Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαΐου 2017

Ανησυχητική εξέλιξη για την Ελλάδα προβλέπουν οι ρωσικές υπηρεσίες: «Τον Ιούνιο ξεκινάει η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας»

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Σοβαρές και ραγδαίες εξελίξεις προβλέπουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες καθώς προειδοποιούν ότι η εφαρμογή του σχεδίου της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» θα ξεκινήσει άμεσα μετά τις εκλογές στο Κόσοβο της 11ης Ιουνίου ακραίοι εθνικιστές θα καταλάβουν την εξουσία στην Πρίστινα και ένας κατηγορούμενος ως εγκληματίας πολέμου, ο Ramush Haradinaj θα εκτελεί τα πιο σημαντικά καθήκοντα στη νέα κυβέρνηση. 

Είναι μια μεταβολή που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα καθώς οι Αλβανοί και έχουν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον του Ελληνισμού (θεωρούν ότι υπάρχει θέμα Τσάμηδων και ότι η Αλβανία φτάνει μέχρι την Άρτα) και μια μεγάλη αλβανική κοινότητα διαβιεί στην Ελλάδα με ένα μέρος της να μην έχει εξελληνισθεί επαρκώς όπως απέδειξαν άλλωστε οι πρόσφατες περιπτώσεις στις ελληνικές ΕΔ νεαρών αλβανικής καταγωγής που έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες και κάνουν την θητεία τους σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Μεγάλο Αλβανικό Αετό».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση των ακραίων εθνικιστών του κινήματος “Self-determination” το οποίο ανοιχτά υποστηρίζει την διενέργεια δημοψηφίσματος προς ενοποίηση του Κοσόβου με την Αλβανία. 

Όπως προβλέπουν ειδικοί αναλυτές και όπως αποκαλύπτει και η ρωσική Izvestia,ο Ramush Haradinaj, που κατηγορείται ως εγκληματίας πολέμου και ηγείται της Alliance for the Future of Kosovo, θα έχει πολύ σηματικό ρόλο μετά τις εκλογές.

Η Izvestia αναφέρει ότι η απειλή της «Μεγάλης Αλβανίας» ήταν εκ των σημαντικότερων θεμάτων προς συζήτηση κατα την συνάντηση του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν και του Σέρβου ομόλογού του Aleksandar Vucic στο Πεκίνο.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές το κόμμα του “Self-determination” (αυτοδιάθεσης) αναμένεται να κερδίσει τις κοσοβάρικες εκλογές και το πρόγραμμά του βασίζεται στην ενοποίηση των αλβανικών εδαφών. 

«Εάν οι προβλέψεις μας είναι σωστές, το κόμμα μας θα κερδίσει τις εκλογές και θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός. Ο βασικός υποψήφιός μας θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κινήματός μας, ο Albin Kurti» είπε ο επικεφαλής του κινήματος.

Οι Ρώσοι αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών θεωρούν ότι μετά τις εκλογές η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση που θα αποτελείται από εθνικιστές και ότι η πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας» θα υποστηριχθεί από την Δύση, η οποία στοχεύει στην αποδυνάμωση των χωρών της περιοχής που θέλουν να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Αυτό βασικά αναφέρεται για την Σερβία η οποία αρνείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και συνεργάζεται στενά με την Ρωσία σε οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά πεδία. 

Ένας εκ των βασικών στελεχών της νέας κυβέρνησης θα είναι ο Ramush Haradinaj, για τον οποίο το δικαστήριο της γαλλικής πόλης του Colmar εξέδωσε απόφαση τον προηγούμενο Απρίλιο μη έκδοσης του στην Σερβία για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε κατά Σέρβων του Κοσόβου και των Μετοχίων. 

«Η πτώση της κυβέρνησης του Isa Mustafa μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ένα τρόπο και αυτός είναι ότι οι Αμερικανοί πιέζουν τους Αλβανούς κοσοβάρους να επιταχύνουν την εφαρμογή της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας. Η επιστροφή του εγκληματία πολέμου Ramush Haradinaj στην πολιτική σημαίνει επιθετικά σχέδια των Αλβανών του Κοσόβου ως προς τα Σκόπια και την Σερβία» είπε στην “Izvestia” ο διευθυντής του Balkan Center for International Cooperation Viktor Kolbanovski. 

Ακόμα και ο πολiτικός αναλυτής σε θέματα ασφάλειας, ο Σέρβος Dragan Stanojevic επίσης βλέπει κάποιον συσχετισμό με την απελευθέρωση του Ramush Haradinaj και τις πρώιμες εκλογές στο Kosovo. 

«Ο Haradinaj είναι ένας εγκληματίας πολέμου και ο υποστηρικτής της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας. Τοποθετώντας αυτούς τους τύπους στην πολιτική ηγεσία είναι στην ουσία ανακοίνωση της έναρξης ενός πολέμου. Άλλωστε ήδη ο επικεφαλής της αλβανικής κοινότητας στην κοιλάδα του Πρέσεβο (στην Σερβία) ήδη έχει ανακοινώσει ότι αυτές οι περιοχές θα ενωθούν με τις αρχές του Κοσόβου» είπε ο Stanojevic. 

Η κρίση στο Κόσοβο έρχεται σε συνάρτηση με την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού. 

Όπως αναφέρει ο αναλυτής του Institute for Slovenian Studies Pyotr Iskenderov από τις αρχές Ιανουαρίου, οι ηγέτες των αλβανικών κομμάτων συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα από όλα τα Βαλκάνια και υιοθέτησαν την «Πλατφόρμα των Τιράνων» η οποία έχει να κάνει με τα δικαιώματα των Αλβανών στα Σκόπια και σε άλλες βαλκανικές χώρες (πολύ σωστά καταλάβατε και η Ελλάδα) 

Πρόκειται για την αρχή μιας νέας γιουγκοσλαβικής κρίσης 

«Η Δύση, υποστηρίζει Tirana, Pristina και την αλβανική μειονότητα στην περιοχή το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια ένοπλη σύγκρουση»

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.