8 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2022 
 
Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, κινούμενα από αγάπη προς την Πατρίδα μας, ως χρέος όλων «των φρονούντων ελληνικώς» τουλάχιστον, λάβαμε μέρος στους αγώνες και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα τα έτη 2018 και 2019, με αίτημα την αποτροπή και ανατροπή της μειοδοτικής «συμφωνίας» των Πρεσπών. «Συμφωνία», που τελικά υπεγράφη την 17η/6/2018, παρά την εκπεφρασμένη αντίρρηση της πλειοψηφίας του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού. Στους αγώνες αυτούς, συμμετείχαν, για ψηφοθηρικούς λόγους όπως απεδείχθη, πολλά μέλη της σημερινής κυβέρνησης, που ενώ κατέλαβαν την εξουσία βασιζόμενοι στη δυσαρέσκεια του Λαού για την εθνικά ζημιογόνο αυτή «συμφωνία» και για την απαξίωση της λαϊκής βούλησης από την προηγούμενη κυβέρνηση, «ξέχασαν» να επανορθώσουν, παρά την καταφανή και συστηματική παραβίαση της «συμφωνίας» εκ μέρους των Σκοπίων, βολευόμενοι σε αυτή τη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στους προηγούμενους.
 
Είχαμε επισημάνει έγκαιρα τους κινδύνους από αυτή τη συνθήκη και δυστυχώς δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε. Πιο πρόσφατη συνέπεια της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, η επίσημη αναγνώριση από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας ενός σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», όπου μεταξύ των σκοπών του είναι η εισαγωγή της ανύπαρκτης, ιστορικά, «μακεδονικής» γλώσσας σε δημόσια σχολεία και η κατ’ αυτόν τον τρόπο έμμεση αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας ως μειονοτικής γλώσσας! 
 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, πόσο επιζήμια για το Έθνος είναι η «συμφωνία» των Πρεσπών, την οποία ποτέ δεν αναγνώρισε ο Ελληνικός Λαός και για την επίσημη κατάργηση της οποίας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε την κυβέρνηση να διακηρύξει μονομερώς, την αυτοδικαία ακυρότητα τής «συμφωνίας» και δη ως συναφθείσης κατά κατάχρηση εξουσίας και κατά παράβαση της δημοκρατικής αρχής, συμμορφουμένη προς το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως του Ελληνικού Λαού, εμποδίζοντας την αλλοίωση της πραγματικότητας και τα επεκτατικά σχέδια των γειτόνων. Την καλούμε επίσης να λάβει πάντα τα προβλεπόμενα νομικά μέτρα για την ανάκληση τής αδείας τού επιβλαβούς για το Έθνος μας σωματείου. 
 
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να αντιδράσει με κάθε έννομο μέσο στην αντεθνική εφαρμογή τής «συμφωνίας» εκ μέρους τής κυβερνήσεως και δεδομένου ότι εν ευθέτω χρόνω θα κληθεί να κρίνει το έργο αυτής.  
 
Τέλος, παρακαλούμε υϊκώς, τη σεπτή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τοποθετηθεί επί του σοβαρού αυτού θέματος.  
 
Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών: 
 
Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Οι Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες. Είναι νόθοι Σλάβοι, διότι μιλούν γλώσσα μπασταρδεμένη σάτεμ, όπως όλοι οι σλαβικοί λαοί, ενώ οι Έλληνες, ανάμεσά τους και οι αρχαίοι Μακεδόνες, μιλούσαν και μιλούν καθαρή γλώσσα κέντουμ. Βασικό γνώρισμα των γλωσσών σάτεμ είναι ότι (ανάμεσα στα άλλα) μετέτρεψαν το ινδοευρωπαϊκό κ σε σ, ενώ οι γλώσσες κέντουμ (ανάμεσά τους η ελληνική) κρατούν το ινδοευρωπαϊκό κ στις λέξεις τους: αρχαία ελληνικά κλέFος> κλέος, σλαβικά slovo ( το αρκτικό κ έχει γίνει σ).

Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων τον έκτο αιώνα (6ο αι. ) μ. Χ. Παλαιότερα εκεί κατοικούσαν άλλοι λαοί: Ιλλυριοί, Λυγκησταί, Παίονες, Δάρδανοι, Αγριάνες, Τριβαλλοί, τους οποίους στα νεότερα χρόνια οι Σλάβοι αφομοίωσαν. Τι γλώσσα μιλούσαν οι λαοί αυτοί ακριβώς δεν γνωρίζομε.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα διαιρούνταν σε διαλέκτους: ιωνική, δωρική, αιολική, μακεδονική. Η αττική διάλεκτος που τελικά επικράτησε στη αρχαιότητα ήταν μορφή της ιωνικής. Κάθε ελληνική διάλεκτος είχε κάποια δικά της χαρακτηριστικά με τα οποία ξεχώριζε. Π.χ. η δωρική είχε πολλά α εκεί που η αττική είχε η: α νύμφα (δωρικά), η νύμφη (στην αττική διάλεκτο).

Κατά τον ίδιο τρόπο η μακεδονική διάλεκτος (καθαρώς ελληνική, της οποίας όμως δυστυχώς γραπτά κείμενα δεν σώθηκαν, διότι από νωρίς οι Μακεδόνες είχαν υιοθετήσει την αττική στον γραπτό λόγο) πρόφερε β αντί φ, γ αντί χ, δ αντί θ. Π.χ. Βίλιππος αντί Φίλιππος, Βερενίκη αντί Φερενίκη, Βέροια αντί Φέροια , που σημαίνει εύφορη πόλη, διότι «έφερε» δηλ. παρήγε πολλούς καρπούς, Γαιτέας αντί Χαιτέας (αυτός με τα μακριά μαλλιά), δάνος αντί θάνατος κτλ.
Κατά τον 6ο αι. μ.Χ. Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στον χώρο αυτόν, που, ας σημειωθεί, κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους είχε ονομαστεί Δακία από τον ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρηλιανό. Στα νεότερα χρόνια, πριν από την δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους, ως Μακεδονία χαρακτηριζόταν στους χάρτες μεγάλη περιοχή που περιελάμβανε την σημερινή ελληνική Μακεδονία, την Βουλγαρία, τα Σκόπια και ακόμη μεγαλύτερο χώρο.
Οι Σλάβοι λοιπόν αφομοίωσαν τους αρχαίους κατοίκους και σήμερα πια ομιλείται εκεί γλώσσα καθαρώς σλαβική, που δεν έχει σχέση με την αρχαία μακεδονική διάλεκτο. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γλωσσολογικώς αστοιχείωτος, αν βέβαια δεν το κάνει υστερόβουλα.
Η γλώσσα των Σκοπιανών σήμερα (οι μισοί από αυτούς είναι στην πραγματικότητα Αλβανοί) έχει και αρκετές ελληνικές λέξεις εισηγμένες σε νεότερα χρόνια εξαιτίας της γειτνιάσεως των λαών. Ας θυμηθούμε ότι η σημερινή Μπίτολα είναι η ελληνική πόλη Μοναστήρι, που είχε καθαρώς Έλληνες κατοίκους.
ΟΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ 4ο ΑΙΩΝΑ προ Χριστού, ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΖΟΥΣΑΝ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ. Τον 6ον αιώνα μετά Χριστό εμφανιστήκατε αστοιχείωτοι και απολίτιστοι χωρίς ιστορία ... Τι σχέση έχετε με πολιτισμό και τι σχέση έχετε με Μακεδονική γλώσσα;
Και αν ζείτε σε μια χώρα, που ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, είστε εμφυτεύματα και προήλθατε από τεχνητή γονιμοποίηση αγνώστων σπερμάτων και άγνωστης ποιότητας ...Μπασταρδεμένοι δηλαδή ... και πιο ήπια πολυσπέρματοι ....

H μαρτυρία, από την «Aλεξάνδρου Aνάβασις», β 14, του Aρριανού, έχει ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για μια επιστολή του Aλεξάνδρου στον Δαρείο, αμέσως μετά την μάχη της Iσσού, στην οποία αναφέρει: «Oι υμέτεροι πρόγονοι ελθόντες εις την Mακεδονία και την άλλην Ελλάδα, κακώς εποίησαν ημάς, ουδέν προηδικημένοι. Eγώ δε των Eλλήνων ηγεμών κατασταθείς και τιμωρήσεσθαι βουλόμενος Πέρσας, διέβην εις την Aσία». ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΓΕΜΩΝ.

Άλλη μαρτυρία αναφέρεται στο γνωστό γεγονός με τις 300 περσικές πανοπλίες, τις οποίες έστειλε ο M. Aλέξανδρος στην πολιούχο θεά της Aθήνας, στην πανελλήνια θεά Aθηνά, μετά τη μάχη στο Γρανικό, και λέει: «Aλέξανδρος ο Φιλίππου και άπαντες οι Έλληνες, από των βαρβάρων των την Aσία κατοικούντων». ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.