11 Φεβρουαρίου 2022

«Omicron»: μία «μετάλλαξη» για €μβολιασθέντες; (μελέτη του Lancet)

Γράφει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)
 
Οταν ένα άρθρο το γράφει ο οποιοσδήποτε και χωρίς αποδείξεις, συνήθως το προσπερνάμε. Οταν όμως προέρχεται από το πλέον εγκεκριμένο «Lancet», και δημοσιεύεται στο News Medical, τότε αποκτά άλλη βαρύτητα και μας προκαλεί να το προσέξουμε. Κυρίως γιατί δεν πρόκειται για ένα μη συστημικό μέσο. Κάθε άλλο.
 
Το News Medical, φέρνει στη δημοσιότητα μια έρευνα του Lancet σχετικά με τη μεταδοτικότητα της Omicron έναντι της Delta. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν μεν αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι δηλαδή η Omicron έχει υψηλότερα ποσοστά διασποράς από την Delta και πως είναι κατά πολύ ελαφρύτερη, αλλά ταυτόχρονα σε έναν πίνακά της αποτυπώνει αυτό που οι «αντισυστημικοί» γνωρίζουμε και διαδίδουμε, ενώ οι συστημικοί γνωρίζουν και αποσιωπούν: η Omicron είναι ασθένεια των εμβολιασμένων!
 
Πίνακας αρ. 2, σελ. 9 της έρευνας  
 
Στη σελίδα 9 της έρευνας (την οποία καταθέτουμε στο τέλος του άρθρου αυτού) αναφέρονται οι περιπτώσεις Omicron και Delta, ανά εμβόλιο. Τέρμα αριστερά του πίνακα, γίνεται σύγκριση μεταξύ εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων πάνω σε προηγούμενες μολύνσεις, με τους πρώτους να είναι θεαματικά χαμηλότερα σε ποσοστό από τους δεύτερους. Εν τούτοις, πουθενά δε φαίνεται να αναφέρονται οι ανεμβολίαστοι στην έκθεση ή να γίνεται άλλη συγκριτική επί του θέματος, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι ανεμβολίαστοι, μάλλον δεν έχουν επιπλοκές της Omicron. Κι ΑΝ τυχόν εμφανιστεί κάποιο «κρούσμα», αυτό θα οφείλεται σε εμβολιασμένο.  
 
Το News Medical, αναφέρει σχετικά με τα στοιχεία της έρευνας:  
 
Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια αναδρομική μελέτη κοόρτης από τις 29 Νοεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου 2022- κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, αν και υπήρχαν 4.135.042 περιπτώσεις COVID-19 στην Αγγλία, μόνο το 37% είχε διαθέσιμα δεδομένα ταξινόμησης παραλλαγών και πληρούσε τα κριτήρια για να συμπεριληφθεί στην ανάλυση. 
 
Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις στις οποίες οι ασθενείς προσήλθαν στο νοσοκομείο εντός 14 ημερών μετά από θετικό τεστ ή πέθαναν εντός 28 ημερών μετά από επιβεβαιωμένη λοίμωξη. Χρησιμοποίησαν το στρωματοποιημένο μοντέλο αναλογικής παλινδρόμησης κινδύνων cox για να εκτιμήσουν τους λόγους κινδύνου (HR) για τις εκβάσεις νοσηλείας και θνησιμότητας. 
 
Το μοντέλο της μελέτης διαστρωμάτωσε τα δείγματα ανάλογα με την ημερομηνία εξέτασης, τη ζώνη ηλικίας 10 ετών, την περιοχή, την ομάδα εθνικότητας και την κατάσταση εμβολιασμού για την πρωτογενή ανάλυση. Περαιτέρω προσαρμογές παλινδρόμησης περιλάμβαναν το φύλο, τον δείκτη κοινωνικοοικονομικής αποστέρησης, τα στοιχεία προηγούμενης λοίμωξης από SARS-CoV-2 και την ακριβή ηλικία εντός κάθε ηλικιακής ζώνης. 
 
Στη δευτερογενή ανάλυση, οι ερευνητές εκτίμησαν τις συνολικές τιμές HR Omicron: Delta για νοσηλεία και θάνατο με βάση την εγγενή σχετική σοβαρότητα της λοίμωξης Omicron, που ποικίλλει ανάλογα με την παραλλαγή και την ειδικότητα του εμβολίου.  
 
Ως προς τα συμπεράσματα αυτής:  
 
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η παρούσα μελέτη είναι από τις λίγες μελέτες που καταδεικνύουν πώς η μειωμένη σοβαρότητα των περιπτώσεων Omicron ποικίλλει με την ηλικία. Επιπλέον, τα ευρήματα έδειξαν συνολική μείωση κατά πέντε φορές του εγγενούς κινδύνου θανάτου από λοίμωξη Omicron σε σύγκριση με Delta. Συμπερασματικά, τα ευρήματα αυτά καθιστούν τη «ζωή με τον COVID» ουσιαστικά ευκολότερη, υπό την προϋπόθεση ότι οι αναδυόμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2 παρουσιάζουν παρόμοια μειωμένη σοβαρότητα.  
 
Το άρθρο βέβαια, κάνει έναν εκθειασμό στα «εμβόλια» τεχνολογίας mRNA, αλλά αποσιωπά το γεγονός που καταδεικνύει ο πίνακας 2 της σελίδας 9 που δείχνουμε παραπάνω. Οτι δηλαδή οι ανεμβολίαστοι δεν αποτελούν μολυνσματικό παράγοντα στην Omicron και κυρίως δεν έχουν νοσήσει από αυτήν.  
 
Για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη διότι όταν ξεκίνησε αυτό το αφήγημα, φέραμε στο φως κυβερνητικό έγγραφο από την Μποτσουάνα, το οποίο έδειχνε ότι αφ’ ενός δεν ξεκίνησε από εκεί και αφ’ ετέρου επρόκειτο για νόσο όσων έχουν εμβολιαστεί.  
 
Καταθέτουμε το σχετικό αρχείο PDF της έκθεσης:  
 
Να σημειωθεί ότι αυτή η έκθεση του Lancet, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αποτελεί εισαγωγή για μεταγενέστερες έρευνες επί του θέματος και τα αποτελέσματά της δεν μπορούν να ληφθούν ως τελικά και οριστικά.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.