9 Δεκεμβρίου 2023

Ρώσοι αξιωματούχοι μιλάνε για πρώτη φορά περί «ενσωμάτωσης» όλης της Ουκρανίας στην Ρωσική Ομοσπονδία!

Για ενσωμάτωση της (ηττημένης) Ουκρανίας στον κορμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά το πρότυπο της Κριμαίας, του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας μιλά πλέον η Μόσχα: «H ένωση ολόκληρης της Ουκρανίας με την Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να αποφασιστεί με δημοψήφισμα» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Yuri Shvytkin! 
 
Και συνέχισε: «Είναι ο λαός της Ουκρανίας που θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια επιλογή, όπως εξέφρασε ο λαός της Κριμαίας και άλλων ρωσικών περιοχών τη βούλησή του να ενταχθεί στη Ρωσία»!
 
Το σχόλιο του ήλθε ως απάντηση στην δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Chris Murphy ότι η «Ουκρανία θα μπορούσε να επιστρέψει υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 
 
«Είναι κρίμα που ένας Αμερικανός γερουσιαστής αποφασίζει για την Ουκρανία. Έχουν οδηγήσει την Ουκρανία στο σημείο πραγματικής κατάρρευσης. Η Ουκρανία βρίσκεται ουσιαστικά στο χείλος μιας αβύσσου. Έχει πάψει να υπάρχει ως κράτος», είπε ο Yuri Shvytkin. 
 
Μέσα στην Ουκρανία, το 78% των πολιτών θέλουν άμεση ειρήνευση με την Ρωσία και ένα ποσοστό πάνω από 50% στις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες θέλει «στενή σχέση» με την Μόσχα. 
 
‘Ηδη ανάμεσα στους περίπου 35.000 Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται σε αιχμαλωσία στη Ρωσία, επιλέγονται αυτοί που αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου ως «εχθρική» και θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την δημιουργία ενός νέου ουκρανικού στρατεύματος πιστού στην Μόσχα. 
 
‘Ήδη το πρώτο Τάγμα εθελοντών που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πρώην Ουκρανούς στρατιώτες, (“Bogdan Khmelnitsky”), εντάχθηκε στον τακτικό σχηματισμό “Cascade” και πολεμούν τα στρατεύματα του Κιέβου, έχοντας υπογράψει συμβόλαια με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με τους ίδιους όρους που θα υπέγραφε οποιοσδήποτε άλλος Ρώσος και έλαβαν επίσης τη ρωσική υπηκοότητα. 
 
Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν θεωρεί και το έχει δηλώσει, ως «γεωπολιτική καταστροφή» την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990 με τον τρόπο που έγινε και ειδικά την απόσχιση της Ουκρανίας η οποία ήταν αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την Ρωσία επί αρκετούς αιώνες. Και είναι φυσικό να προσπαθεί για την αποκατάστασή της στο μέτρου του δυνατού, φυσικά… 
 
Η αντίδραση των Αμερικανών ήρθε δια στόματος υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν: Σε μια απόρρητη ενημέρωση στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ενημέρωσε τα μέλη ότι «εάν δεν εγκρίνουν περισσότερα χρήματα για τον Ζελένσκι, θα στείλουμε τους θείους, τους ξαδέρφους και τους γιους σας να πολεμήσουν τη Ρωσία»!
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.