς λόγους 
«- μην χαίρεσαι, από σήμερα η πατρίδα μας μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτά τα πετρέλαια τα γνώριζαν από την κατοχή και οι ξένοι τα θέλουν για δικά τους». 

Ο σοφός παππούς φαινόταν άνθρωπος Θρήσκος γιατί τελείωσε τους λόγους του με τα εξής 
«- ό,τι και να κάνουν ο ΘΕΟΣ θα επιτρέψει να τα βγάλουν πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ». 
Τότε όλα αυτά με προβλημάτισαν. 

Ο σοφός γέροντας στην συνείδηση μου επαληθεύτηκε πολλές φορές. Σε τρείς σχεδόν μήνες μετά την δοκιμαστική καύση στο κοίτασμα του Πρίνου είχαμε την Τουρκική εισβολή του Αττίλα και την Κυπριακή Τραγωδία. Σε λίγο ήρθε και η Μεταπολίτευση «μετά βαγιών και κλάδων». 
Τότε απονήρευτο παιδί σκέφτηκα 
«να έρχονται οι πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ του παππού να βγάλουν τα πετρέλαια …». 

Απογοητεύθηκα σφόδρα, αντί για εξόρυξη πετρελαίων έβλεπα ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ προς την καθ’ όλα πλούσια πατρίδα μας. 

Αντίκριζα ανθρώπους που δεν τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας και από πάνω να είναι τακτικοί θαμώνες των γνωστών νυκτερινών κέντρων. 
Ήταν πασιφανές ότι τουλάχιστον αδιαφορούσαν για το ενεργειακό μέλλον της πατρίδας. 

Μέχρι που ήρθε η ώρα των μνημονίων και η μετατροπή των κρατικών χρεών μας σε ενυπόθηκα με βάσει το Βρετανικό δίκαιο. Τότε κατενόησα τα λόγια εκείνης της τυχαίας συνάντησης πριν 38 ολάκερα χρόνια» δημοσιεύθηκε στο http://hggiken.pblogs.gr  
https://epanastasilae.blogspot.com/2012/12/blog-post_125.html koukfamily.blogspot.com/2017/12/2010-2017-2018.html  
https://www.triklopodia.gr/i-tris-pedes-en-ti-kamino-ton-mnimonion/  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς, καλή και αγαθή τύχη πεφιλημένη πατρίδα. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

5 σχόλια:

Dimitris D είπε...

Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο δεν είναι ευλογία αλλά κατάρα. Στις πετρελαιοπηγές το έδαφος παθαίνει καθίζηση και αυξάνονται οι σεισμοί, αυτό που λέει η αποκάλυψη έφυγαν τα νησιά...
Για να μην υπολογίσουμε την μόλυνση του αέρα αλλά και της θάλασσας. Από μια μικρή διαρροή πετρελαίου θα γίνει το Αιγαίο μαύρη θάλασσα.
Άλλη προφητεία λέει θα βγαίνει καπνός εκεί που θα υπάρχει χρυσός, γιατί σήμερα ανακάλυψαν οι επιστήμονες ότι όπου υπάρχει ηφαίστειο, υπάρχει και φλέβα χρυσού.
Τέλος η προφητεία είναι προφητεία ή "προφητεία" γιατί δεν συνοδεύεται από προτροπή προς μετάνοια.
Οπότε για κάθε λύση υπάρχει και ένα πρόβλημα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνώ ότι το πετρέλαιο ή το φυσικο αεριο μπορουν να εξελιχθουν σε καταρα αν δεν τα διαχειριστει σωστα ενα κρατος....
Ωστοσο το οτι αποτελουν πλουτοπαραγωγικες ενεργειακες πηγες που μπορουν να θρεψουν εκατομμυρια ανθρωπους ειναι αδιαμφισβητητο...
Οπως ολα τα πραγματα που φέρνουν πλουτο ετσι κι αυτα χρειαζονται δικαιη και προσεκτικη για το περιβάλλον διαχειριση...
Μην ξεχναμε ομως οτι ολα αυτα ειναι προιοντα της γης κι ως εκ τουτου οσο κι αν μολυνουν το περιβάλλον για την γη ειναι φυσικα προιοντα.... κι οχι τεχνητα.
Αυτο σημαίνει οτι ο πλανητης μας εχει τον τροπο να αυτοκαθαριζεται αν οι ανθρωποι δεν τον μολυνουν επι τουτου....
Η προτροπη σε μετανοια ειναι κατι μονιμο και διαρκες και το λεει πολυ συχνα κι ο κ Βαρδακας στα άρθρα του...
Δυστυχως ομως συμβαίνει το αντιθετο....
Ολο και περισσοτεροι περνανε σε μια κατασταση μονιμης αμετανοησιας και σκληροτητας...

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η κατασταση της "μονιμης αμετανοησιας και σκληροτητας..."
να ειστε σιγουρος οτι θα αλλαξει πολυ συντομα οχι απο εμας τους "αχρηστους"
και απιστευτους...αλλα απο τον
ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ που θα τα φερει ετσι τα πραγματα και τις υποθεσεις του κρατους μας (και οχι μονο) που ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ και θα παρακαλουν τον ΚΥΡΙΟ να τους βοηθησει και να τους σωσει.Συντομα μεσα στο 2019
θα συμβουν πολλα γεγονοτα τραγικα και φοβερα...και τοτε θα δειτε πως αλλαζει η σκληροτητα και γινετε ηπιοτητα, γλυκητητα..κλπ και η αμετανοησια θα γινει ΠΙΣΤΗ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΗ.
ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...

Bivalve Eternity είπε...

H μετάνοια μπορεί να είναι το πνευματικό ζητούμενο για τον κάθε ορθόδοξο λαό του Θεού. Όμως, μην έχουμε αυταπάτες. Ποτέ δεν θα υπάρξει αληθινή μαζική μετάνοια (αυτό είναι μία ουτοπία), παρα πάντα, ατομικά, θα έχουμε σωστή μετάνοια (δηλ επι μεμονωμένων Χριστιανών)
Απόδειξη, και στον παλαιό Ισραήλ το ίδιο συνέβαινε. Αμάρταναν έχαναν τα εδάφη τους. Μετανοούσαν τα ξανακέρδιζαν. Αυτό το σκαμπανέβασμα μεταξύ αμαρτίας και μετανοίας, δείχνει ότι ψευτομετανοούαν.
Όμως ξεχνάμε και μιά άλλη παράμετρο. Ότι ο Θεός πρέπει να τιμωρεί και τους εχθρικούς προς αυτόν, λαούς και όχι μόνο τον περιούσιο του (τους Ορθοδόξους λαούς όπου γής δηλαδή) για παιδαγωγικούς λόγους.
Για την δική μας τώρα εθνική περίπτωση, δεν μπορεί οι αγαρηνοί να παραμένουν απο την Άλωση της Πόλεως εσαεί ατιμώρητοι! Διότι έμεις μπορεί μεν, να αμαρτάνουμε, όμως τουλάχιστον είμαστε ορθόδοξοι και πιστεύουμε στον αληθινό Θεό. Ενώ οι εχθρικοί προς τον Χριστό λαοί, αμαρτάνουν με χειρότερο τρόπο. Δηλαδή διώκοντας την Πίστη μας. Γι αυτό λοιπόν, ανεξάρτητα απο την δική μας μετάνοια (που μακάρι βέβαια να υπάρξει σε ποιοτικό βαθμό), ο Θεός θα επέμβει τον χρόνο που Αυτός έχει ορίσει. Μήν λέμε λοιπόν, ότι αυτό δεν θα γίνει πότε επειδή εμείς είμαστε αμετανοήτοι. Θα γίνει. Αυτό περιμένουμε και μακάρι να το ζήσουμε εμείς, στην δική μας γενιά, αυτό το ευχάριστό. (δηλ της οριστικής τιμωρίας των αγαρηνών επι των εδαφών μας τον χαμένων)

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλό είναι να αποφευγουμε τις αναφορες σε χρονολογίες... αγαπητε ανωνυμε 14.58.
Τα τελευταία σχεδόν 10 χρονια πολλοι μας τρελαναν με χρονολογίες, πεινας, πολέμου και καταστροφής αλλά έπεσαν ευτυχως εξω...
Μερικοι ακομα πιο παρατραβηγμενα πλανεμενοι μιλησαν μεχρι και για την Β Παρουσια σε συγκεκριμενη χρονολογία... Πέρασε κι αυτη και ησυχασαμε κι απο αυτούς αφου λουφαξαν...

Τωρα λεμε οτι το 2019 θα εχουμε συνταρακτικα γεγονοτα...
Τελικα μηπως το παμε φιρι φιρι να λεμε καθε χρονο τα ιδια και μολις συμβει να πουμε να τα λεγαμε;

Οσο για το δικο σου σχολιο αγαπητε Bivalve Eternity(!!!!) να πω μονο τουτο...
Ναι καποια στιγμη θα τιμωρηθουν και οι ασεβείς ελληνοκτόνοι μογγόλοι όπως τους αξιζει... ομως αν περιμενουμε την μετανοια των Ελληνων αυτη εχει απομακρυνθεί περισσοτερο απο κάθε άλλη φορα απο την στιγμή που έβγαλαν αθεη κυβερνηση...
Μακαρι να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας συνετισει γρηγορα, διοτι το μελλον ειναι ζοφερο και θα δουμε κι άλλα σημεια και τερατα που θα διαλυσουν και θα αλλοτριώσουν της ζωες των παιδιών μας....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.