Τελευταίες αναρτήσεις

9 Μαΐου 2017

Macron - Le Pen: οι Γάλλοι «επέλεξαν» Κυβερνήτη...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

ΔΕΝ υπήρξαν «εκπλήξεις» στο Β Γύρο των Γαλλικών εκλογών και ο φερόμενος από την αρχή ως «φαβορί» κ Macron επικράτησε με το ψηλό ποσοστό 66.1% της αντιπάλου του κ Le Pen που πήρε 33.9%.

Σημειώστε, έτσι για να «αφυπνισθούμε» οι Δημοκρατικοί πολίτες σε ολάκερη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι 34.8 εκατομμύρια Γάλλοι συμμετείχαν στον Β γύρο των Προεδρικών εκλογών, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 75.3% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Το φετινό ποσοστό συμμετοχής είναι το χαμηλότερο που σημειώθηκε σε Προεδρικές Εκλογές από το 1969 όταν στον Β’ Γύρο αναμετρήθηκαν οι Pompidou και Proher (οι κάλπες ανέδειξαν νικητή τον Pompidou).

Ο αριθμός των ψηφοφόρων που συμμετείχαν αναδεικνύει το σημαντικό στατιστικό στοιχείο ότι δηλαδή 11.4 εκατομμύρια ψηφοφόρων από τον συνολικό αριθμό των 47 εκατομμυρίων που είναι εγγεγραμμένοι επέλεξαν την ΑΠΟΧΗ.

Σημειώστε, επίσης, ότι 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων (περίπου 8%) έριξαν ΛΕΥΚΟ, ενώ ένα άλλο 3%, δηλαδή ένα εκατομμύριο Γάλλοι επέλεξαν να «μουντζουρώσουν» τα ψηφοδέλτια που έριξαν στις κάλπες καθιστώντας τα ΑΚΥΡΑ…

«Φανεροί» και «αφανείς» υποστηρικτές του εκλεγέντος Γάλλου Προέδρου κ Macron ζητωκραυγάζουν για την εκλογή του με τέτοια ποσοστά ενώ «άσπονδοι» εχθροί της κ Le Pen τρίβουν τα χέρια τους χαρακτηρίζοντας ως «συντριπτική» την ήττα της. Παρακάμπτουν, ίσως για να αποφευχθούν προβληματισμοί για το πολιτικό μέλλον της Γαλλίας και άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών όπου έχουν εμφανιστεί και δυναμώνουν «Λαϊκά Κινήματα», το γεγονός ότι η θυγατέρα Le Pen διπλασίασε το ποσοστό των ψήφων που συγκέντρωσε φέτος από εκείνο που είχε πάρει ο πατήρ Le Pen στις εκλογές του 2002…

Ο νέος Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος – πρωτόγνωρα πράγματα σε Δυτικού Τύπου Δημοκρατικά Πολιτεύματα – ΔΕΝ διαθέτει Κόμμα ούτε Κομματική οργάνωση αλλά ένα εμβρυακό πολιτικό μόρφωμα με τίτλο «La République En Marche» αντιμετωπίζει δύσκολο αγώνα για να κερδίσει αρκετές έδρες στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου που σύμφωνα με το Γαλλικό Σύνταγμα θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 11 και 18 Ιουνίου.

Όπως σημειώνεται η προσπάθεια του κ Macron θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη δικών του υποψηφίων βουλευτών αλλά εάν δεν επιτευχθεί δική του πλειοψηφία (πράγμα προφανώς πολύ δύσκολο) οι προοπτικές είναι για σχηματισμό Κυβέρνησης Συνεργασίας…

Προεκλογικά η κ Le Pen είχε ειρωνευθεί τον αντίπαλό της κ Macron που δήλωνε ότι είναι Ανεξάρτητος επισημαίνοντας στους Γάλλους ψηφοφόρους ότι η εκλογή του στη Προεδρία θα σήμανε ότι ο κ Hollande φεύγει από την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να επιστρέψει από το παράθυρο «ως εκλεκτός του απερχόμενου και αποτυχημένου Προέδρου».

Σίγουρα κανείς εχέφρων και ώριμος αναλυτής ΔΕΝ περίμενε επικράτηση της κ Le Pen, και ιδιαίτερα μετά τις συμμαχίες που σχηματίστηκαν εναντίον της και μαζί του «τοξικού» παρελθόντος του «Εθνικού Μετώπου…

Κυκλοφορεί ήδη το σενάριο «διάλυσης» του Σοσιαλιστικού Κόμματος και όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πατρίδα μας ένα πλήθος στελεχών και ψηφοφόρων να ενσωματώνεται στο «La République En Marche» του κ Macron στοχεύοντας στον σχηματισμό μιας αυτοδύναμης Κυβέρνησης ή μιας Κυβέρνησης Συνεργασίας (τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) που θα σχηματίσει ο νέος Γάλλος Πρόεδρος μετά τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Μετά τις Βουλευτικές εκλογές ο κ Macron θα υποχρεωθεί να δείξει ποιος είναι δημοσιοποιώντας και εφαρμόζοντας πρόγραμμα χειρισμού των οικονομικών προβλημάτων που του κληροδότησε ο κ Hollande με την ανεργία να τρέχει σε ποσοστά υπερδιπλάσια της γειτονικής Γερμανίας (όπου η ανεργία είναι περίπου 4% γενική  και 7% στους νέους, ενώ στη Γαλλία 10%  και 24%  στους νέους) και το χλωμό ποσοστό προβλεπόμενης οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 1,6% και τα κοινωνικά θέματα με μετανάστευση, διαδηλώσεις και εσωτερική τρομοκρατία...

Ο Γαλλικός Λαός με την ψήφο του στις 7 Μαΐου 2017 «μίλησε»…
Μετρώντας ψηφοφόρους που δήλωσαν στα exit polls ότι ΔΕΝ υπερψήφισαν ενθουσιωδώς τον κ Macron αλλά ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την κ Le Pen (επιλέγοντας το «λιγότερο αρνητικό από τα δύο») και μαζί τα ποσοστά ΑΠΟΧΗΣ, ΛΕΥΚΩΝ και ΑΚΥΡΩΝ το μέλλον θα δείξει για τη Γαλλική Δημοκρατία και τους Γάλλους ποια μορφή θα πάρει το κλασικό απόφθεγμα: 

«Οι Λαοί αξίζουν τους Κυβερνήτες που επιλέγουν».Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.