Τελευταίες αναρτήσεις

15 Μαΐου 2017

Είναι πόρνη του Μουσταφά Κεμάλ η μάνα;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου 

Το παραπάνω ερώτημα θα απασχολούσε τον τουρκικό τύπο τις τελευταίες μέρες, εάν στην Τουρκία είχαν δυτικού τύπου αστικό αντιπροσωπευτικό πολίτευμα. Ο Τούρκος ιστορικός Χασάν Ακάρ, όμως, που το ισχυρίστηκε βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες και έχει ήδη προφυλακιστεί!!! Και βέβαια κάθε σχετική συζήτηση απαγορεύεται στον τύπο. Για τόση δημοκρατία μιλάμε! Πάνω και από τον Θεό ο Κεμάλ!

Βεβαίως, δεν είναι ένα πραγματικό ιστορικό ερώτημα το αν η μητέρα του Κεμάλ ήταν πόρνη. Είτε ήταν είτε δεν ήταν, μόνο μία ασήμαντη λεπτομέρεια στην βιογραφία του Ατατούρκ αποτελεί. Και μάλιστα, προσωπικά, πιστεύω ότι ακόμη και αν ήταν, δεν θα έπρεπε σήμερα να το συζητάμε, ούτε εμείς αλλά ούτε και στην Τουρκία. Ο Κεμάλ δεν ζει πλέον ούτε και η μητέρα του, οπότε ένα τέτοιο ηθικό ζήτημα δεν έχει κανένα νόημα να ανακινείται. Παρότι, λοιπόν, ο Κεμάλ είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της παγκόσμιας ιστορίας και παρότι φέρθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες σαν να ήταν πόρνες, δεν αισθάνομαι καμία χαρά ή έστω ικανοποίηση αναλογιζόμενος ότι ένας Τούρκος υποστηρίζει ότι η μητέρα του υπήρξε πόρνη.

Το σπουδαίο του πράγματος είναι ότι στην Τουρκία όποιος δεν λατρεύει τον χασάπη Κεμάλ ως θεό και τολμάει να κάνει οποιαδήποτε άσχημη σκέψη για αυτόν τιμωρείται. Και μάλιστα βαρύτατα. Είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, καθενός που υποστηρίζει τους αδικημένους όπου γης (πρόσφυγες, μετανάστες κτλ), αλλά και κάθε ελεύθερου ανθρώπου να αντιταχθεί στον τουρκικό φασισμό και να συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο στον διωκόμενο ιστορικό. Δεν πρόκειται σε αυτήν την περίπτωση απλώς για την ελευθερία της γνώμης, αλλά ακόμη χειρότερα για την ελευθερία του ανθρώπου να μην θεοποιεί όποιον το κράτος του επιβάλλει για θεό.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.