Τελευταίες αναρτήσεις

13 Μαΐου 2017

Η Πρώτιστη Φροντίδα είναι να αποκτήσει η Κύπρος Ναυτικό και Αεροπορία

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος 

Π Ρ Ω Τ Η - πρώτη φροντίδα, λοιπόν, για την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ελεύθερου (κι όχι υπόδουλου) και ως ανεξάρτητου (κι όχι προτεκτοράτου και υποτελούς) κράτους, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή όπου βρίσκεται η Κύπρος, κάτω από τις συγκεκριμένες περιστάσεις αναδιάταξης της ισορροπίας δυνάμεων, με τους συγκεκριμένους «γείτονες» που της έτυχαν και τις κλιμακούμενες τουρκικές απειλές που υφίσταται, είναι η απόκτηση δύο σαφώς συγκεκριμένων συντελεστών κρατικής ισχύος: 

- ΠΟΛΕΜΙΚΟ Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Αμφότερα ιδιόκτητα και αυτόχθονα. Εδώ παρόντα κι αναπτυσσόμενα: Των Ενόπλων Δυνάμεων της Κ.Δ. Απαραιτήτως προαπαιτούμενα για την οιανδήποτε άσκηση πολιτικής. Και για τον προσεταιρισμό επωφελέστερων και αποτελεσματικότερων συμμαχιών. Ώστε να σε λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν και οι όποιοι - των όποιων διαθέσεων - γείτονες. Και οι όποιοι ξώμακροι, εμπράκτως όμως ενδιαφερόμενοι για την περιοχή. 

Π Ρ Ο Ν Ο Η Σ Α Ν κάποτε κάποιοι εκ των κυβερνώντων να φτιάξουν την «Αεροπορική Βάση Ανδρέα Παπανδρέου» στην Πάφο. Αμέλησαν, όμως, να φτιάξουν και Πολεμική Αεροπορία. Η οποία να έχει έδρα την εν λόγω βάση. Ομοίως προνόησαν να φτιάξουν και τη «Ναυτική Βάση Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης».

Χωρίς όμως στοιχειωδώς επαρκές Πολεμικό Ναυτικό. Σε ένα κράτος του οποίου ακριβώς η γεωγραφική αξία έγκειται προπάντων σε αμφότερες τις συγκεκριμένες, για Ναυτικό & Αεροπορία, αξιοποιήσεις του. Ανέκαθεν στην ιστορία της περιοχής. Από πριν καν εφευρεθεί το… αεροπλάνο. Από την εποχή των… Τριήρεων. Γι’ αυτό και οι διαδοχικοί κατακτητές της ελληνικής αυτής μεγαλονήσου… 

- ΓΙΑΤΙ, παραδείγματος χάριν, καταφέρνει ακόμη η πρώην «Μεγάλη» Βρετανία, απομεινάρι κραταιάς Αυτοκρατορίας «όπου δεν έδυε ποτέ ο ήλιος», να λογιέται μεγάλη δύναμη, η οποία διεκδικεί και λόγο (για τα στρατηγικά της συμφέροντα) στην Αν. Μεσόγειο, αν όχι λόγω των δύο βάσεών της, Αεροπορίας και Ναυτικού, στο Ακρωτήρι και στη Δεκέλεια της νήσου Κύπρου, που κατακρατεί ακόμη ανενόχλητη; 

- ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ να μην κάμνει ανάλογο «κουμάντο» στην περιοχή, η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, με το δικό της Πολεμικό Ναυτικό και τη δική της Πολεμική Αεροπορία; Όπως, άλλωστε, δείχνουν και προεικονίζουν, σπερματικώς, από πολλών ετών, οι συνεργασίες και συνασκήσεις, είτε «Αργοναύτης» της Έρευνας Διάσωσης με σκάφη Γάλλων, Ιταλών, Ρώσων, Βρετανών, ναυταίων και ιπταμένων, είτε «Γεδεών - Ονήσιλος» της ισραηλινής αεροπορίας με τα κυπριακά αντιαεροπορικά κ.ο.κ.; 

- ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ να επαφίεται (και να φορτώνει) η Κυπριακή Δημοκρατία στις εκάστοτε αεροπορικές και ναυτικές δυνατότητες του μόνου, από το «όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηροδότου Ιστορίη VIII-144) αδελφικώς συμμάχου και ες αιεί οπλαδελφού πλην πτωχού, ελλα-δικού μας κράτους; 

Α Ρ Α : Εάν στα σοβαρά (κι όχι για κοροϊδίες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και δημαγωγίες) τίθεται ως θέμα συζήτησης η οποιαδήποτε πολιτική, πρώτιστο παραμένει ένα: Πόσο σύντομα θα αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία που αρμόζει στις ανάγκες επιβίωσής της; Ως πρώτιστο κι απαραίτητο υλικό υπόβαθρο ανάπτυξης και ενίσχυσης όλων των άλλων εσωτερικών και εξωτερικών συντελεστών ισχύος… 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Μετά το προχθεσινό «άδειασμα» του κ. Έιντε από τον κ. Αναστασιάδη που χθες η «αππέσσω του Προεδρικού» εφημερίδα «Αλήθεια» στέγασε 1η σελίδα υπό τον κύριο της τίτλο «Αθήνα - Λευκωσία κατά Άιντα», τολμά, άραγε, ο «Ειδικός Συνεργάτης» του Προεδρικού και της εν λόγω εφημερίδας, να ξαναδημοσιεύσει (α) τις επιθέσεις εναντίον του Κοτζιά και (β) το εγκώμιο υπέρ του Έιντε, που είχε δημοσιεύσει την προπερασμένη Κυριακή 30 Απρ. σελ. 6-7, υπό τον τίτλο «Χρειάζονται κότσια για να τουρκέψουμε την Κύπρο; - Τα κότσια του Κοτζιά και ο ενθουσιασμός των ακραίων πολιτικών και δημοσιογραφικών στοιχείων του τόπου»; Η ερώτηση απευθύνεται, όλως ιδιαιτέρως και εντελώς προσωπικά ΚΑΙ στον αναπληρωτή Κυβ.Εκπρ. κ. Βίκτωρα, πρώην δημοσιογράφο… 

Λάζ.Α.Μαύρος 
Σημερινή

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.