Τελευταίες αναρτήσεις

10 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Οι ισχυροί της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία Ισπανία), κάτω από την ανταγωνιστική πίεση της Κίνας και τον υπόγειο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αποφάσισαν επίσημα (κάτι που προφανώς σχεδίαζαν κρυφά από καιρό) την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων. 

Είδαν ότι η ΕΕ, έτσι όπως είναι έχει βαλτώσει και οδηγείται σε διάλυση, από την οποία διάλυση, τα πιο πάνω κράτη θα μείνουν απομονωμένα και θα βγουν ζημιωμένα έναντι της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Είχαν λοιπόν δύο επιλογές για να αποφύγουν τη διάλυση. Η μία ήταν η πλήρης ομοσπονδοποίηση της ΕΕ, κάτι που απορρίφθηκε για πολυάριθμους λόγους και η δεύτερη ήταν η ΕΕ των πολλών ταχυτήτων. 

Το πρόβλημα είναι η διεθνής ανταγωνιστικότητα. Χρειάζονται λοιπόν φθηνά εργατικά χέρια για να ανταγωνιστούν κυρίως την Κίνα, η οποία θεριεύει εμπορικά στον πλανήτη. Φθηνά εργατικά χέρια όμως, δεν φαίνεται να μπορούν να επιβάλουν στο εσωτερικό των κρατών τους, ούτε θα μπορούσαν να επιβάλουν σε μια ομοσπονδοποιημένη ισότιμη ΕΕ.

Έτσι αποφάσισαν, αντί να το διαλύσουν, να δημιουργήσουν την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, στο κέντρο της οποίας θα βρίσκονται τα ισχυρά κράτη και στην περιφέρεια οι δουλοπάροικοι που θα δουλεύουν για μεροκάματα της πείνας, προκειμένου να παράγει το κέντρο φθηνά ανταγωνιστικά προϊόντα και να διατηρεί τον πλούτο του. 

Αυτές τις «επενδύσεις» θα φέρουν στη χώρα μας, αφού όμως πρώτα μας εξαθλιώσουν και μας καταντήσουν να παρακαλάμε για λίγα ευρώ για να μην πεθάνουμε.

Αποδεικνύεται λοιπόν τώρα ότι η Ελλάδα, εσκεμμένα έγινε το πειραματόζωο, για τη δημιουργία της ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, που σχεδιάζεται ήδη από πολλά χρόνια και τώρα βγαίνει επίσημα στην επιφάνεια. 

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς; Θα μείνουμε μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, για να παίξουμε το ρόλο της φθηνής και εξαθλιωμένης περιφέρειας ή θα βγούμε έξω από όλο αυτό, για να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία, να ζήσουμε ελεύθεροι και να αναπτύξουμε ισότιμες σχέσεις προς κάθε κατεύθυνση; 

Η απάντηση φυσικά είναι ότι πρέπει να βγούμε έξω από την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων και να εκμεταλλευτούμε την αντίθεση της ΕΕ με Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία κ.λ.π. Να εκμεταλλευτούμε επίσης το Brexit. Αντί να μείνουμε και να παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου της ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, θα πρέπει να στηριχθούμε και να επενδύσουμε στις πιο πάνω αντιθέσεις. Δεν πρέπει πλέον να φοβόμαστε τίποτα, ούτε να είμαστε τα θύματα της εγχώριας παρασιτικής ολιγαρχίας. 

Κάποιος επιτέλους να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή του έθνους.
Να κάνει τους Έλληνες να σηκώσουν το κεφάλι. 
Να αισθανθούν ότι δεν είναι κατώτεροι άνθρωποι. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.