2 Μαΐου 2017

Το χρονικό του προαναγγελθέντος εμφυλίου στα Σκόπια

Ακροδεξιοί διαδηλωτές, οπαδοί του Γκρούεφσκι, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, όταν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας εξέλεξαν, για πρώτη φορά, έναν Αλβανό πρόεδρο της Βουλής, τον Ταλάτ Τζαφέρι. Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζόραν Ζάεφ γρονθοκοπήθηκε και τραυματίστηκε, όπως και άλλοι 9 βουλευτές. 

Οι βιαιότητες ήσαν αποτέλεσμα του αντιπραξικοπήματος του σοσιαλδημοκρατικού και αλβανικού κόμματος στο πραξικόπημα που διέπραξε ο Πρόεδρος των Σκοπίων. Γκ. Ιβάνοφ, ο οποίος αρνήθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο δεύτερο κόμμα, αφ’ ής στιγμής το πρώτο -του Γκρούεφσκι- δεν κατόρθωσε να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών. Και σ’ αυτήν την συνταγματική παραβίαση από πλευράς Προέδρου, ήλθε η επίσης αντισυνταγματική στάση της μέχρι χθες αντιπολίτευσης, η οποία παρέκαμψε τον Πρόεδρο, και συνήλθε στην Βουλή, εκλέγοντας και πρόεδρο της. 

Αυτή η πράξη, ίσως από μόνη της να μη αποτελούσε το έναυσμα για τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν, αν δεν συνοδευόταν και από την εκλογή Αλβανού, ως προέδρου της Βουλής. Μία ενέργεια δηλαδή, που ουσιαστικά αποδεικνύει ότι είναι βάσιμοι οι φόβοι των Σλάβων, που εκφράσθηκαν από τον Πρόεδρο Ιβάνοφ, ότι με την συγκυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών και Αλβανών (Ζόραν Ζάεφ και Αλί Αχμέτι, οι αρχηγοί) δίνονται υπερβολικά προνόμια στους Αλβανούς, και υπάρχει κίνδυνος για την σταθερότητα του κράτους. 

Παρεμπιπτόντως, δεν υπήρξαν μόνον αντιαλβανικές ενέργειες από τους συγκεντρωμένους, αλλά και αντιτουρκικές. Ξυλοκόπησαν, και κράτησαν «αιχμάλωτο» επί έξη ώρες τον εικονολήπτη του επίσημου τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, οργισμένοι Σλάβοι διαδηλωτές που είχαν εισβάλει στην σκοπιανή Βουλή. Τον κατηγορούσαν ότι μετέδιδε εικόνες που ευνοούσαν τους Αλβανούς εθνικιστές. Αυτό το επεισόδιο είναι συνέχεια ενός άλλου που συνέβη προ ημερών, όταν νεαροί Σλάβοι αφαίρεσαν το σημαιάκι από το αυτοκίνητο του Τούρκου πρέσβη, απειλώντας τον Τούρκο οδηγό και φωνάζοντας «Εδώ είναι "Μακεδονία"». 

Οι Σλάβοι έχουν στόχο και την τουρκική παρουσία στην περιοχή, θεωρώντας ότι η Τουρκία υποκινεί και βρίσκεται πίσω από τις αλβανικές επεκτατικές κινήσεις. Ιδιαίτερα προβάλλονται οι στενές σχέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον Ερντογάν. Δημοσιοποιήθηκε άλλωστε η πώληση και δωρεά τουρκικού οπλισμού στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, που αποτελεί απόδειξη των εχθρικών διαθέσεων των Τούρκων, προς κάθε μη μουσουλμάνο εξαρτώμενο από αυτούς. 

Θέλω να μεταφέρω ένα απόσπασμα από άρθρο του έγκυρου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, προς επιβεβαίωση των όσων έγραψα προ καιρού για τον ανθελληνικό ρόλο των Ιδρυμάτων του Σόρος. Αναφερόμενος στην έχθρα Αλβανών και Σλάβων, έγραψε: 

«Δύο διαφορετικοί λαοί και κόσμοι. Αλλά και οι δύο κυριαρχημένοι από τον εθνικισμό. Ανάμεσά τους ο περίφημος Τζόρτζ Σόρος. Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία. Πιστέψτε με. Είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα, σας ομιλώ για ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Όλα όσα συμβαίνουν στα Σκόπια και εννοώ τη βία και τις συγκρούσεις, υποκινήθηκαν από αυτόν τον δαιμόνιο άνθρωπο. Και δεν προσπάθησε πολύ. Απλά εκμεταλλεύθηκε τον αρρωστημένο εθνικισμό των Σκοπιανών και των Αλβανών. Και οδηγεί τα Σκόπια στη διάλυση. Φαντάζομαι για ένα …στοίχημα. Τα σχετικά δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι πολλά και αποκαλυπτικά». 

Επανερχόμενος στο θέμα, μπορεί προχθές να ήσαν μόνον οι Σλάβοι που βιαιοπράγησαν, αυτό δεν σημαίνει πως η ενέργειά τους θα μείνει αναπάντητη. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων του UCK, σε συνάντησή ορισμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών που συμμετείχαν στις τάξεις του UCK στην ενδοσκοπιανή σύρραξη του 2001, αντέδρασαν δημοσίως στα αρμόδια όργανα της χώρας, για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα κατά προσώπων στην παρακρατική ομάδα του Γκρούεφσκι που επονομάστηκε «Λιοντάρια» και επικαλούνται πολιτική ανυπακοή, δημιουργώντας παραστρατιωτικούς σχηματισμούς.

Είναι περιττό να τονίσω, πως αν πάρει φωτιά του γείτονα το σπίτι, προφύλαξε το δικό σου. 

Μακεδών
Πηγή Voria

το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.