13 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκινάει η συνταγματική αναθεώρηση στην Βουλή: 149 οι προτεινόμενες τροποποιήσεις. Ευτυχὠς αποφασίζουν μόνο τα θέματα... Οι αναθεωρητική βουλή είναι η επόμενη.....

Χθες ξεκίνησε η διήμερη συζήτηση για τις 149 προτεινόμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος που θα λήξει το βράδυ της Τετάρτης με την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου. Στην παρούσα φάση η εθνική αντιπροσωπεία αποφασίζει μόνο για τα άρθρα που πρέπει να τροποποιηθούν και όχι για το νέο τους περιεχόμενο που είναι υποχρέωση της επόμενης Βουλής η οποία ορίζεται και ως αναθεωρητική. 

Οι διατάξεις που θα λάβουν λιγότερες από 151 ψήφους απορρίπτονται. Εκείνες που θα λάβουν από 151 εως 179 θα χρειαστούν στην επόμενη Βουλή τουλάχιστον 180 για να τροποποιηθεί το περιεχόμενό τους, ενώ όσες στην παρούσα φάση λάβουν τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους τότε στην επόμενη θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία για να αποκτήσουν νέο περιεχόμενο.

Πάντως, από την συζήτηση και τις γνωμοδοτικές τοποθετήσεις των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή που λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα, από τις 149 προτάσεις μόλις οι 8 φαίνεται να συγκεντρώνουν την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που είναι προϋπόθεση για να ξεπεραστεί το όριο των 180.

Η κυβερνητική πλειοψηφία και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκουν κοινό έδαφος για την ανάγκη αναθεώρησης των διατάξεων για την βουλευτική ασυλία, την αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής με την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, την ποινική ευθύνη Υπουργών κ.α.

Ωστόσο και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση για το κατά πόσο η παρούσα Βουλή μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη και ως προς το περιεχόμενο της αναθεώρησης.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος επικαλείται την απόφαση 11/2003 του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτής της Βουλής είναι δεσμευτική και ότι η επόμενη δεν μπορεί να αποφασίσει το περιεχόμενο κατά το δοκούν. Η ΝΔ από την άλλη υποστηρίζει ότι η επόμενη Βουλή έχει το δικαίωμα να καθορίσει χωρίς δεσμεύσεις το νέο περιεχόμενο των διατάξεων.

Σε κάθε περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση ελπίζει ότι το επίμαχο άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συγκεντρώσει στην παρούσα φάση τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους ώστε να τροποποιηθεί με απλή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και να αποφευχθεί με τον τρόπο αυτό πρόωρη διάλυσή της σε ενδεχόμενη εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Εκτός αυτών η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών μια σειρά από προτάσεις που έχει καταθέσει θα χρειαστεί να διαμορφώσει νέες πλειοψηφίες – κουρελού με ανεξάρτητους βουλευτές.

Ειδικά για τις προτάσεις που αφορούν τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και της «θρησκευτικής ουδετερότητας» θα δυσκολευτεί να βρει υποστηρικτές. 




πηγή



Share

1 σχόλιο:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

Αδέλφια, οι εξελίξεις τρέχουν και δεν τις προλαβαίνουμε.
Τώρα στη Βουλή δίνουν κι άλλες μαχαιριές στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Ο Θεός όμως μιλάει τελευταίος και ο Λόγος Του θα είναι Βαρύς, ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ σε όλους τους Προδότες της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Έθνους, το οποίο ο Ίδιος ο Κύριος μας ευλόγησε όταν πήγαν και τον συνάντησαν οι Έλληνες.

Καλή συνέχεια αδέλφια, στον πνευματικό αγώνα είμαστε μαζί κάθε μέρα και ιδίως κάθε βράδυ με την κοινή προσευχή μας.

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Στον ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ οδηγεί η πρόταση ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(Ανακοινωθέν Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ 12/2/2019)
https://www.youtube.com/watch?v=dwY-ght-5C0


ΠΟΣΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ;

ΠΟΣΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ...!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.