Τελευταίες αναρτήσεις

11 Μαΐου 2018

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Του Πέτρου Χασάπη

Ο Αϊνστάϊν είχε πει πως το 50% της λύσης ενός προβλήματος είναι η κατανόηση του προβλήματος.

Ας έρθουμε τώρα στην κατάστασή μας, στη χρεοκοπία της χώρας μας. Η χρεοκοπία στην οποία οδηγήθηκε η μεταπολιτευτική Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία και την υφιστάμεθα όλοι μας. Προκειμένου λοιπόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, θα πρέπει πρώτα να κατανοηθεί το πρόβλημα. Δηλαδή να κατανοηθεί η αιτία που προκάλεσε τη χρεοκοπία.

Ο κόσμος έξω έχει “δαγκώσει” τη βολική προπαγάνδα του ίδιου του συστήματος και την αναπαράγει άκριτα. Μια προπαγάνδα που λέει ότι “δεν φταίει το Σύνταγμα, φταίνε αυτοί που δεν το εφαρμόζουν”, ότι “δεν φταίνε οι νόμοι, αλλά αυτοί που δεν τους εφαρμόζουν”. Δηλαδή “πιάσε το αυγό και κούρευτο” ή “φύγε εσύ έλα εσύ”, για να λύσουμε το πρόβλημα.

Είναι αυτονόητο ότι τα πρόσωπα (πολιτικά και άλλα), που χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας μετά το 1974, συμμετείχαν ενεργά στην πρόκληση της χρεοκοπίας. Όμως, είναι άραγε αυτή η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος; Δηλαδή αν κάνουμε κάποια αλλαγή στα πρόσωπα λύσαμε το πρόβλημα; Όχι φυσικά. Το πραγματικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι εκεί και να μας παρασύρει στη διάλυση. Τα πρόσωπα αυτά δεν λειτούργησαν τυχαία, ούτε υπάρχουν κάποιοι άγγελοι ανάμεσά μας. Λειτούργησαν ως μια ενότητα ενός εξουσιαστικού συστήματος (πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, δικαστές, διοικητικοί, ένστολοι, ΔΥ, οικονομικοί ολιγάρχες κ.λ.π.), κάτω από συγκεκριμένους θεσμούς. Αυτούς δηλαδή που έχουμε, με κεντρικό πυρήνα όλων των θεσμών το ίδιο το Σύνταγμα, τον καταστατικό χάρτη του κράτους.

Όποιος είναι γνώστης και έχει μελετήσει το θέμα εξαντλητικά γνωρίζει πολύ καλά ότι το Σύνταγμα δεν παραβιάζεται. Απεναντίας εφαρμόζεται αυστηρά κατά γράμμα, όπως ακριβώς το ίδιο προβλέπει. Μην μένετε μόνο στις εύηχες αρχές που διακηρύττει το Σύνταγμα, αλλά εστιάστε στον τρόπο που το ίδιο προβλέπει το πως υλοποιούνται αυτές οι αρχές. Πως για παράδειγμα προβλέπεται η υλοποίηση της αρχής της ισότητας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου κ.λ.π. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πως οι αρχές αυτές μένουν γράμμα κενό, από το ίδιο το Σύνταγμα. Ακούγεται περίεργο; Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η αλήθεια από μόνη της είναι επαναστατική πράξη.

Πρέπει λοιπόν να γίνουμε επαναστάτες. Επαναστάτες της σκέψης. Να υπερβούμε τα στερεότυπα. Πρέπει να φύγουμε από τη συντηρητική βολική άποψη ότι δεν φταίνε οι θεσμοί αλλά τα πρόσωπα που δεν τους εφαρμόζουν και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μήπως δεν φταίνε τα πρόσωπα ή δεν φταίνε μόνο τα πρόσωπα, αλλά και οι θεσμοί μέσα στους οποίους λειτουργούν; Μήπως δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα πρόσωπα και στις αποφάσεις τους, αλλά και στη “μηχανή” που παράγει αυτά τα πρόσωπα και αυτές τις αποφάσεις;

Αυτή η αλλαγή σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων και μόνο, θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που έκαναν ποτέ οι νεότεροι Έλληνες και θα συμπαρασύρει τα πάντα σε αμφισβήτηση, ανατροπή και αλλαγή. Θα μας οδηγήσει στο πέρασμα στην Δ΄ Ελληνική (πραγματική) Δημοκρατία που όλοι οραματιζόμαστε.

πηγήShare

1 σχόλιο:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ TΣΟΥΛΟΣ είπε...

Φίλτατε Πέτρο !!!!
Τα γραφόμενα σου είναι όλα καλά,είναι όλα χρυσά κα είναι όλα άγια !!!!
Μπορούμε όμως σε παρακαλώ, να αναφερθούμε εις το διά ταύτα Πέτρο μου ???
Μπορείς να με βοηθήσεις προτείνοντας μου ποιόν να ψηφήσω εις τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές Πέτρο μου ???????????
Σε ευχαριστώ έκτων προτέρων Πέτρο μου !!!!!
Γρηγόριος Τσούλος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.