31 Μαΐου 2018

Το ΣΟΚ: Χείρα ΘΕΟΥ ανατρέπει την σχέση Ρωσίας- Τουρκίας, φέρνει την Βουλγαρία στα πράγματα και πυροδοτεί ΑΙΓΑΙΟ- Βαλκάνια και συνοχή ΕΕ.

Είπαν να παίξουν όλοι οι καραγκιόζηδες με την Μακεδονία και άρπαξαν φωτιά.

Πριν λίγα 24ωρα τους είπαμε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γίνει ταφόπλακα τους και ο λίθος της ήδη κυλίετε για να τους κλείσει στο χρονοντούλαπο της λήθης.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα σώσει την Ελλάδα. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Από πού να πιάσει κανείς και που να τελειώσει.
Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να εισέλθουμε στο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της δύσμοιρης πατρίδας. 
Αλλά τώρα τα πάντα αλλάζουν.

Το φωνάζουμε εδώ και 6 μήνες το Σκοπιανό επιταχύνθηκε γιατί ο ρωσοτουρκικών συμφερόντων Turkish Stream στο ταξίδι του προς τας Ευρώπας σχεδιάστηκε να περνάει μέσω Ελλάδος – Σκοπίων- Σερβίας (με κλάδους προς Ιταλία και κεντρική Ευρώπη).

Τα κέρδη της Ρωσίας αμύθητα.

Τα κέρδη στα τέλη διέλευσης θα ήταν μυθικά για την Τουρκία και ταυτόχρονα η Ρωσία θα είχε άμεση εξάρτηση από τις διαθέσεις της εκάστοτε τουρκικής κυβέρνησης.

Αμέσως οι ΗΠΑ για να δημιουργήσουν προσκόμματα σε αυτόν ανοίγουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και επιθυμούν την ένταξη του μορφώματος αυτού στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην ΕΕ.

Σε αυτό λοιπόν το σημείο βρισκόμαστε σήμερα.
Ο Ρώσος διαβλέποντας τις κινήσεις των ΗΠΑ, τι κάνει;

Σταματάει την κατασκευή της υλοποίησης του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream αγωγού καταμεσής της Μαύρης θάλασσας και έχει κανένα τρίμηνο να ποντίσει σωλήνες.

Το σημείο στο οποίο σταμάτησαν οι εργασίες είναι εκείνο στο οποίο θα ξεκινούσε η μεγάλη κοιλία που θα έκανε η διαδρομή για να φτάσει ο αγωγός στο επίγειο τμήμα της τουρκίας.

Και ξαφνικά μαθαίνουν οι Ρώσοι σήμερα ότι τελικά Ελλάδα- Σκόπια τα βρίσκουν στην ονομασία του σκοπιανού (φυσικά το γνώριζαν για αυτό είχαν στην τσέπη τους και ενναλακτική λύση) 

Ποια ήταν;

Η αναβίωση του πεθαμένου εδώ και χρόνια South Stream, ο οποίος είχε ακυρωθεί. 
«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπίας.

Μετά τη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπόικο Μπόρισοφ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, ανακοινώθηκε πως οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας – Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν, δέχονται να περάσει το «Τουρκικό Ρεύμα» (Turkish Stream) μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη τύπου τόνισε πως η «Ρωσία μαζί με την Τουρκία εργάζονται για να περάσει ο αγωγός μέσω της Βουλγαρίας και όχι της Ελλάδας». 30 Μάϊου 2018, https://www.pentapostagma.gr/ 

Εχθές ανήμερα της Άλωσης της ΠΟΛΗΣ τηλεφωνούσε ο Πούτιν τον Ερντογάν για να τον πείσει δηλ. για να του χρυσώσει το χάπι.

Ποιο χάπι;

Ότι ο Turkish Stream μεταλλάσσεται σε βουλγαρωσσικών συμφερόντων ενεργειακό αγωγό και η τουρκία του σουλτάνου χάνει:

1. Τα μυθικά τέλη διέλευσης του αρχικού σχεδιασμού του αγωγού προς τις Ευρωπαϊκές χώρες. 
2. Την γεωπολιτική αξία της ως χώρα- ενεργειακός κόμβος ως αναφορά τον αγωγό αυτόν.
Τι παίρνει;

Την « συμπάθεια» του Πούτιν και ένα μικρό κλάδο αγωγού για τις εγχώριες ανάγκες της και αν καθίσει καλά και καμία έκπτωση.

Την δουλεία την έκανε η Βουλγαρία του φιλορώσου Μπορίσωφ.
Τα φράγκα είναι πάρα πολλά και πυροδοτεί το όλο γεωπολιτικό σκηνικό. 
Α βρε παππούλη τα έλεγες αλλά ποιος σε άκουγε τότε;

«Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.»

Επήγαν οι ΗΠΑ να ταπώσουν τον ενεργειακό αγωγό των Ρώσων στα Νότια Δυτικά Βαλκάνια και οι Ρώσοι βρήκαν άλλη τρύπα μέσω Βουλγαρίας – Σερβίας και μετά θα μοιράζουν αγωγούς προς Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη.

Στην ΕΕ θα υπάρξουν εν γενεί προβλήματα διότι θα δοκιμαστεί η συνοχή της.

Άλλες χώρες όπως η Ιταλία θέλει τον ρωσικό αυτό αγωγό (μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ,αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα), η Γερμανία κάνει πως δεν τον θέλει αλλά ουσιαστικά τον θέλει γιατί ο παλαιός Nord stream και οι αγωγοί από την Ουκρανία δεν της αρκούν μέχρι να κατασκευασθεί ο East med από την λεκάνη της Αν. Μεσογείου. 

Αλλά τώρα αρχίζουν τα όργανα.
Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια που τα τσαλαπατάνε.

Πως θα διαχειριστούν την νέα αυτή πρόκληση;
ΗΠΑ και ΕΕ θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στην Βουλγαρία μπορεί και να δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια σε αυτήν.

Αν αυτό είναι δύσκολο , μπορεί να αποσταθεροποιηθούν γειτονικές χώρες ή να έρθουν με φοβερή ταχύτητα στην επιφάνεια χρόνιες διενέξεις στο ΑΙΓΑΙΟ που οι διάδρομοι ναυσιπλοΐας του έχουν σχέση με ΣΤΕΝΑ και Μαύρη Θάλασσα στην οποία διέρχεται αυτός ο αγωγός.

Αστάθμητος πάντα παράγοντας ο Σουλτάνος.
Βλέπει ότι χάνει από αυτήν την κίνηση των Ρώσων και το γεγονός αυτό τον βρίσκει μέσα σε προεκλογική περίοδο.

Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού οι Δυτικοί τον καλοπιάσουν με τα F- 35 θα κάνει την γνωστή κωλοτούμπα προς την Δύση.

Φέτος το σωτήριο έτος 2018 άνοιξε το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων που μας τα προανήγγειλαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μας.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ 
Ας γίνουμε μια ενωμένη με επίγνωση και μετάνοια Εθνική γροθιά στις φοβερές προκλήσεις.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ βγήκε για να νικήσει και θα νικήσει το Αντίχριστο πνεύμα που πάει να μας πνίξει. 

Σας χαιρετώ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.