Τελευταίες αναρτήσεις

3 Μαρτίου 2017

Η συσκευή Κλίντον για να δυσφημιστεί ο Ντόναλτ Τραμπ

Ο David Brock θεωρείται ένας από τους δασκάλους του agitprop (agitation and propaganda, διέγερση και προπαγάνδα) του 21ου αιώνα. Αδίστακτη προσωπικότητα, μπορεί να υπερασπιστεί ένα θέμα, καθώς και να το καταστρέψει, σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη του. Είναι ο επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας μέσων μαζικής χειραγώγησης.
Αυτό το άρθρο είναι μια προειδοποίηση: το Νοέμβριο 2016 ένα εκτεταμένο σύστημα διαταραχής και προπαγάνδας συστάθηκε για να καταστρέψει τη φήμη και το κύρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μόλις θα έμπαινε στο Λευκό Οίκο. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια εκστρατεία είναι επιστημονικά οργανωμένη εναντίον ενός προέδρου των ΗΠΑ και με τέτοια μέσα. Ναι, μπαίνουμε σε μια εποχή μετά-αλήθειας, αλλά οι ρόλοι δεν είναι αυτοί που νομίζετε.

Του Τιερί Μεϊσάν

Το γεγονός ότι είναι ο πρώην διοργανωτής της Μις Υφηλίου και είναι παντρεμένος με μια μανεκέν στο τρίτο γάμο του, αποδεικνύει ότι περιφρονεί τις γυναίκες. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος αμφισβητεί το ρόλο του Μπαράκ Ομπάμα στη δημιουργία του Χρηματιστηρίου του Σικάγο για το Κλίμα (πολύ πριν από την προεδρία του) και απορρίπτει την ιδέα ότι η διατάραξη του κλίματος προκαλείται από την απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μαρτυρούν ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα για την επιστήμη.

Για να πειστεί η αμερικανική κοινή γνώμη για τη τρέλα του πρόεδρου ο οποίος δήλωσε ότι εύχεται την ειρήνη με τους εχθρούς του και να συνεργαστεί μαζί τους για με τη διεθνή οικονομική ευημερία, ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς του agitprop (agitation and propaganda, διέγερση και προπαγάνδα), David Brock, έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή συσκευή ακόμη πριν ακόμα από την ορκωμοσία.

Την εποχή που δούλευε για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων, ο Brock ξεκίνησε εναντίον του προέδρου Μπιλ Κλίντον, αυτά που ήταν να γίνουν το Troopergate, την υπόθεση Whitewater και την υπόθεση Λεβίνσκι.

Έχοντας γυρίσει το σακάκι του, είναι σήμερα στην υπηρεσία της Χίλαρι Κλίντον για την οποία έχει οργανώσει ήδη τόσο την κατεδάφιση της υποψηφιότητας του Mitt Romney όσο και την απάντηση της για την υπόθεση της δολοφονίας του πρέσβη των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. Κατά τις τελευταίες προκριματικές εκλογές, ήταν αυτός ο οποίος διηύθυνε τις επιθέσεις εναντίον του Bernie Sanders. Η The National Review χαρακτήρισε τον Brock ως « δεξιός δολοφόνος που έγινε αριστερός δολοφόνος».

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι οι δύο διαδικασίες μομφής ενός ενεργού πρόεδρου, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν υπέρ του βαθέως κράτους και καθόλου υπέρ της δημοκρατίας. Έτσι το Watergate κατευθύνθηκε όλο από ένα «βαθύ λαρύγγι» που αποκαλύφτηκε 33 χρόνια αργότερα να είναι ο Mark Felt, ο βοηθός του Έντγκαρ Χούβερ, Διευθυντή του FBI. Όσο για την υπόθεση Λεβίνσκι, δεν ήταν παρά μόνο ένα μέσο για να αναγκάσει τον Κλίντον να δεχθεί τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η τρέχουσα εκστρατεία οργανώνεται συγκαλυμμένα από τέσσερις ενώσεις:

- Η Media Matters («Τα μίντια έχουν σημασία») είναι υπεύθυνη για την έξαψη των λαθών του Ντόναλντ Τραμπ. Διαβάσετε κάθε μέρα το δελτίο της στις εφημερίδες σας: ο πρόεδρος δεν είναι αξιόπιστος, έκανε λάθος σε ένα σημείο ή το άλλο

- Η American Bridge 21st Century («Η Αμερικανική Γέφυρα του 21ου αιώνα») έχει αντιπαραβάλλει περισσότερες από 2.000 ώρες βίντεο που δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ εδώ και χρόνια και περισσότερα από 18.000 ώρες βίντεο για τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Διαθέτει εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που έχουν σχεδιασθεί για το Υπουργείο Άμυνας -και κατ ’αρχήν εκτός αγοράς- που της επιτρέπει να βρει αντιφάσεις μεταξύ των παλαιών δηλώσεων τους και των σημερινών θέσεων τους. Αναμένεται να επεκτείνει τις εργασίες της σε 1.200 συνεργάτες του νέου προέδρου.

- Η Citizens for Responsibility and Ethics in Washington — CREW ( «Πολίτες για την Υπευθυνότητα και την Ηθική στην Ουάσινγκτον") είναι ένα δικηγορικό γραφείο υψηλού επιπέδου υπεύθυνο να εντοπίσει το κάθε τι που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σκάνδαλο στη διοίκηση Τραμπ. Οι περισσότεροι δικηγόροι αυτής της ένωσης εργάζονται δωρεάν για το σκοπό. Είναι αυτοί που προετοίμασαν την καταγγελία του Bob Ferguson, Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, κατά της απόφασης σχετικά με τη μετανάστευση.

- Η Shareblue ( «Γαλάζιο Μοίρασμα») είναι ένας ηλεκτρονικός στρατός που επηρεάζει ήδη 162 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι υπεύθυνη για τη διάδοση θέματων που καθορίζονται εκ των προτέρων, συμπεριλαμβανομένων:

• Ο Τραμπ είναι αυταρχικός και κλέφτης.
• Ο Τραμπ είναι υπό την επήρεια του Βλαντιμίρ Πούτιν.
• Ο Τραμπ δεν έχει προσωπικότητα, είναι χολερικός και μανιοκαταθλιπτικός.
• Ο Τραμπ δεν εξελέγη από την πλειοψηφία των Αμερικανών, συνεπώς είναι παράνομος.
• Ο Αντιπρόεδρος Mike Pence είναι φασίστας.
• Ο Τραμπ είναι ένας δισεκατομμυριούχος ο οποίος δεν θα πάψει να αντιμετωπίσει συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των προσωπικών υποθέσεών του και εκείνων του κράτους.
• Ο Τραμπ είναι μια μαριονέτα των αδελφών Koch, των διάσημων χρηματοδοτών της άκρας δεξιάς.
• Ο Τραμπ είναι ένας άσπρος ρατσιστής που απειλεί τις μειονότητες.
• Η αντιπολίτευση αντι-Τραμπ συνεχίζει να αναπτύσσεται έξω από την Ουάσιγκτον.
• Για να σώσουμε τη δημοκρατία, να υποστηρίζουμε τους Δημοκρατικούς βουλευτές που επιθέτονται κατά του Τραμπ, να κατεδαφίσουμε εκείνους που συνεργάζονται μαζί του.
• Το ίδιο με τους δημοσιογράφους.
• Για να αποτρέψουμε τον Τραμπ θα πάρει χρόνο, μη εξασθενίσουμε τη μάχη.

Αυτή η ένωση θα παράγει ενημερωτικά δελτία (newsletters) και βίντεο των 30 δευτερολέπτων. Θα βασίζεται σε δύο άλλες ομάδες: μια εταιρία βίντεο ντοκιμαντέρ, The American Independent (Ο Ανεξάρτητος Αμερικανός), και μια μονάδα στατιστικών Benchmark Politics (Συγκριτική Πολιτική).,

Το σύνολο της συσκευής –που τέθηκε σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή πριν από την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο- απασχολεί ήδη περισσότερους από 300 ειδικούς στους οποίους πρέπει να προστεθούν πολλούς εθελοντές. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της, που αρχικά προγραμματίστηκε στα 35 εκατομμύρια δολάρια, αυξήθηκε στα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το να καταστρέψεις την εικόνα -και συνεπώς το κύρος- του πρόεδρου των ΗΠΑ πριν να έχει το χρόνο να κάνει οτιδήποτε μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Με την εξόντωση του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουαμάρ Καντάφι, η CIA βύθισε αυτές τις δύο χώρες σε ένα μακρύ χάος και η «χώρα της ελευθερίας» η ίδια θα μπορούσε να υποφέρει σοβαρά από μια τέτοια επιχείρηση. Ποτέ αυτό το είδος της τεχνικής μαζικής χειραγώγησης δεν είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον του ηγέτη του δυτικού στρατοπέδου.

Προς το παρόν, αυτό το σχέδιο λειτουργεί: κανένας πολιτικός ηγέτης στον κόσμο δεν τόλμησε να χαιρετίσει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, με την εξαίρεση των Βλαντιμίρ Πούτιν και Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Τιερί Μεϊσάν 
Μετάφραση 

Πηγή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.