Τελευταίες αναρτήσεις

13 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ επιλέγουν τους Κούρδους

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιλέγουν πια τους Κούρδους ως συμμάχους για τον πόλεμο ενάντια στη βαρβαρότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, δεν αμφισβητείται από κανένα. Κι ενώ έχουμε ραγιάδες στην πατρίδα μας που θέλουν σώνει και καλά να βρουν καλές σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Τουρκίας, η αλήθεια γίνεται όλο και πιο φανερή σε όλους. Οι ΗΠΑ επέλεξαν τους Κούρδους ως συμμαχητές γιατί είναι αξιόπιστοι κι έχουν μέσα τους τη φωτιά της αγάπης για μια πατρίδα που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα. Ενώ η Τουρκία όχι μόνο δεν είναι αξιόπιστη αλλά συνεχίζει να βυθίζεται σε ένα ακραίο ισλαμισμό και να συνεργάζεται όλο και πιο ανοιχτά με την τρομοκρατική οργάνωση διότι φοβάται τους Κούρδους και θέλει να τους αφοπλίσει αν δεν μπορεί να τους εξοντώσει. Με άλλα λόγια, και σε βάθος χρόνου, προετοιμαζόμαστε για τη δημιουργία του Κουρδιστάν.

Αυτός ο στόχος δεν αφορά μόνο τη δικαίωση των διεκδικήσεων του κουρδικού λαού. Είναι επίσης ένας τρόπος να οικοδομηθεί στην περιοχή μια στρατηγική συμμαχία πιο ανθεκτική σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα και αυτή θα είναι βέβαια προς όφελος της Αμερικής για να μην ξεχνιόμαστε. Ξανά βρίσκουμε στοιχεία που υπήρξαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην ίδια την Ευρώπη. Πρακτικά έχουμε ταυτόχρονα της κυριολεκτική ανάσταση της Συνθήκης Σεβρών ενώ κανείς πριν δεν θεωρούσε ότι αυτό είναι εφικτό με τα τωρινά πολιτικά δεδομένα. Όμως το παλιό παρελθόν έρχεται να επηρεάσει το παρόν για να δημιουργήσει το μέλλον. Έτσι η συμμαχία με τους Κούρδους είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Κουρδιστάν.α την ενεργειακή πορεία μας μέσω της υψηλής στρατηγικής του Ελληνισμού. 

πηγή

Ύψος και Βάθος

Μ: Πριν τη βαθύτητα, δεν είχα δει τη διαφορά και τη σχέση που υπάρχει μεταξύ βάθους και ύψους.
Δ: Επειδή είναι μία βαθύτερη κωδικοποίηση της υπέρβασης.
Μ: Γι’ αυτό εκεί που νόμιζα ότι ήσασταν κιονόκρανο, κατάλαβα τελικά ότι ο Δάσκαλος είναι στυλοβάτης.
Δ: Έχεις δει κιονόκρανο να στέκεται μετέωρο;
Μ: Όχι, Δάσκαλε.
Δ: Ο Δάσκαλος υπάρχει εν δυνάμει ακόμα και αν δεν έχει μαθητές.
Μ: Λόγω της φύσης του. Ενώ ο μαθητής δεν υπάρχει χωρίς Δάσκαλο…
Δ: Ο στυλοβάτης είναι στο βάθος για να σηκώσει το κιονόκρανο.
Μ: Έτσι ο μαθητής με την υπέρβαση αγγίζει τα ύψη λόγω του βάθους του Δασκάλου.
Δ: Στο βάθος η απελευθέρωση, στα ύψη η ελευθερία.
Μ: Δηλαδή τα δύσκολα για σας, τα εύκολα για μας.
Δ: Όταν ο Δάσκαλος σε κρατά μόνο από τα χέρια κι εσύ δεν κρατάς τίποτα αλλά απλώς πετάς, είναι ήδη δύσκολο.
Μ: Μα τότε φαίνονται μόνο οι μαθητές από μακριά!
Δ: Αυτός είναι ο στόχος μας.
Μ: Η ανάδειξή μας.
Δ: Για να είστε ελεύθεροι.
Μ: Και να ανήκουμε στην Ανθρωπότητα.
Δ: Αυτό είναι διάδοση του έργου.
Μ: Οι μαθητές που πετούν ελεύθεροι.


πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης 
Ν. Λυγερός: Αν δεν είχαμε Κανάρη, θα τον φτιάχναμε. Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Κανάρη, 10/05/2017  ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.