Τελευταίες αναρτήσεις

5 Μαΐου 2017

Να γιατί ο Πλάστης όλο γελά!

Γράφει ο Λευτέρης

Με ταπεινότητα τολμώ να πω ότι με την ευλογία του Πλάστη μου, έχω πιάσει το κόλπο που μας έστησε!

Αυτή η φυσική ζωή δεν είναι καθόλου “πραγματική”. Ο λόγος ο λογικός όλο λέει, αλλά ουσιαστικά δεν ξεφεύγει απ’ την πλάνη, δεν εξηγά καθαρά απολύτως τίποτα. Δηλαδή, δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις σε λογικές ερωτήσεις! Κάθ’ερώτηση γεννά κάμποσες άλλες ερωτήσεις, σαν νάναι μια διανοητική φάρσα τύπου Λερναίας Ύδρας.

Δηλαδή τελικά, στην πράξη, ότι θεωρείται λογικό μας βγάζει σ’ αδιέξοδο (Και αν κάτι είναι αληθινό δεν είναι ποτέ λογικό). Και τ’αστείο αυτής της παράδοξης κατάστασης είναι συνήθως μόνο φανερό στα μικρά παιδιά και στους “τρελλούς” που εύκολα γελούν με τέτοιες καταστάσεις. Οι άλλοι συνηθως υποκρίνονται ότι “καταλαβαίνουν” τι γίνεται και το μυρικάζουν με μια φαιδρη “σοβαρότητα”, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να εξεμούν εξωγενή νοητικά “εδέσματα”. Αν έσω τους ψάξουν βαθιά και τολμήσουν την ενδογενή αλήθεια να εκδηλώσουν, από την “ομάδα του μαζικού θεάτρου” αποβάλλονται! Κι’ έτσι πάει λέγοντας...

Οι αλήθειες είναι ουσιαστικά πολύ λίγες και καλά κρυμμένες, συνήθως πίσω από τα πολλά λόγια και τον καπνό της χημείας των συναισθημάτων, που πάντα εκτοπίζουν και ποτέ δεν δίνουν την ευκαιρία ν’αναδυθεί η απλότητα της αλήθειας.
Μα πια είναι η αλήθεια; Είσαι… έτοιμος; Σίγουρα;

Συγνώμη που αμφιβάλλω, γιατί μάλλον ήδη σκέφτεσαι και γυρεύεις κάτι εκεί που δεν είναι!  Κι’ όποιος βρει την αλήθεια μέσα του και τολμά να την ξεστομίζει… υπάρχει και ο κίνδυνος να σταυρωθεί σαν ένας επικίνδυνος επαναστάτης (ή προσβλητικός, τρελλός, αμαρτωλός, προδότης). Η δυσκαμψίες της Λογικής και του Εγώ δεν ανέχονται παρεκκλίσεις, ούτε και σηκώνουν αστεία.

Απ’ όλους τους άλλους, πολλοί είναι οι Έλληνες πούχουν την τάση και το χάρισμα να βλέπουν το κόλπο του Πλάστη και να γελούν μαζί Του κι’ Αυτός μαζί τους. Γιατί αυτός ο κόσμος φτιάχτηκε μ’ ένα πολύ ιλαρό και παράξενο τρόπο: Ο κύριος τρόπος που φτιάχτηκε ο κόσμος τούτος είναι κάτι που, χωρίς την Ελληνική παιδεία, πολύ λίγοι κατανοούν (δεν διαθέτουν την λέξη, ούτε και την έννοια!) Είν’ αυτό που οι Ελληνες ονόμασαν Παραδοξότητα! Δηλαδή, σε μια στιγμή που σιγουρεύεσαι με τη λογική οτι κάτι έτσι είναι… υπάρχει και η άλλη περίπτωση που το αναιρεί!

Βρισκόμαστε σ’ ένα κατώτερο κόσμο σαν κι’αυτόν που ένα κοριτσάκι που λεγότανε Αλίκη, έφτασε, πέφτοντας σε κάποιου λαγουδιού την τρύπα. Σ’ αυτόν λοιπόν τον κόσμο, όλα είναι απροσδόκητα και τίποτα δεν είναι συνηθισμένο. Κι’ εκεί μέσα, φαίνεται ότι το μόνο που έχει επίγνωση του αστείου αυτής της υπόθεσης είναι η οπτασία του προσώπου μιας γάτας σιωπηλής που όλο χαμογελά κι’ αναβοσβήνει… (Και δεν θυμάμαι αν κλείνει το ένα μάτι…) 

Και πραγματικά όποιος βλέπει στην ζωή την καθαρή αλήθεια, δεν μπορεί παρά να συνεχίζει να γαργαλιέται και να γελά! Και πως να μη γελά ξέροντας ότι τίποτα αληθοφανές δεν είναι πραγματικό αλλά μια οπτασία, ένα λεπτομερές αλλά απατηλό ολόγραμμα που συνεχώς η μορφή του αλλάζει. Και στο τέλος γίνεται φανερό ότι στον φυσικό τούτο κόσμο, όλα είναι ονειρικές σκιές μιάς μόνον (αληθινής) οντότητας. Δηλαδή “όλα είναι Ένα" και όλες οι οπτασίες απ’ αυτό το Ένα είναι που προέρχονται. Κι’ αυτό το

Ένα γελάει με την καρδιά του μ’αυτή την όμορφη αλλά ακατανόητη και αστεία προβολή που το ίδιο έχει φτιάξει…

Μην κουράζεστε και μην στενοχωριέστε. Πρωί πρωί πάω οικειοθελώς στον ψυχίατρο αυτής της “Χώρας των θαυμάτων”, αν και πολύ θα προτιμούσα τον κόσμο πούναι απ’ έξω, έξω από την τρύπα πούχε η μικρή Αλίκη ξεπέσει.

Κι’εσύ φίλε, όταν το μυαλό και η όραση σου καθαρίσει και δείς μια τέτοια τρύπα, γέλασε και βγές έξω από μέσα…

Έξω, εδώ πάνω στον φωτεινό και γελαστό κόσμο της Αλήθειας, όπου θρονιάζει, σαν ένας Ηλιος, η ολότητα του “Ένα”, αυτή η Μοναδική Υπαρξη που εδώ πάνω, άπλετα σου χαρίζει τη Χαρά για ν’ αναπνέεις και την άνετη Θάλασσα της αέναης Ειρήνης, μέσα για να πλέεις.

ΛευτέρηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.