Τελευταίες αναρτήσεις

12 Μαΐου 2017

ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟΣ! Μ.Σιατίστης Παύλος: Όπλο δικαιοσύνης ή όπλο θανάτου η παιδεία μας; – Βελλίδειο 7/5/17 (βίντεο)

από τον χρήστη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ 

Για μια Παιδεία που να προσφέρει ζωή και όχι θάνατο, μίλησε με τον γνωστό μειλίχιο και γκυκοστάλακτο, γεμάτο αγάπη και σοφία λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, κατά την διάρκεια της ημερίδας "Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;" στο Βελλίδειο, την Κυριακή 7-5-2017 μ.Χ.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
Η Παιδεία είναι το ήθος, ο τρόπος της ζωής, η μετοχή σε αυτόν τον τρόπο, ο Πολιτισμός.
Είναι η στάση και τα μεγέθη της ζωής.
Το ήθος είναι η Παιδεία, ο τρόπος είναι η Εκπαίδευση.
Η Παιδεία στοχεύει τον όλο άνθρωπο. Στην καρδιά του ανθρώπου.
Άλλο Παιδεία και άλλο Εκπαίδευση.
Η Παιδεία στον τόπο μας έχει τελειώσει προ πολλού. 
Το Εκπαιδευτικό Σύστημα δεν υπηρετεί την Παιδεία. Υπηρετεί την Παραγωγή.

Η Παιδεία αχρήστευσε το Λύκειο. Φορτώνει με ύλη και δεδομένα το μυαλό των παιδιών και αγνοεί και υποβαθμίζει την προσωπικότητά τους.
Απαίδευτοι Υπουργοί Παιδείας κατέστρεψαν την Παιδεία, επειδή αποδεχτήκαμε κάποτε να μας διχάσουν και να μας φανατίσουν τον έναν απέναντι στον άλλο.
Ο έφηβος και η έφηβη περνάνε στο σχολείο τα πιο κρίσιμο στάδιο της ζωής σας
Οι αταξίες των παιδιών είναι η κραυγή τους: "πρόσεξέ με", αλλά κανείς δεν τα προσέχει...
Ένα σχολεία που δεν ασχολείται με τους μαθητές του είναι αποτυχημένο και χρεοκοπημένο.

Το σχολείο σήμερα βασανίζει το νου, εκπαιδεύει τα χέρια του, αλλά δεν προσφέρει κάποιο νόημα ζωής.
Υπάρχουν όμως εκπαιδευτικοί που προσφέρουν, έχοντας μεράκι και φιλοτιμία 
Σύμφωνα με το Ε.Κ.Κ.Ε., το 41,8% των παιδιών του Γυμνασίου εκτιμούν το σχολείο τους, ενώ μόλις το 14,1% των μαθητών του Λυκείου εκτιμούν το σχολείο τους...

Σύμφωνα δε με την Κοινότητα "Στροφή" το 57,75% στα 15,1 χρόνια εγκαταλείπουν το σχολείο τους και αρχίζουν τη θητεία στα ναρκωτικά...
Διεκπεραιωτές Εξετάσεων, Προγραμμάτων το Υπουργείο Παιδείας.
Ο Σχολικός Εκφοβισμός είναι μια απόδειξη της αποτυχίας του εκπαιδευτικού συστήματος, επειδή το σχολείο δεν ασχολείται με τον μαθητή.
Τι είναι η Παιδεία κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο; Όπλο δικαιοσύνης. Σήμερα όμως δυστυχώς είναι όπλο θανάτου!
Το σχολείο δεν μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα δώσει ζωή.

Η πατρίδα μας καταστράφηκε από αυτούς που έχουν την γνώση και την επιστήμη, αλλά δεν έχουν την αρετή!
Άνθρωποι χωρίς αρετή, ούτε παιδεία έχουν ούτε μπορούν να διακονούν τον άλλο.

Σκοπός μιας αληθινής Παιδείας, που είναι "όπλο δικαιοσύνης", είναι η αποκάλυψη του νοήματος της ζωής, της πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπου.
Χωρίς τον Θεό ο άνθρωπος είναι ένα σκουπίδι και τίποτα άλλο! Αφού θα πεθάνουμε και θα γίνουμε ένα ψόφιο κουφάρι... (σ.σ. αυτό πιστεύουν όσοι δεν έχουν Θεό, δεν ελπίζουν στην αιωνιότητα, στον αναστάντα Χριστό)
Η Παιδεία βλέπει τα παιδιά σαν σκουπίδια, εκεί τα σπρώχνει και τα πηγαίνει...

Να μιλάμε με τα παιδιά μας από τότε που θα γεννηθούν, για να μας εμπιστεύονται. Δεν χρειάζονται όμως εγωισμοί, αλλά ταπείνωση. Γιατί χωρίς ταπείνωση, δεν υπάρχει αγάπη. Αλλιώς ο άνθρωπος γίνεται ανάπηρος και ανίκανος να αγαπήσει.

Οι νέοι χωρίζουν επειδή ήταν ανίκανοι να αγαπηθούν και να ερωτευθούν, αφού έτσι τα έκανε η παιδεία μας και το σπίτι τους...
Πρώτα γκρεμίστηκαν τα αναχώματα και έπειτα μπήκαν τα ναρκωτικά στα σχολεία.
Η σημερινή Παιδεία δεν προσφέρει Αγωγή...

Κύτταρο η οικογένεια. Το σχολείο παλιά οικοδομούσε πάνω στις βάσεις της οικογένειας του παιδιού...
Κάποτε έβρεξε, μπήκαν τα παιδιά στην τάξη και ένα παιδάκι ρώτησε "κύριε δεν θα κάνουμε προσευχή;" Και ο καθηγητής του είπε "αυτές τις βλακείες η μάνα σου τις λέει";
Η αγάπη έχει σεβασμό και εκτίμηση. Τότε είναι αγάπη. Αλλιώς δεν είναι.
Παιδεία είναι ο Εκπαιδευτικός να ασχολείται ξεχωριστά με τον καθένα μαθητή!

"Είμαι οργισμένος με τη σημερινή παιδεία, γιατί καταστρέφει τα παιδιά"!
Η πολιτεία δεν νοιάζεται για ανθρώπους, νοιάζεται για νούμερα!

Κάποτε κάποιος Τούρκος, σε μια εκδήλωση για το ΄21, σηκώθηκε και είπε "σας συγχαίρω και σας θαυμάζω γιατί έχετε τόσους Ιερωμένους μάρτυρες της Ελευθερίας σας! Εμείς δεν έχουμε ούτε έναν Χότζα"!

Σχολείο χωρίς Γλώσσα, Ιστορία, Θρησκεία, Παιδαγωγία φτιάχνει ανθρώπους χωρίς Πολιτισμό και εύκολα διαχειρίσιμους...

Με 9,5 (κάτω από τη βάση) πλέον περνά κανείς στην άλλη τάξη, αλλά αλίμονό σας! Γιατί ετοιμάζουνε μια καινούρια κοινωνία, με πολύ χαμηλή τη μόρφωση των πολλών και μια ελίτ που θα κυβερνάει. Χαμηλή μόρφωση σημαίνει όμως μικρές οικονομικές απολαβές και άρα εξαρτώμενους από τις εξουσίες ανθρώπους. Αυριανούς υπηρέτες και είλωτες...

Η "Θεματική Εβδομάδα" για αποδόμηση των έμφυλων ταυτοτήτων και "κοινωνικό φύλου" απέτυχε. Άλλωστε έρχεται μια ιατρική βόμβα, μια Ιατρική Έκθεση του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων με μέλη από 47 Πολιτείες των ΗΠΑ, που προτείνει να απορριφθούν τα περί "κοινωνικού φύλου", καθώς δεν υπάρχει τρίτο φύλο και όλοι - όπως και εάν αισθάνονται - παραμένουν ένα βιολογικό φύλο, είτε άνδρα είτε γυναίκας.

Πηγή κειμένου: http://www.noiazomai.gr/ 
Πηγή βίντεο: Ιερά Μητρόπολη ΘεσσαλονίκηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.