Τελευταίες αναρτήσεις

10 Αυγούστου 2018

Πήξαμε στις ...Αμερικανιές... και στις μιμήσεις.... (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!)

...ενός προτεσταντικού κοινωνιστικού θρήνου, ο οποίος λαμβάνει τη μορφή ακτιβιστικών σχημάτων που θυμίζουν ΜΚΟ και παθητικούς «ζεσουίδες».

Γράφει ο Γεράσιμος Γερολυμάτος 

Έβλεπα τις προάλλες κάποιους συμπολίτες μας, που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα ευαισθησίας ενός καλαθοσφαιριστή, προκειμένου να ζητήσουν «συγνώμη» από τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, ανάβοντας κεριά. 
Που;
Έξω από την Βουλή.
Ευγενική πρόθεση θα μου πείτε!
Σωστά!


Γι’ αυτό κι εγώ δεν ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω. 
Την ανυπόκριτη ευαισθησία των παρευρισκομένων, ή την αφέλεια τους; 

Κατά αρχήν μου βγαίνει μια αυθόρμητη απαρέσκεια για τέτοιου είδους «αμερικανιές»και μιμήσεις ενός τύπου προτεσταντικού κοινωνιστικού θρήνου, ο οποίος λαμβάνει τη μορφή ακτιβιστικών σχημάτων που θυμίζουν ΜΚΟ και παθητικούς «ζεσουίδες».

Στην Ελλάδα, όσοι σεβόμαστε αληθινά τους νεκρούς, ακόμα και συλλογικά, πάμε και ανάβουμε ένα κεράκι στην εκκλησία για τις ψυχές τους.

Ακόμα καλύτερα και σε συνδυασμό των δύο, αντί για κεράκια στη Βουλή, ας πηγαίναμε με δάδες στο Μαξίμου.

Πέρα όμως από αυτό, είναι και ο λόγος της προσέλευσης.
Για να ζητήσουν λέει «συγνώμη» από τους νεκρούς, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί! 

Αν αυτοί αισθάνονται πραγματικά υπεύθυνοι για τους θανάτους, τότε καλά έκαναν. 

Όμως αυτό δεν υποχρεώνει 10.000.000 Έλληνες σε μια συλλογική ευθύνη, ως δήθεν «συνένοχους», γενικά και αόριστα «υπεύθυνους», που τελικά πρέπει αυτοί να ζητήσουν συγνώμη και όχι η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι. 
Γι’ αυτό και ο λόγος που αυτό έγινε έξω από την Βουλή. 
Η διάχυση της ευθύνης ακόμα και στον λαό, απενεχοποιεί την διαχρονική τεράστια πολιτική αστοχία.

Έπειτα από το «μαζί τα φάγαμε», τώρα προτείνεται το «Όλοι μαζί τους κάψαμε»!
Κάποιοι τσιμπήσανε... 


Είδαν μόνο το συμβολισμό της σκηνής και όχι το σκοπό της.. 
Όμως εγώ δεν έκαψα κανέναν! 
Παρότι θλίβομαι δεν αισθάνομαι ένοχος για τον θάνατο κανενός. 
Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να ζουν όλοι. 
Δεν έχω κανένα αυθαίρετο και πουθενά. 
Δεν πήγα ποτέ να πετάξω σκουπίδια στο Μάτι, ή οπουδήποτε αλλού. 
Δεν κάνω μπάρμπεκιου μέσα σε δάσος, αλλά αντίθετα προσέχω πάντα και παντού, όπως και πολλοί άλλοι. 

Για ποιον λόγο λοιπόν να ζητήσω συγνώμη; 
Δεν αρκεί η δίχως ενοχή θλίψη μου; 
Όσοι θέλουν να ζητούν «συγνώμη» από τους νεκρούς, εφόσον νιώθουν ένοχοι, ας το κάνουν.
Αυτοί κάτι θα ξέρουν.

Προσωπικά τώρα και πρακτικά με ενδιαφέρει μόνο η δικαίωση τους και η τιμωρία των υπευθύνων.
Και αυτό είναι το μόνο που έχει πλέον σημασία για αυτούς και τους οικείους τους.

[Πηγή]
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.