Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαρτίου 2017

Γιατί αποφασίστηκε η ενίσχυση των βορείων συνόρων της Ελλάδας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επιφυλακής για άμεση κίνηση, εντός δύο ωρών

Η ταραγμένη κατάσταση στις βόρειες γειτονικές μας χώρες, υποχρέωσαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να δραστηριοποιηθούν στα βόρεια σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επιφυλακής, ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν, ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μια εκ των κορυφαίων μονάδων της χώρας έχει λάβει εντολή επιφυλακής. Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν αυτή που έκανε διαρκείς ασκήσεις τόνωσης και του ηθικού των ακριτών στα σύνορα κατά τη διάρκεια της έντασης λόγω του προσφυγικού. Ανάλογες εντολές έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. 

Η Αλβανία βρίσκεται σε ακυβερνησία και μόνιμη αναταραχή, ενώ οι εντάσεις στα Σκόπια είναι καθημερινές. Το κόμμα του Γκρούεφσκι δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με τη συμμετοχή τριών αλβανικών κομμάτων. Η ένταση, όπως έγραψα προ ημερών, δεν είναι μόνον μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, αλλά και μεταξύ Σλάβων των δύο κομμάτων εξουσίας, και βρίσκεται και πάλι σε κορύφωση, ενώ όλα δείχνουν πως το κράτος βαίνει προς αποσταθεροποίηση. 

Παραλλήλως, υλοποιείται η υπόσχεση του Πάνου Καμμένου, ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων μας στην πλευρά της Αλβανίας, και για λόγους ασφάλειας, για να αποτραπεί η καθημερινή διέλευση Αλβανών κακοποιών, αλλά και λαθροϋλοτόμων, με επανεργοποίηση εγκαταλειμμένων στρατιωτικών φυλακίων. Ο Αρχηγός ΓΕΣ διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Κόνιτσας, ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα. 

Βεβαίως, καμιά χώρα των Βαλκανίων δεν είναι σε θέση να απειλήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ούτε κι αν συνενωθούν όλες σε ένα στρατό. Ο λόγος της δραστηριοποίησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει σκοπό την αποτροπή εισόδου ενόπλων στο ελληνικό έδαφος, στο ενδεχόμενο -στην βεβαιότητα, θα έλεγα- ότι οι ένοπλες συγκρούσεις είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν. 

Στο «πραξικόπημα» του Ιβάνοφ, να επιτρέψει σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών και αλβανικών κομμάτων, απαντούν με «αντι-πραξικόπημα».

Υποστηρίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιανόφσκι, είναι υποχρεωμένος να αρχίσει την εναρκτήρια συνεδρίαση για να εκλεγεί ο διάδοχός του καθώς και τα μέλη των Επιτροπών. Στην πράξη γίνεται μια προσπάθεια να παρακαμφθεί ο Ιβάνοφ και τα κόμματα που συνιστούν πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο να σχηματίσουν κυβέρνηση, ως μόνη λύση στην παρατεταμένη κρίση.

Μάλιστα δε, έδωσαν και προθεσμία 10 ημερών για την ανάθεση της εντολής προς σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία παρέχεται όπως υποστηρίζουν, από το σκοπιανό Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. 

Ειδικότερα στα Σκόπια, ο κίνδυνος ελλοχεύει και από τις γειτονικές Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, από την στιγμή που οι Αλβανοί πολιτικοί των δύο αυτών χωρών προβαίνουν σε απειλές κατά του κράτους των Σκοπίων. Ο μεν Θάτσι του Κοσσυφοπεδίου ζητά από τους Αλβανούς των Σκοπίων «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», η δε Αλβανο-Τσάμισα βουλευτής στα Τίρανα, Μεσίλα Ντόντα, εκστομίζει λόγους που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητοι από την ελληνική πλευρά: 

«Χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία» και την αποκάλεσε «Ιλλυρίδα», παροτρύνοντας τα αλβανικά κόμματα στα Σκόπια να δημιουργήσουν το δικό τους κοινοβούλιο και τόνισε ότι εάν οι Αλβανοί της περιοχής δεν αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα, τότε «Οι παναλβανικές πολιτικές δυνάμεις θα συγκεντρωθούν αμέσως και θα βοηθήσουν την Ιλλυρίδα να κάνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της». 

Τέλος, στην Αλβανία, η αντιπολίτευση θα ακολουθήσει την παλαιά της τακτική, απέχοντας από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, απαιτώντας την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον όχι μόνον για πολιτική ανεπάρκεια, αλλά και για συνενοχή σε εγκληματικές ποινικού χαρακτήρα πράξεις. 

Αν κοντά σ’ αυτά προστεθεί το γεγονός ότι η Σερβία «κατέβασε» Ένοπλες Δυνάμεις στα Νότια προς επίβλεψη του Κοσσυφοπεδίου, όπως και του σερβικού Πρέσεβο, αλλά και το γεγονός ότι το Κοσσυφοπέδιο -παρά την κατηγορηματική άρνηση των ΗΠΑ- σχεδιάζει να ιδρύσει στράτευμα, ενώ απαιτείται και η συναίνεση της Σερβίας, την οποία δεν έχει, αντιλαμβάνονται όλοι, ότι ο καπνός φάνηκε, όπου νάναι θα δούμε και την φωτιά. 

Μακεδών
Πηγή Voria
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.