Τελευταίες αναρτήσεις

5 Μαΐου 2017

Η σκληρή στάση, εθνικά υπεύθυνη

Τα Σκόπια δεν απέχουν πολύ από το σημείο μηδέν. Οι διακοινοτικές ταραχές, ακολουθούμενες από γενικευμένες ένοπλες συγκρούσεις των σλαβοφώνων με τους Αλβανούς, και η πλήρης διάλυση της ήδη προβληματικής κρατικής οντότητας είναι πιθανά ενδεχόμενα. Η κατάσταση στο τεχνητό κρατίδιο δεν εκτονώνεται. Αντίθετα, με την πάροδο του χρόνου, οι διαφορές οξύνονται και αυτή η κατασκευή φαντάζει όλο και πιο εύθραυστη, παράταιρη και άσκοπη. 

Η διάλυση αυτού του ετερόφωτου κρατιδίου θα αποτελέσει και μια σκληρή -σχεδόν ειρωνική, αλλά και απόλυτα πειστική- απάντηση της Ιστορίας στους ελληνόφωνους γραικύλους, οι οποίοι αξίωναν από την Ελλάδα να υποχωρήσει στο ζήτημα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. 

Το επιχείρημα της παράταξης των ενδοτικών ήταν ότι δεκάδες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πως η Ελλάδα φαντάζει «γραφική» και «εκτός τόπου και χρόνου», όταν θέτει προσκόμματα στην ευρωπαϊκή πορεία του κρατιδίου, στη σταθεροποίηση της κατάστασης στο εσωτερικό του και την παγιοποίηση της ύπαρξής του. 

Τα περίστροφα, τα εκρηκτικά, τα πολυβόλα και τα εκρηκτικά που διαθέτουν οι εθνικιστές Αλβανοί, οι ουτσεκάδες και λοιποί παράγοντες, που έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή (ένας από αυτούς, ο διεθνής κερδοσκόπος και αποσταθεροποιητής χωρών Τζορτζ Σόρος), πιθανότατα θα στείλουν τα έγγραφα της αναγνώρισης του κρατιδίου στην ανακύκλωση. 

Η πατρίδα μας, ορθότατα, δεν έχει επιτρέψει να εισέλθουν τα Σκόπια με τη συνταγματική ονομασία τους στους διεθνείς οργανισμούς, όπου η Ελλάδα έχει δικαίωμα αρνησικυρίας.

Πρώτα και κύρια επειδή έχουμε κάθε συμφέρον να διαφυλάσσουμε τα εθνικά συμφέροντά μας, τον πολιτισμό και την Ιστορία μας από απόπειρες σφετερισμού αρλεκίνων, που λειτουργούν ως ουραγοί του Σόρος, της Τουρκίας και λοιπών... συγγενών. Δεύτερον, η άρνησή μας να γίνουν δεκτοί οι Σκοπιανοί σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αν δεν λυθεί πρώτα το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου, έχει αποβεί σωτήρια και για τις ίδιες τις διεθνείς συμμαχίες, οι οποίες θα έπρεπε να μπουν σε τεράστιες περιπέτειες αν σ' ένα μέλος τους ξεσπούσε εσωτερικός πόλεμος. 

Τελικά, η σκληρή γραμμή ήταν η σωστή. 

Πηγή "Δημοκρατία"
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.